Archívum - Ápr 2011 - Fórum téma
április 8
Forráskód formázás kikapcsolása (Eclipse, Netbeans)
Helló guruk!
Kérek valakit aki már rájött segítsen abban, hogy Eclipse-ben, de főképp Netbeans-ben hogyan tudom pl. a JavaScript kód formázást letiltani? Roppant mód idegesít, hogy jobban tudja nálam mit akarok több sorba és mit nem.
Kérek valakit aki már rájött segítsen abban, hogy Eclipse-ben, de főképp Netbeans-ben hogyan tudom pl. a JavaScript kód formázást letiltani? Roppant mód idegesít, hogy jobban tudja nálam mit akarok több sorba és mit nem.
április 8
css gond/kérdés php include parancsnál.
Üdv!
Egy "ezt vajon meg lehet-e oldani egyszerűen?" jellegű kérdésem lenne; valószínűleg amatőr dolog, és kezdő hibát vétettem:
Csináltam két php fájlt; 01.php és 02.php, az első a 01.css-t a másik a 02.css fájlt használja..
A gondom az, hogy mindkettőt meg szeretném jeleníteni a kezdolap.php részeként; ezt az include paranccsal gondoltam megvalósítani.. a css-ek elérési útjának javításával el is értem, hogy működjön a dolog, de: voltam olyan kezdő, hogy nem gondolkodtam előre, és a fájlok létrehozásánál, tutorial-ba bele-belepillantva írtam meg külön-külön a css-fájlokat, így sikerült szinte azonos fájlokat létrehozni.. pl: mindkettőben szerepel a: link ; body: { font-family ; stb tagok..
Ami azt a hibát generálja, hogy a két php-ra nézve /ami ugye include hatására egyetlen fájlként olvasandó/ a másodikként "meghívott" css-fájl paramétereit használja a megjelenítéshez..
Erre a dologra szeretnék megoldást találni, ha létezik ilyen, vagy nincs más megoldás, mint a css-eseket újraírni, esetleg egyetlen css fájl-t írni, ami tartalmazza mindkettő sajátosságait?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!!
[a megvalósított struktúra oka egyébként, hogy az egyik fájl egy eseménynaptár, a másik pedig egy hír-kiíró izé .. egyiket 4, másikat 2 további aloldalon is megjeleníteném, ezért az include-olás..]
■ Egy "ezt vajon meg lehet-e oldani egyszerűen?" jellegű kérdésem lenne; valószínűleg amatőr dolog, és kezdő hibát vétettem:
Csináltam két php fájlt; 01.php és 02.php, az első a 01.css-t a másik a 02.css fájlt használja..
A gondom az, hogy mindkettőt meg szeretném jeleníteni a kezdolap.php részeként; ezt az include paranccsal gondoltam megvalósítani.. a css-ek elérési útjának javításával el is értem, hogy működjön a dolog, de: voltam olyan kezdő, hogy nem gondolkodtam előre, és a fájlok létrehozásánál, tutorial-ba bele-belepillantva írtam meg külön-külön a css-fájlokat, így sikerült szinte azonos fájlokat létrehozni.. pl: mindkettőben szerepel a: link ; body: { font-family ; stb tagok..
Ami azt a hibát generálja, hogy a két php-ra nézve /ami ugye include hatására egyetlen fájlként olvasandó/ a másodikként "meghívott" css-fájl paramétereit használja a megjelenítéshez..
Erre a dologra szeretnék megoldást találni, ha létezik ilyen, vagy nincs más megoldás, mint a css-eseket újraírni, esetleg egyetlen css fájl-t írni, ami tartalmazza mindkettő sajátosságait?
Előre is köszönök bármilyen segítséget!!
[a megvalósított struktúra oka egyébként, hogy az egyik fájl egy eseménynaptár, a másik pedig egy hír-kiíró izé .. egyiket 4, másikat 2 további aloldalon is megjeleníteném, ezért az include-olás..]
Stream video cache
Sziasztok!
A streamelt videóknál meg lehet oldani, hogy a böngésző cacheljen?
Azt látom, hogy állandó jelleggel
Egyelőre nem látok különbséget, ugyanazt tapasztalom mindhárom általam használt formátumnál. (
Lehet ezen segíteni? :)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
■ A streamelt videóknál meg lehet oldani, hogy a böngésző cacheljen?
Azt látom, hogy állandó jelleggel
206 Partial Content
kéréssel kér le a böngésző a szervertől egy-egy darabot. Hiába töltöm újra az oldalt, mindig újra kéri a videókat!Egyelőre nem látok különbséget, ugyanazt tapasztalom mindhárom általam használt formátumnál. (
mp4, ogv, webm
)Lehet ezen segíteni? :)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
április 7
Multiple select firefoxban és chrome-ban
régen nem kellet már csinálnom 1 sor magas multiple select elemet ezért lep meg amit látok FFban és Chrome-ban
egy ilyen kód emlékeim szerint 1 sort eredményezett a végin egy kis ronda dupla nyillalFFben teljesen hiányzik a nyil, a Chrome meg lenyitja az option listát.
size="2" esetben az FF magához tér és e felett ok, de a Chrome egy 4-es magasságú listát nyit, és ha az option elemek számát négynél kevesebbre veszem akkor a fennmaradó sorokat üres sorokkal tölti fel.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, látott már rá megoldást?
