Archívum - 2013 - Fórum téma
augusztus 3
Áthelyezés, SEO, Webmestereszközök
Sziasztok!
Úgy látszik kezdek hülyülni, mert rövid időn belül már 2. kérdésem... :)
Tehát:
- Új domainre-tárhelyre költözöm, az új helyen részben más URL-ek, funkciók vannak, kb. egész más a honlap (csak design "maradt")
- Ezt találtam
- Persze azonosítom a tulajdonjogot elsőként az új helyen is (még nem tettem, majd)
- Itt viszont nem értem, hogy csak egyes oldalakat 301-ezzek át előbb? Azt elég nehezen tudom megoldani, ráadásul ezzel "átdobom" a látogatót, ahol kicsit más menüt is talál, a tartalom egész más is lehet, stb.
Azt szeretném - ha lehet -, hogy:
1. regelem az újat;
2. nyomok a régi helyen .htaccess-be 301-et mindenre, tehát azt az oldalt "kikapcsolom", de az azonosító html-t ott hagyom;
3. használom a Webhelycímváltozás eszközt (hogyan, azt még nem tudom).
Jó így, illetve mit ajánlotok helyette?
Köszi, Pepita.
■ Úgy látszik kezdek hülyülni, mert rövid időn belül már 2. kérdésem... :)
Tehát:
- Új domainre-tárhelyre költözöm, az új helyen részben más URL-ek, funkciók vannak, kb. egész más a honlap (csak design "maradt")
- Ezt találtam
- Persze azonosítom a tulajdonjogot elsőként az új helyen is (még nem tettem, majd)
- Itt viszont nem értem, hogy csak egyes oldalakat 301-ezzek át előbb? Azt elég nehezen tudom megoldani, ráadásul ezzel "átdobom" a látogatót, ahol kicsit más menüt is talál, a tartalom egész más is lehet, stb.
Azt szeretném - ha lehet -, hogy:
1. regelem az újat;
2. nyomok a régi helyen .htaccess-be 301-et mindenre, tehát azt az oldalt "kikapcsolom", de az azonosító html-t ott hagyom;
3. használom a Webhelycímváltozás eszközt (hogyan, azt még nem tudom).
Jó így, illetve mit ajánlotok helyette?
Köszi, Pepita.
több radio csoport elhelyezése egy adatbázisból
Egy adatbázisból szeretnék ciklussal kiíratni "X"db kérdést és az azokhoz adott válaszlehetőségeket. Kérdés, hogy hogy tudom a csoport nevét ciklusonként különböző névvel ellátni automatikusan. Cél, hogy minden cikluslefutás egy egy külön radio csoportot jelentsen.
■ Weblabor sörözés
2013. augusztus 16-án, péntek este hétkor – a Weblabor történetének újkorában harmadszor – összegyűlt egy szakmai társaság, hogy értekezést tartson az élet nagy dolgairól.
augusztus 2
php-mysql adatok lekérdezése
$sql=" select x from y WHERE z ='1' ";
$lekeres=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$s = mysql_fetch_assoc($lekeres);
foreach ($s as $s2) {
print "</ br>".$s2;
}
y táblából kiakarom választani azoknak az x-eknek az értékeit ahol z =1
majd kiszeretném íratni ezeket az értékeket
sajnos így nem működik a kódrészlet mert csak az első elemet írja ki a többit nem.
nagyon sokféle változatot megpróbáltam a kiíratásra és lekérdezésre amik működtek is de mind csak az első elemet írta ki ami megfelelt a z=1-nek a többit már nem
valaki tudna segíteni, hogy hogy is lenne helyes a lekérdezésem és a kiíratásom?
■ $lekeres=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$s = mysql_fetch_assoc($lekeres);
foreach ($s as $s2) {
print "</ br>".$s2;
}
y táblából kiakarom választani azoknak az x-eknek az értékeit ahol z =1
majd kiszeretném íratni ezeket az értékeket
sajnos így nem működik a kódrészlet mert csak az első elemet írja ki a többit nem.
nagyon sokféle változatot megpróbáltam a kiíratásra és lekérdezésre amik működtek is de mind csak az első elemet írta ki ami megfelelt a z=1-nek a többit már nem
valaki tudna segíteni, hogy hogy is lenne helyes a lekérdezésem és a kiíratásom?
HTML lap szétesik
Üdv mindenkinek.
