Archívum - Ápr 9, 2014 - Fórum téma
this.form.submit() és GET
Sziasztok. Azt szeretném megoldani, hogy a menüpontokat 1 select legördülő menüből lehessen kiválasztani, és ha kiválasztja, azt this.form.submit()-tal elküldi és oda is ugrik az oldal. Ilyenem van:Azt szeretném, ha ez lenne a menüpontok elérési útjai:De sajnos ezeket az elérési utakat dobja ki:
■ <form action='index.php?col=17&user_id=12' METHOD='GET'>
<select size="1" name="p" onchange="this.form.submit()">
<option value="1">Üzenőfal</option>
<option value="2">Ismerősök</option>
<option value="3">Adatok módosítása</option>
</select>
</form>
index.php?col=17&user_id=12&p=1
index.php?col=17&user_id=12&p=2
index.php?col=17&user_id=12&p=3
index.php?p=1
index.php?p=2
index.php?p=3
Fájl törlés Codeigniter-ben
Üdv emberek!
Most kezdtem ismerkedni a Codeigniterrel és akadt egy kis gondom. Van egy oldalam, ahol e-bookok vannak tárolva és listázva. Akartam írni hozzá egy törlést, hogy ne kelljen egyenként kiszedni adatbázisból ha törölni akarom őket. Na most a db-ből szépen el is tűnnek, de a fájlok a könyvtárban ott maradnak. Két féle fájl van, egy maga az e-book a másik egy kép, ami a borító lenne. A kód:
ebook_model.php:ebooko_controller.php:Hibaüzenetet nem dob ki, az adatbázistörlés(amit most innen kivettem) tökéletesen lefut.
Valaki tudna segíteni?
■ Most kezdtem ismerkedni a Codeigniterrel és akadt egy kis gondom. Van egy oldalam, ahol e-bookok vannak tárolva és listázva. Akartam írni hozzá egy törlést, hogy ne kelljen egyenként kiszedni adatbázisból ha törölni akarom őket. Na most a db-ből szépen el is tűnnek, de a fájlok a könyvtárban ott maradnak. Két féle fájl van, egy maga az e-book a másik egy kép, ami a borító lenne. A kód:
ebook_model.php:
function torles_file($konyv)
{
$this -> db -> select('borito, filename');
$this -> db -> from('ebook');
$this -> db -> where('id',$konyv);
$this -> db -> limit(1);
$query4 = $this -> db -> get();
foreach ($query4->result_array() as $sor):
$file_nev=$sor['filename'];
$borito_nev=$sor['borito'];
delete_files('./boritok/'.$borito_nev);