Én most keresgéltem, de sehol még csak nem is említenek hasonlót!
■ egy ilyen kód emlékeim szerint 1 sort eredményezett a végin egy kis ronda dupla nyillal
<select name="a" multiple="multiple" size="1">
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5">5</option>
</select>
size="2" esetben az FF magához tér és e felett ok, de a Chrome egy 4-es magasságú listát nyit, és ha az option elemek számát négynél kevesebbre veszem akkor a fennmaradó sorokat üres sorokkal tölti fel.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, látott már rá megoldást?
Én most keresgéltem, de sehol még csak nem is említenek hasonlót!
AS2 xml betöltés abszolút url-el - hiba
Haló!
Az lenne a kérdésem, hogy valamit be kell állítani flashben exportáláskor vagy ilyesmi, ahhoz, hogy abszolút URL-t töltsön be? Egy xml-t szeretnék be load-olni de ha http://valami.hu/files/valami.xml <- így adom meg akkor nem hajlandó betölteni.
Itt a kód is ami betölti az xml-t.Köszi előre is a segítséget!
■ Az lenne a kérdésem, hogy valamit be kell állítani flashben exportáláskor vagy ilyesmi, ahhoz, hogy abszolút URL-t töltsön be? Egy xml-t szeretnék be load-olni de ha http://valami.hu/files/valami.xml <- így adom meg akkor nem hajlandó betölteni.
Itt a kód is ami betölti az xml-t.
function loadXML():Void {
var xml:XML = new XML();
xml.ignoreWhite = true;
xml.onLoad = function(success:Boolean):Void {
if (success) {
//xml.data.category
for (var i:Number = 0; i<this.firstChild.childNodes.length; i++) {
var obj:Object = new Object();
//xml.data.category[i].name.tartalom (.firstChild.nodeValue)
obj._name = this.firstChild.childNodes[i].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
obj._description = this.firstChild.childNodes[i].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
//xml.data.category[i].pictures.hossz
var array:Array = new Array();
for (var n:Number = 0; n<this.firstChild.childNodes[i].childNodes[2].childNodes.length; n++) {
var object:Object = new Object();
//xml.data.category[i].picutres.picutre[n].paraméterek (name, url, description, stb...);
for (var j:Number = 0; j<this.firstChild.childNodes[i].childNodes[2].childNodes[n].childNodes.length; j++) {
object[this.firstChild.childNodes[i].childNodes[2].childNodes[n].childNodes[j].nodeName] = this.firstChild.childNodes[i].childNodes[2].childNodes[n].childNodes[j].firstChild.nodeValue;
}
array[n] = object;
}
obj._pictures = array;
categories[i] = obj;
}
setCategoryButtons();
}
};
xml.load(urlToXML);
}
április 5
A megadot filé létezik de nem éri ell
Sziasztok..
Warning: include_once(motor/motor.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 2
Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'motor/motor.php' for inclusion (include_path='.:') in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 2
Fatal error: Call to undefined function belepve_ell() in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 3
A fájl peddig létezik a motor könyvtárban.
2sor: include_once("/motor/motor.php");
3sor: belepve_ell();
Köszi a segítséget. (:
■ Warning: include_once(motor/motor.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 2
Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'motor/motor.php' for inclusion (include_path='.:') in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 2
Fatal error: Call to undefined function belepve_ell() in /var/www/vhosts/bit-team.tk/site2/admin/tulaj/staff_iptiltas.php on line 3
A fájl peddig létezik a motor könyvtárban.
2sor: include_once("/motor/motor.php");
3sor: belepve_ell();
Köszi a segítséget. (:
Flex actionscript problema
Sziasztok lenne egy kerdesem flex illetve actionscript be.
Az lenne a kerdesem hogy van egy bmp kepem es at szeretnem konvertalni png-nek hogy tudjam megjeleniteni flex be image tag segitsegevel mivel az image tag nem tudja megjeleniteni a bmp kepet ezert at kene alakitsam.
Az a problemam hogy a kep csak 8 bites es nem tudom atalakitani sehogyan sem.
az atalakitasat a kovetkezo keppen probaltam meg :
Az a baj hogy a 8 sorban a kovetkezo hibaval ter vissza
Error: Error #2030: End of file was encountered.
at flash.utils::ByteArray/readUnsignedInt()
Az lenne a kerdesem hogy ez a hiba azert vane mert nem tud nyolc bites kepet atalakitani a PngEncoder?
Ha esetleg ez igy nem mukodod kepes akkor tudnatoke mondani egy megoldast hogy a PngByteArray ben levo adatot hogyan tudnam atrakni egy bitmapdata ba hogy azt atkonvertalhassam png nek?
■ Az lenne a kerdesem hogy van egy bmp kepem es at szeretnem konvertalni png-nek hogy tudjam megjeleniteni flex be image tag segitsegevel mivel az image tag nem tudja megjeleniteni a bmp kepet ezert at kene alakitsam.
