ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 1, 2011 - Fórum téma

Javaslatok a Weblabor.hu oldalhoz

Hidvégi Gábor · 2011. Ápr. 1. (P), 21.47
Az első egy apróság: a címlapon a cikkek aljára nagyon hiányzik szerintem egy Tovább link, mert nem egyértelmű, hogy van folytatása, néha a megjelenő egy-két bekezdés is elég kerek ahhoz, hogy azt higgyük, ennyi az egész.

A második már nagyobb falat: szerintem szükség lenne egy nagy, struktúrált link- és cikkgyűjteményre kezdőknek és haladóbbaknak, hogy legalább az alaptémákban (HTML, CSS, Javascript, PHP) el tudjanak indulni valahonnan. Ezeknek a gyűjteményeknek elég részletesnek kéne lenniük, hogy a lehető legtöbb kérdésre ott mindenki megtalálja a választ.

Emellé kéne még egy Best Practices, Hogyan Csináljuk rovat, ahol a leggyakrabban felmerülő problémákat a Weblabor szakemberei oldanák meg, letölthető forráskóddal. Itt lehetnének teljesen egyszerű példák (hogyan használjunk bizonyos HTML elemeket, CSS tippek-trükkök), vagy komplettebb megoldások (a legtöbb megjelent cikk ilyen).

Egy ilyen gyűjteménnyel
- csökkennének az olyan fórumkérdések, ahol a kérdezőnek láthatólag fogalma sincs arról, hogy miről szól ez az egész webes dolog, csak olvasott valahol egy felkapott témáról, és most ellenállhatatlan vágyat érez, hogy ő is beépítse, mert el lehetne irányítani ide
- könnyebben felismerhetőek lennének az összefüggések
- magasabb szintű szakmai viták alakulhatnának ki a Hogyan Csináljuk rovatban
- a Weblabor így lehetne a magyar webes szakma origója, ahol mindent könnyű megtalálni, azaz marketingszempontból is hasznos lenne

Ez persze sok munkával jár, de hosszú távon mindannyian nyernénk belőle.