ugrás a tartalomhoz

Forráskód formázás kikapcsolása (Eclipse, Netbeans)

Karvaly84 · 2011. Ápr. 8. (P), 07.37
Helló guruk!

Kérek valakit aki már rájött segítsen abban, hogy Eclipse-ben, de főképp Netbeans-ben hogyan tudom pl. a JavaScript kód formázást letiltani? Roppant mód idegesít, hogy jobban tudja nálam mit akarok több sorba és mit nem.

Például, hogy a

var obj = {prop:null}
ne változzon az alábbi formára

var obj = {
    prop:null
}
de ugyan akkor ha több sorba akarom törni akkor az is úgy maradjon, a lényeg, hogy én döntsek hogy mikor hogy akarom írni. Csak a behúzásokkal kéne hogy törődjön a editor a többit én szeretném koordinálni.

Aki segít annak előre is köszönöm! BéKE!
 
1

Eclipse

tisch.david · 2011. Ápr. 8. (P), 11.56
Szia!

Az Eclipse-ben a Window menü Preferences almenüjében a Web/JavaScript/Code Style és Editor szekciók tartalmazzák az kódformázási beállításokat. Ezek bűvölésével nem jutottál eredményre?

Üdv:

Dávid
2

Ezekkel nem

Karvaly84 · 2011. Ápr. 8. (P), 19.19
Hello! Ezeket már át nyálaztam, objektum literált és függvényt mindig több sorba tör, de nekem valami olyasmire lenne szükségem, hogy javascript, php stb nyelveknél minden úgy maradjon ahogy én beírom, mert van amikor több sorba akarom és van amikor nem, vagy éppen nem egy szóközt akarok a = jel után hanem mondjuk 4 tab-ot amit mindig vissza vesz egyre. sehol nem tudtam kilőni ezt a funkciót.

A komodo edit szerkesztőjéhez hasonlo müködést szeretnék netbeans-ben és eclipse-ben:

zárójelek lezárása, sor behúzás az előzőhöz képest ha enter-t nyomok, több nem kell.
3

Nem formáz

Poetro · 2011. Ápr. 8. (P), 20.59
Nekem nem formázza át a szöveget. Egyáltalán neked mikor formázza át? Egyből amikor írsz? Milyen Eclipse változat? Esetleg ezt olvasd el: http://stackoverflow.com/questions/1820908/how-to-turn-off-the-eclipse-code-formatter-for-certain-sections-of-java-code
4

Amikor a CTRL+SHIFT+F kombót

Karvaly84 · 2011. Ápr. 8. (P), 22.14
Eclipse Helios PDT, Netbenas 6.9

Amikor a CTRL+SHIFT+F kombót használom akkor formáz, csak az a bajom hogy a ide-ben egy sémát lehet megadni arra hogy a vezérlési szerkezeteket, stb hogyan formázza:

if (!(valami instanceof Valami)) {valami = new Valami()}
ezt szétszedi így:

if (!(valami instanceof Valami)) {
    valami = new Valami()
}
Ha beállítom mondjuk, hogy maradjon egy sorba, akkor meg egy sorba teszi akkor is amikor én nem akarom, mert a logika és az átláthatóság miatt nem mindig ugyan azon séma szerint szeretném formázni a kódot.


objektumoknál...

var reference = {
    width     : 960,
    height    : 360,
    scrollbar : false
}
...ből ne legyen

var reference = {
    width : 960,
    height : 360,
    scrollbar : false
}
és a

var reference = {width : 960}
..ből ne legyen

var reference = {
    width : 960
}
csak akkor ha én akarom több sorba.

Pl mikor egy függvénynek objektumot adok paraméterül, egy vagy 2 tulajdonsággal, az simán elfér egy sorba és ronda mikor szét szedi nekem.

vagy amikor egy tömböt kreálok

var multi = [
    0,
    650000 * bet,
    7200   * bet,
    4200   * bet,
    700    * bet,
    500    * bet,
    250    * bet,
    50     * bet,
    20     * bet,
    3      * bet
];
...ből ne legyen

var multi = [0, 650000 * bet, 7200 * bet, 4200 * bet, 700 * bet, 500 * bet, 250 * et, 50 * bet, 20 * bet, 3 * bet];
Amit linkeltél arra ma én is rá akadtam, evvel az a baj, hogy egyrészt angolul elég gyengén tudok, a másik meg az ilyen comment hack-et nem biztos hogy minden ide ismeri szerintem és ha pl eclipse-ben használod, és netbeans-ben rá nyomsz a ctrl+shift+f -re akkor oda az egész, amit szeretnék az az hogy megszüntetni minden formázást, de ilyet nem találtam a ide-ben, csak át irni lehet másra de akkor is csak az azt a egy figurát fogja támogatni.