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy van egy weboldalam minden tökéletesen működik mindaddig amíg rá nem kattintanak mondjuk egy feltöltés gombra.Erről annyit kell tudni hogy kitöltenek egy űrlapot,majd feltöltenek egy fájlt.Ez korrektül is működik viszont mikor megtörtént a feltöltés ami php-ban fut le és a <form action tagja <?php $_SERVER['PHP_SELF']?>. szét esik az oldal.
Mi lehet a probléma ??
ui : Regisztrációnál,bejelentkezésnél nem csinálja csak ha töltenek fel,és keresnek terméket.
Köszönöm,előre is.
■ Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy van egy weboldalam minden tökéletesen működik mindaddig amíg rá nem kattintanak mondjuk egy feltöltés gombra.Erről annyit kell tudni hogy kitöltenek egy űrlapot,majd feltöltenek egy fájlt.Ez korrektül is működik viszont mikor megtörtént a feltöltés ami php-ban fut le és a <form action tagja <?php $_SERVER['PHP_SELF']?>. szét esik az oldal.
Mi lehet a probléma ??
ui : Regisztrációnál,bejelentkezésnél nem csinálja csak ha töltenek fel,és keresnek terméket.
Köszönöm,előre is.
augusztus 1
Egy kis szövegértelmezés
Az utóbbi hetekben már többedik alkalommal bukkanok hasonló megfogalmazásra és minden esetben úgy érzem, hogy valami nem stimmel. Persze lehet, hogy pusztán én értelmezem rosszul a szövegkörnyezetet, ezért a segítségeteket kérném.
Adott a következő mondat:A kiemelés tőlem származik, és ez az a része a mondatnak, amivel gondjaim vannak.
Tehát, ha időközönként nem jelentkezünk be a Microsoft fiókba, akkor törölni fogják az fiókot és minden hozzá kapcsolódó adatot. Az idézett szövegben a legalább szó helyet értelmezésem szerint a legfeljebb szót kellene használni.
Várom véleményeteket, egyéb értelmezéseteket.
■ Adott a következő mondat:
A Microsoft-védjegyes szolgáltatások azt igénylik, hogy rendszeresen – legalább 270 naponta – jelentkezzen be a Microsoft-fiókjába, hogy aktív állapotban tartsa a szolgáltatásoknak a Microsoft-védjegyes szolgáltatások közé tartozó részét, ha a szolgáltatások díjköteles részére vonatkozó valamely ajánlat másképp nem rendelkezik.
Tehát, ha időközönként nem jelentkezünk be a Microsoft fiókba, akkor törölni fogják az fiókot és minden hozzá kapcsolódó adatot. Az idézett szövegben a legalább szó helyet értelmezésem szerint a legfeljebb szót kellene használni.
Várom véleményeteket, egyéb értelmezéseteket.
július 31
Elado - Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven
Elado egy "Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven" konyv, boltban 3.850 Ft, 2.000 Ft-ert ertekesitenem. Budapest es Nyiregyhaza kozott kozlekedem a legtobbet, igy szemelyes atvetel is lehetseges.
■ Jelszó tárolás plain textben - flame, panasz, siránkozás...
Kínos meglepetés ért ma reggel.
Egy szolgáltatónál kaptam hozzáférést (ügyfélként :) ) az egyik rendszerhez.
Mivel egy szabvány jelszóval indítanak, első a jelszócsere.
OK. De mi van, ha elfelejtem, mert ezt tuti el fogom...
Hibás jelszóval belépési kísérlet, hibaüzenet, mellette egy link, hogy emlékeztető küldés.
Lássuk! Jön az e-mail, benne a jelszó amit megadtam, tehát vagy plain text vagy visszafejthető kódolással van az tárolva.
Az adatbázisukban épp csak az nincs benne, hogy mit reggeliztem.
Ilyenkor mit csináljak? Tehetetlennek érzem magam. Kis cég, külső fejlesztés. Nem is értenek hozzá, meg egyébként is ez a fejlesztő sara...
Keressem meg a fejlesztőt és említsem meg neki, hogy a PHP-ben már hosszú ideje van crypt függvény? :(
A felületet elnézve, annyira nem lehet régi darab, hogy a készítésekor ne lett volna lehetőség kódolni a jelszót.
■ Egy szolgáltatónál kaptam hozzáférést (ügyfélként :) ) az egyik rendszerhez.
Mivel egy szabvány jelszóval indítanak, első a jelszócsere.
OK. De mi van, ha elfelejtem, mert ezt tuti el fogom...
Hibás jelszóval belépési kísérlet, hibaüzenet, mellette egy link, hogy emlékeztető küldés.