Az a problemam hogy a kep csak 8 bites es nem tudom atalakitani sehogyan sem.
az atalakitasat a kovetkezo keppen probaltam meg :
var file1:File=File(File.applicationDirectory.resolvePath("images\\image.bmp"));
/*if (!f.exists)
return;*/
var fileInStream:FileStream=new FileStream();
fileInStream.open(file1, FileMode.READ);
fileInStream.readBytes(PngByteArray);
PNG=Pngenc.encodeByteArray(PngByteArray,100,100);
var file:File=new File(File.applicationDirectory.resolvePath("images\\image.png").nativePath.toString());
try
{
fileInStream.open(file,FileMode.WRITE);
fileInStream.writeBytes(PNG,0,PNG.length);
fileInStream.close();
}
catch(e)
{
mx.controls.Alert.show("File write error");
}
Az a baj hogy a 8 sorban a kovetkezo hibaval ter vissza
Error: Error #2030: End of file was encountered.
at flash.utils::ByteArray/readUnsignedInt()
Az lenne a kerdesem hogy ez a hiba azert vane mert nem tud nyolc bites kepet atalakitani a PngEncoder?
Ha esetleg ez igy nem mukodod kepes akkor tudnatoke mondani egy megoldast hogy a PngByteArray ben levo adatot hogyan tudnam atrakni egy bitmapdata ba hogy azt atkonvertalhassam png nek?
április 4
html - input type="image" hiba
Sziasztok!
Csináltam a Google-el egy oldalamon belüli keresőt és ehhez készítettem egy keresőoldalt. (Kép 1)
A keresőmező mellett található gombot az input elembe ágyazott image utasítással jelenítettem meg. Azonban, amikor rákattintok a gomba 90%-ban a mező alá ugrik és majd csak ha még egyszer rákattintok akkor végzi el a neki szánt feladatot.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi lehet a probléma?
A segítségeket előre is köszönöm!
Dzsijszi
az ide tartozó kódrészlet:A helyes megjelenés:
A rossz megjelenés:
■ Csináltam a Google-el egy oldalamon belüli keresőt és ehhez készítettem egy keresőoldalt. (Kép 1)
A keresőmező mellett található gombot az input elembe ágyazott image utasítással jelenítettem meg. Azonban, amikor rákattintok a gomba 90%-ban a mező alá ugrik és majd csak ha még egyszer rákattintok akkor végzi el a neki szánt feladatot.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi lehet a probléma?
A segítségeket előre is köszönöm!
Dzsijszi
az ide tartozó kódrészlet:
<div class="cse-branding-right" style="background-color:#FFFFFF;color:#000000">
<div class="cse-branding-form">
<form action="list.php" id="cse-search-box" name="cse-search-box">
<div>
<input type="hidden" name="cx" value="003520289205856446342:sd86lecu2ko" />
<input type="hidden" name="cof" value="FORID:9" />
<input type="hidden" name="ie" value="UTF-8" />
<input type="text" name="q" id="q" size="50" />
<input type="image" name="sa" id="sa" src="../images/search_button.png" height="37px" />
</div>
</form>
</div>
#q {
height:23px;
font-size:15px;
color:#5275C3;
padding:3px;
font-weight:bold;
position:relative;
float:left;
}
#sa {
position:relative;
float:left;
margin-left:3px;
}
A rossz megjelenés:
focus
Sziasztok!
A honlapokon alapvetően ugye 'tab'-bal tudunk lépkedni az interaktív pontok (<a>, <input>) között. Hogyan szokás elegánsan helyettesíteni a 'tab'-ot és 'shift+tab'-ot a jobbra és balra nyilakkal?
Valamint megoldható e, hogy csak egy adott elemen belül járkáljon körbe-körbe a user a nyilak nyomkodásával?
■ A honlapokon alapvetően ugye 'tab'-bal tudunk lépkedni az interaktív pontok (<a>, <input>) között. Hogyan szokás elegánsan helyettesíteni a 'tab'-ot és 'shift+tab'-ot a jobbra és balra nyilakkal?
Valamint megoldható e, hogy csak egy adott elemen belül járkáljon körbe-körbe a user a nyilak nyomkodásával?
Adsense megjelenhet a Facebookon?
Az Adsense fiókom kiírta, hogy nem rég olyan oldalon jelentek meg a hirdetéseim, amiket nem engedélyeztem. Kiderült, hogy a www.facebook.com oldalról van szó. Nem értem hogyan lehet ez, mert én csak a saját weboldalamon jelenítettem meg az adsense modulomat, nincsen semmilyen facebook alkalmazásom.
Hogyan lehetséges, hogy megjelent a facebookon az adsense modulom?
Hozzáadjam-e az engedélyezett oldalakhoz a facebook-ot vagy sem?
■ Hogyan lehetséges, hogy megjelent a facebookon az adsense modulom?
Hozzáadjam-e az engedélyezett oldalakhoz a facebook-ot vagy sem?