ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 9, 2013 - Fórum téma

CSS menü szélesség

bnc1995 · 2013. Ápr. 9. (K), 20.30
Sziasztok!
Egy apró, de számomra mégis elég nagy problémába ütköztem.
Adott az alábbi html és css kód.

<div>
    <ul>
       <li>
          <a href="#">menü1</a>
       </li>
       <li>
          <a href="#">menü2</a>
          <ul>
             <li>
                <a href="#">almenü1</a>
             </li>
             <li>
                <a href="#">almenü2</a>
             </li>
             <li>
                <a href="#">almenü3</a>
             </li>
          </ul>
       </li>
       <li>
          <a href="#">menü3</a>
       </li>
    </ul>
</div>

div>ul>li{
float:left;
}

div>ul>li>ul>li{
float: left;
}

Így egy két soros menüt kapok. Az eredeti kódban ha ráviszem a főmenüben az egyik elemre a kurzort akkor akkor egy másik almenü jelenik meg(nem hiszem, hogy a probléma szempontjából releváns volna). és a probléma az, hogy ha az almenü tartalma szélesebb a főmenü eleménél, akkor megnő a hozzá tartozó főmenü elemének a szélesség is így a tovább főmenü elemek is eltolódnak.

Eddig rendben is volna, meg kéne határoznom a a főmenü elemek szélességét, de én ezt nem nagyon szeretném mert nem túl szép megoldás.

Tudtok rá valami elegánsabb módszert?

Segítségeteket előre is köszönöm

Bence
 

Ausztria-i tárhely

iddqd · 2013. Ápr. 9. (K), 17.47
Sziasztok!
Ausztriában keresek tárhely szolgáltatót, van esetleg tapasztalatotok velük kapcsolatban? Tudtok ajánlani közülük esetleg?
Köszönöm!
Üdv
 

Dinamikus Virtualhostok Apache 2.2 szerveren

alto1332 · 2013. Ápr. 9. (K), 16.19
Helló,

Adott egy localhost Apache 2.2 szerver Ubuntu 12.10-en és a /etc/hosts-ba hozzáadott valami.hu ami az 127.0.0.1-re mutat.

A cél a következő:
Ha megnyitom a weboldalt egy aldomainnel (akarmi.valami.hu) akkor a DocumentRoot a /home/akarmi/www mappa legyen, ellenkező esetben (valami.hu) a /var/www mappa.

Az első lépés sikerült a mod_vhost_alias modul engedélyezésével, majd a követhező scripttel, amit a /etc/apache2/apache2.conf fájl végén helyeztem el:

UseCanonicalName Off
VirtualDocumentRoot /home/%1/www/
(A teszt kedvéért a /etc/hosts-ba beraktam egy sub.valami.hu-t)

A másodikat viszont nem tudom hogyan kellene megvalósítani, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Gondoltam az ErrorDocument 404-re, viszont az egyrészt nem is lenne elegáns, másrészt szeretnék majd 404-es hiba jelző oldalt.

A fenti script szétválaszthatóvá teszi az URL-t és %1-gyel az első részét (a legelső pontig) beilleszti szövegként és így a sub.valami.hu-t megnyitva a /home/sub/www mappát állítja be DocumentRootnak. A dolog lényege, hogy ne kelljen minden egyes aldomaint külön virtualhostként beállítani, hanem ezzel a pár sorral meg lehessen valósítani.

Azt is jó lenne megoldani, hogy ha www.sub.valami.hu-t nyitok meg, akkor ne a /home/www/www mappába irányítson át, hanem a /home/sub/www-be. Ugyanezt az aldomain nélküli változatnál, tehát www.valami.hu-ról ne a /home/www/www-t hanem a /var/www-t használja.

Előre is köszönöm a segítséget.
 

Tervezési segítség

unregistered · 2013. Ápr. 9. (K), 16.10
Sziasztok!

Ismerkedek az összetettem adatbázisok készítésével és gondoltam önszorgalomból és gyakorlásnak létrehozok a kollégáknak (és persze magamnak is) egy olyan oldalt ahova bizonyos lépéssort követve vehetik fel a munka infóit hogy egymást segítsük és ne maradjon ki info.

A tervezésnél elakadtam, mert nem nagyon vagyok jártas változó táblájú adatbázisokban. Eddig csak olyanokat csináltam ahol fix volt a tábla, például volt egy tábla abban volt fixen három oszlop és ebben tárolni és módosítani az adatokat nem nagy cucc, de itt most nem igazán találom a megoldást.

Kis magyarázat az elképzelésemről

Tehát az az elképzelésem, hogy bárki létrehozhat sablon listákat amik a munkával kapcsolatos lépésekből állnak hogy biztosan ne felejtődjön el semmi. Ha úgy tetszik ez egy kommentelhető "todo" lista, aminek a pontjai törölhetőek és módosíthatóak (egy oszlop törlése esetén nem baj ha a hozzá tartozó rekordok elvesznek).

Egy munkatárs létrehoz egy listát például: "Tervezési folyamat" néven.
Ebbe belepakol pontokat például:
1. pont: Végy egy papírt.
2. pont: Rajzolj.
3. pont: Küld el Sanyinak.

Ezekhez a pontokhoz mindenki írhat megjegyzést amikor kitölt egy ilyen listát (és biztosan minden ponthoz írni fog valaki valamit, mert nem ilyen egyszerű pontok lesznek)

A problémáim:

1. Ugye a legkézenfekvőbb az lenne hogy létrehozhatnánk egy "Tervezési folyamat" táblát, majd abba olyan oszlopot hogy "Végy egy papírt", "Rajzolj", stb, de ezzel az a baj hogy ilyen ékezetes, meg netalántán nagyon hosszú tartalmakat nem lehet cellának adni, na meg az sem világos számomra hogy ha valaki változtat valamelyik oszlop nevén akkor azt hogy kezelem le... beolvastatom a tábla oszlopait egy tömbbe és azon lépkedek végig az "insert into" parancsnál?

2. ekkor azt találtam ki hogy lesznek olyan tábláim mint például "listak", "pontok", "megjegyzesek". Ekkor amikor létrehoz valaki egy listát akkor egy egyedi azonosítóval elmentésre kerül a lista neve.

Kép átméretezése és továbbadása (headerrel?)

fabian.attila · 2013. Ápr. 9. (K), 12.47
Üdvözletem mindenkinek!
Azon töröm a fejem mostanság, hogy hogyan lehet egy PHP fájl meghívásával átméretezni egy képet és továbbadni azt, mintha egy a PHP fájl egy képfájl lenne.

Sokat Googleztam az ügy érdekében, de nem találtam egyszerű megoldást sajnos.

Tehát: Van egy index.html fájlunk, melyben hivatkozunk egy képre:

<img src="kep.php?kep=kep.jpg" />
A PHP programunk beolvassa a GET-tel kapott kép evet, megkeresi a szerveren, módosítja (mondjuk a méretet), majd úgy adja tovább, mintha ő maga lenne egy kép.

PHP.net-en láttam pár megoldási módot, de nekem azok nem működtek sajnos.

Valakinek van egyszerű ötlete erre a problémára?

Előre is köszönöm a válaszokat!