ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 12, 2013 - Fórum téma

Idő összeadása és kivonása

gyuri11 · 2013. Júl. 12. (P), 21.43
Sziasztok!

Ahogyan itt nagyon sokan, segítségért fordulnék a közösséghez. Előre leszögezem, hogy egyáltalán nem vagyok profi a php-ban, pár ehte ismerkedek vele, tehát lelkes kezdő vagyok. Lehet, hogy olyat fogok kérdezni, ami a haladóknak vagy a profiknak egy nagyon egyszerű rutin feladat.

Időket szeretnék összeadni és kivonni, majd ezekkel különböző matematikai műveleteket végezni. Adott lenne egy tárgy, aminek az összes üzemideje tegyük fel 12:30 perc. Ez adatbázisban lenne letárolva. A felhasználó POST-al vagy GET-el egy űrlapon keresztül átadna használati időt az adott berendezéshez. Pl. 1:40 percet. Ekkor ugye az összes használat 14 óra 10 perc lenne. A kivonás ugye szintén hasonlóképpen műkedne, mert hát az időt másképpen nem lehet számolni.

Ez meghaladja az eddigi tudásomat, ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy van e erre valamiféle működő (és egy kezdő számára is megérthető) függvény vagy bármilyen megoldás, amit alkalmazni tudnék? Néhány megoldást már találtam a különböző fórumokon, de mivel magyarázat nem volt hozzájuk így nem igazán látom át a működésüket.

Előre is köszönöm a válaszokat.
 

Shop, rendelt termékek mentése és listázása

geforce9600gt · 2013. Júl. 12. (P), 20.44
Hello!

Van egy rendelés oldal, oda kirakom a kosárból, hogy milyen terméket rendel, és ennek az adatait(ár, név...)

A rendelés mentésénél 2 külön táblába megy a rendelt termék adata, és másik táblába a rendelő adatai(név, szállítás, címek....) Az egyik táblába 2 id mező van(id, és adat_id), az egyik autoincrement-es, a másikba pedig az adott rendelés id-je kerül, csak a másik táblából. Remélem érthető sorry ha hülyén írtam:)

A rendelések listázásnál van a gond. Kiíratom őket, egy linkben átadom az id-t, és egy odlalon a teljes rendelést megtudja nézni az admin.

Ottvan a gond, hogy mivel ha több termék van a kosárban, az egyik insert ami a termék adatokat viszi be, az annyiszor fut le, ahány termék van, foreach-ben.

Listázásnál ha a 2-es id-ből több van, az utolsó linkre kattintva is, az első 2-es id-jü rendelésre megy. Mutatok képet a táblaszerkezetről, szerintem az nemlesz így jó.


A rendelések kiíratása:

<?php
		$le = mysqli_query($kapcs, "SELECT * FROM rendeles_termekek");
		$sorok = mysqli_num_rows($le);
		if(mysqli_num_rows($le) > 0)
		{
			echo '<table class="rendelesek_table" width="730" border="1" cellpadding="5">';
			echo '<tr class="tr_first">';
			echo '<td>Azonosító</td>';
			echo '<td>Mit rendelt</td>';
			echo '<td>Darab</td>';
			echo '<td>Akciós</td>';
			echo '<td>Darab ár</td>';
			echo '</tr>';
			while($data = mysqli_fetch_assoc($le))
			{
				echo '<tr>';
					echo '<td style="font-weight:bold;"><a href="rendeles.php?azonosito='.$data['adat_id'].'">'.$data['adat_id'].'</a></td>';
					echo '<td>'.$data['termeknev'].'</td>';
					echo '<td>'.$data['darab'].'</td>';
					echo '<td>'.$data['akcios'].'</td>';
					echo '<td>'.$data['ar'].'</td>';
				echo '</tr>';
			}
			echo '</table>';
		}
		else
		{
			echo '<p>Nincs beérkezett rendelés.</p>';
		}
	?>
 

"Spammer" oldalak - hogyan csinálják?

H.Z. · 2013. Júl. 12. (P), 20.23
Kicsit félreérthető a cím, de nem tudtam jobbat, számomra ez is egyfajta spam: arra lennék kíváncsi, hogy a keresőket (elsősorban a google-t) teleszemetelő site-ok, amelyek sok esetben keresők maguk is, hogy a bánatba tudnak bekerülni a találati listákba?
Gondolok itt olyanokra, mint pl. a "vagyok pont net" (névre keresve nagyon gyakran előjött, ráadásul az első 20-30 találatban), vagy a "feketelista pont hu" ("Tudja meg, szerepel-e ...") stb.
Ez csak két kiemelt példa, elég sok ilyennel találkoztam már, a többségük elég irritáló.

Hogy a fenébe lehet úgy találati listára kerülni, hogy talán nem is szerepel az adott site tartalmában a keresett kifejezés?
 

Aszinkron php kérés

olomhuszar · 2013. Júl. 12. (P), 16.04
Heló!

Hogy lehetséges aszinkron php kérést futtatni?
Van egy MYSQL kérésem, ami körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe átlagos esetben.
Egy temp táblába írja be az adatokat, hogy ne kelljen mindig az egész, lassú lekérést futtani.
Viszont hogyha változás állbe a lekérést taralmazó táblákban, az egész temp táblát újra kéne generálnom( ami ugye 10 másodperc).

Ennek a sikerességét nem szükséges ellenőriznem, tehát jó lenne, hogyha ezt a tábla létrehozást/kitöltést egy külön függvénybe, vagy fájlba rakhatnám, és csak el kellene indítani.

Cron használatán gondolkoztam, ami mindig ellenőrzi hogy szükség van-e a tábla frissítésére, de az túl nagy overheadet okozna, kell lennie egy egyszerűbb megoldásnak is.

Bármi javaslat?
 

böngésző bezárás

kriszrap · 2013. Júl. 12. (P), 01.08
Meg szeretném kérdezni tőletek hogy ha bezárok egy böngészőt akkor gyors lefuthat egy parancs?

Nézem a felhasználó bejelentkezését és kijelentkezését.
Meg van az ha a user rányom egy gombra és akkor sessiont "elveszi" és az adatbázisnak elküldi mikor jelentkezett ki meg ha 20 percig "nem mozog" akkor is kijelentkezteti és ugyan úgy felküldi az adatokat. De ha bezárja a böngészőt akkor már nem. Olyan kéne nekem ha a felhasználó rákattint a bezár gombra akkor felküldi az adatbázisnak az adatot.

Van ilyen?
Előre is köszönöm!