Lássuk! Jön az e-mail, benne a jelszó amit megadtam, tehát vagy plain text vagy visszafejthető kódolással van az tárolva.
Az adatbázisukban épp csak az nincs benne, hogy mit reggeliztem.
Ilyenkor mit csináljak? Tehetetlennek érzem magam. Kis cég, külső fejlesztés. Nem is értenek hozzá, meg egyébként is ez a fejlesztő sara...
Keressem meg a fejlesztőt és említsem meg neki, hogy a PHP-ben már hosszú ideje van crypt függvény? :(
A felületet elnézve, annyira nem lehet régi darab, hogy a készítésekor ne lett volna lehetőség kódolni a jelszót.
július 29
Facebook like-box elhelyezése
Sziasztok.
Kezdő weblapkészítő vagyok és már nagyon sokat olvasgattam arról, hogy hogyan lehetne facebook like-box-ot feltenni a honlapomra. YouTube videó alapján megcsináltam, de nem akar megjelenni a weboldalamon. Nagy üresség van ott, ahol meg kéne jelennie. Mit csinálok rosszul? Kell hozzá valami másik file is nem csak egy javascript-re utaló link?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
■ Kezdő weblapkészítő vagyok és már nagyon sokat olvasgattam arról, hogy hogyan lehetne facebook like-box-ot feltenni a honlapomra. YouTube videó alapján megcsináltam, de nem akar megjelenni a weboldalamon. Nagy üresség van ott, ahol meg kéne jelennie. Mit csinálok rosszul? Kell hozzá valami másik file is nem csak egy javascript-re utaló link?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Váltás PHPról: Ruby vagy Python?
Sziasztok, jelenleg "full stack" webfejlesztőként dolgozom kábé 3 éve.
Szerver oldalon PHPt (különböző keretrendszerekkel) használok, és szeretnék váltani valami más nyelvre/keretrendszerre.
Több okom is van, elsősorban mert nagyon nem szeretem a PHPt mint nyelv, de nem szeretem a kultúrát (jobban mondva, annak hiányát) se, ami körülveszi. És sorolhatnám, aki benne van tudja.
Nagyon szeretnék vagy Rubyval vagy Pythonnal dolgozni (hobbiként játszadoztam mindkettővel), mert ahogy elnézem úgy nyelvi, mind kultúra szempontból szöges ellentétben állnak a PHPvel, ráadásul mindkét nyelvvel írtak komoly webes keretrendszereket is.
A tanulás része a legkönnyebb, lévén hogy mindkét nyelv könnyű, azonban a gondom az, hogy nem tudom melyikkel lenne érdemes foglalkoznom.
Ugyanis, Magyarországon egyik se valami népszerű (már a Indeed, Profession, Jobline és egyéb online álláshírdetős oldalakból ítélve) és félek, hogy ha nem jól választok, maroknyi állások után kell rohangáljak az ország különböző részeibe.
Szeretném ezért kérdezni, hogy tapasztalatotok szerint, melyik nyelv illetve a hozzá tartozó keretrendszerek (mint pl. a Rails, Sinatra, Django, Flask, web2py) elterjedtebb a magyar piacon?
■ Szerver oldalon PHPt (különböző keretrendszerekkel) használok, és szeretnék váltani valami más nyelvre/keretrendszerre.
Több okom is van, elsősorban mert nagyon nem szeretem a PHPt mint nyelv, de nem szeretem a kultúrát (jobban mondva, annak hiányát) se, ami körülveszi. És sorolhatnám, aki benne van tudja.
Nagyon szeretnék vagy Rubyval vagy Pythonnal dolgozni (hobbiként játszadoztam mindkettővel), mert ahogy elnézem úgy nyelvi, mind kultúra szempontból szöges ellentétben állnak a PHPvel, ráadásul mindkét nyelvvel írtak komoly webes keretrendszereket is.
A tanulás része a legkönnyebb, lévén hogy mindkét nyelv könnyű, azonban a gondom az, hogy nem tudom melyikkel lenne érdemes foglalkoznom.
Ugyanis, Magyarországon egyik se valami népszerű (már a Indeed, Profession, Jobline és egyéb online álláshírdetős oldalakból ítélve) és félek, hogy ha nem jól választok, maroknyi állások után kell rohangáljak az ország különböző részeibe.
Szeretném ezért kérdezni, hogy tapasztalatotok szerint, melyik nyelv illetve a hozzá tartozó keretrendszerek (mint pl. a Rails, Sinatra, Django, Flask, web2py) elterjedtebb a magyar piacon?