Netbeans-ből a PHP verzó-t használom, de ebbe csak a PHP forrás formázást lehet személyre szabni, mást nem, pl css vagy javascript.

Gondoltam hogy rá megyek a notepadra vagy a geditre linuxon, csak nekem a kényelmi funkciók kellenek, svn, enternél sor behuzás, outline view stb...
5

Ne használd

Poetro · 2011. Ápr. 8. (P), 22.19
Ha nem akarod, hogy átformázza neked, akkor ne használd az automatikus formázás parancsot. Vagy csak azt a szöveget jelöld ki, amit formázni szeretnél, és akkor csak azt formázza.

A másik, hogy miért kellene Eclipse-t és Netbeans-t párhuzamosan használni ugyanarra a fájlra? Elvégre mind2 elérhető minden platformra, nem lehetne mondjuk akkor csak az egyiket használni?
Mondjuk én egyiket se használom, mert nem tetszenek, ahogy működnek, helyette már jó ideje Komodo-t használok. Jó ideig Edit-et, és több mint fél éve pedig már IDE-t.
6

Egyenlőre azért használom

Karvaly84 · 2011. Ápr. 8. (P), 23.08
Egyenlőre azért használom mind a 2-t mert szeretnék egyikkel megállapodni, van ami jo az egyikben és van ami másikban,

pl Netbeans - nincs olyan hogy egy natur projektet csinálsz, nekem vagy java vagy php kel csinálnom még akkor is ha csak egy hello word-ot akarok ki írni egy html lapra.

Eclipse-ben az egyes fájlokhoz külön is meg lehet adni hogy milyen kódolással legyen mentve, netbeans-ben erre még nem leltem rá. ott csak globálisan a projektre tudom ezt beállítani.

Eclipse lassu és komplikált, netbeans gyors és egyszerű, van sok dolog ami miat nem tok dönteni egyenlöre. de ez a forrás szöveg át rendezgetése idegesít a legjobban, hogy nem lehet ki kapcsolni sem, de van 40 funkció eclipse-ben formázásra hihetetlen részletességgel de olyan, hogy "turn off" olyan nincs.

Egyébként a komodo edit nálam is volt már, de nekem elég butának tűnt, csomó minden nincs benne az edit-be és ha plugin van hozzá az is vagy 2 éves vagy nem müködik.

Egy olyan ide-t szeretnék egyenlöre ingyen amiben ezek vannak. vagy jo lenne ha lennének:

- svn, ftp // jó lenne
- kód színezés kiegészítés // legaláb a szinezés
- outline view // kell
- projekt kezelés // kell
- adatbázis kapcsolatok kezelése SQL támogatás // kell
- fájlok karakterkódolásának beállítása egyenként akár
- És jó lenne ha távoli debugolásra is be lehetne idomitani PHP, és JavaScript-hez

Biztos van amit még nem írtam, esetleg ajánlhatnál valamit ezen a tudás szinten.
7

Komodo IDE

Poetro · 2011. Ápr. 8. (P), 23.34
Igen, ezeket mind tudja az Komodo IDE, meg persze még sokkal többet. De persze ennek meg is kérik az árát.
8

Igen ha jól emlékszem 300

Karvaly84 · 2011. Ápr. 8. (P), 23.42
Igen ha jól emlékszem 300 dollár?? de lehet hogy az egy másik eszköz már nem tom, de mivel csak tanulom a dolgokat és nem keresek vele pénzt ezért nem fizetnék érte egyenlőre :)
9

Komodo Edit 6

Endyl · 2011. Ápr. 9. (Szo), 11.59
Én Komodo Edit-et használok, és a felsoroltak közül majd mindet tudja (alapból, vagy kiegészítővel).
Svn-re is "megtanítható" nem túl nagy erőfeszítéssel.
Az egyéni (JavaScript/Python) makrókkal, parancsokkal, stb. meg még sokkal több mindenre megtanítható.
Plusz ugyebár Mozilla XULRunner alapon megy, így ha nagyon hiányzik valami, megírod magadnak hozzá a kiegészítőt (nem túl nagy művészet, és az alapokról elég sok és jó doksi van -angolul persze) :)
Persze ehhez társul némi tanulási görbe, de ha már kiismerted, szinte mindent meg lehet oldani vele. Ennél többet egy ingyenes szoftvertől szerintem nem kell kívánni.

[OFF]
Jah, és egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, a szó amit keresel, az az egyelőre ;)
[/OFF]