ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2010 - Fórum téma

január 28

Elveszett dojox.layout.FloatingPane

sirkalmi · 2010. Jan. 28. (Cs), 19.38
Szervusztok!

Tárgybeli objektumot oly módon kezelem, hogy egy meghatározott méretben a képernyő közepére helyezem, majd a háttért elsötétítem és inaktiválom. A FloatinPane bezárása után szépen visszaállítom az eredeti állapotot. A bajom ezzel az, hogy a felhasználó sajnos ki tudja húzni a FloatingPane-t a munkaterületről és ha elengedi az egérgombot akkor ott is marad. Ekkor bekövetkezett a baj, mert inaktív a teljes munkaterület és bezárni nem lehet a FloatingPane-t, mert kívül esik a látható területen. Van erre valamilyen megoldás, hogy ne lehessen kihúzni? Épp úgy kéne működnie mint egy operációs rendszer ablak mozgatásánál.
Itt lehet látni, hogy mit szeretnék:
http://www.michaelv.org.nyud.net/

Ugyanezt szeretném elérni Dojo-ban én is.

Valamilyen standard megoldásban gondolkoztam eddig, mert csak gondoltak erre a Dojo fejlesztői de, ha máshogy nem megy akkor egérmozgatásra figyelem a koordinátákat és lekezelem egyedileg a dolgot.

Válaszokat előre nagyon köszönöm!

--
sirkalmi

nagyszámú hírlevéllistához fizetős tárhely

madar32 · 2010. Jan. 28. (Cs), 19.29
10.000+ címre hírlevelet küldenék heti rendszerességgel egy átlag árú tárhely megfelelő-e erre?

Adatbázisban tárolt PHP-s tartalom feldolgozása

bvc · 2010. Jan. 28. (Cs), 14.00
Sziasztok!

Egy kis segítség, vagy ötlet kellene az alábbi problémám megoldásához:
Adott egy szokásos honlap menüpontokkal. A menüpontok kiválasztása által megjelenő tartalom adatbázisban van letárolva. Egy ilyen adatcellában tehát ilyesmi szöveges adatok vannak:

<BR>
<P STYLE=”font-size:12px;color:#123456;”>Szöveg...</P>
...

A weblapok jobb oldali tartalma, minden menühöz külön le van tárolva. Ez egy külön DIV elemben jelenik meg. Minden jól működik, de néhány lapnál szükségem lenne php-s kódok használatára is. De sajnos a PHP kódot nem hajtja végre így, hanem 1:1-ben kiírja, vagy egyszerűen kihagyja. Kérdésem milyen módon lehetne megoldani, hogy az adatbázisban tárolt szövegben itt-ott előforduló PHP-s betéteket is végrehajtsa a böngésző a tartalom megjelenésekor.
A segítséget köszönöm.

gyermek div reagál az onmouseout -ra.

gtoma · 2010. Jan. 28. (Cs), 13.15
Sziasztok!

Nem tudok megbirkózni egy problémával.

Egy divet szeretnék bezárni onmouseout eseményre.
Sajnos a divben lévő div fölé víve az egeret, elindul az onmouseout esemény.

pl.:
<div onmouseout="bezar()">
akarmiakarmiakarmi
<div>itt is beindul</div>
akarmiakarmiakarmi
</div>

A fenti példában pl az itt is beindul szöveg fölé víve a kurzort, beindul az onmouseout esemény.

Kikerülhető ez valahogy?

prototype -t használok, ha ez segít.

Előre is hálás köszönet a segítségért.

január 27

Php Mysql Szimpla menü

bandita · 2010. Jan. 27. (Sze), 20.33
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy számomra elég furcsa problémával kapcsolatban.
A helyzet a következő: fejlesztek egy oldalt,ahol majd a tulaj pár kattintással egy formon keresztül létrehoz különböző oldalakat, és ezt phpvel letárolom. Ezzel nincs is gond. De a menü genereálása után elakadok.
Lekérdezem a táblából a létrehozott oldalak neveit, létrejön a link,de ha rákattintok behozza az OBJECT NOT FOUND hiba oldalt.
Nem vagyok egy php király, még most tanulom, szal tuti h valami egyszerű hiba, de nem tudok rájönni valamiért. Egyetlen tippem hogy változók átadásával, vagy ennek hiányával függhet össze.
Íme a menü kódja.Illetve ez az index.php de még csak ennyi van benne.

<?php
$con=mysql_connect("localhost","root","") or die( "sikertelen kapcsolat");
mysql_select_db("main")or die("sikertelen kivalasztas");
$tartalom=("SELECT title,article FROM pages ORDER by id");
$eredmeny=mysql_query($tartalom)or die ("Érvénytelen lekérés");
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny)){
echo"<a href='".$sor['article']."'>".$sor['title']."</a>";
echo"<br/>";
}
?>

Nem kész programkódot várok, persze abból lehet a legjobban tanulni, de inkább terelgessetek a megoldás felé, szeretném megérteni.

Előre is köszi

XML mentése

ac230v · 2010. Jan. 27. (Sze), 14.59
Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy előállítok egy XML oldalt, amit szeretnék fájlba íratni. A folyamat a következő: felhasználó elindít egy oldalt, utána megnyom egy gombot, ami meghív egy másik oldalt, ami már egy az adatbázisból előállított xml-t ad vissza. A visszaadott xml-t pedig szeretném, ha a felhasználó a gépére le tudná menteni.
De jelenleg sajnos ez csak úgy lehetséges, ha a megnyíló XML oldalon Fájl->Mentés másként.. (*.xml) választja a felhasználó.
Az lenne a jó, ha az xml tartalom rögtön Megnyitás/Mentés/Mégse kérdést váltana ki.

A válasz xml (excel-be tölthető):
<?xml version="1.0"?>
<?mso-application progid="Excel.Sheet"?>
.
.
</Worksheet>
</Workbook>

próbálkoztam azzal, hogy a választ betöltöm egy JavaScript objektumba (részlet):

xmlDoc=new ActiveXObject("Microsoft.XMLDOM");
xmlDoc.async="false";
xmlDoc.load("http://domain.hu/sema.csomag.eljaras?p_1=1");
xmlDoc.save("c:\teszt.xml"); //na ez nem működik

ekkor "Engedély megtagadva" hibát kapok a JS futása során (ilyen hibára nem találtam semmilyen leírást).

A kérdés: lehetséges ezt így (vagy hasonlóan) megoldani, vagy marad a "Mentés másként.." ??
Leginkább JavaScript megoldás érdekelne, ha létezik.
(Adatbázis: Oracle10g, web kiszolgáló: Oracle10g PSP azaz PL/SQL Server Pages)

Egyéni rendezési sorrend

reptile27 · 2010. Jan. 27. (Sze), 02.34
Sziasztok!

A témának két része van PHP és MySQL. Mindkét része érdekelne.
Ki hogy oldaná meg vagy tudtok-e ilyen megoldásokról?

Az szeretném megtudni hogy egyedi rendezést hogyan tudok megvalósítani egy adott listában?

Pl: van egy listám... A - Z-ig.

Azt meg tudom oldani, hogy MySQL lekérdezésnél ABC szerinti vagy fordított sorrendbe rendeződjenek az adatok, de mi a helyzet akkor ha a rendezést én akarom meghatározni...?

Mondjuk a kimenetnél fel-le nyilak segítségével.

sort_highest: Az elejére
sort_higher: Eggyel feljebb
sort_lower: Eggyel lejjebb
sort_lowest: Az aljára

Például a "D" kerüljön az "A" elé, a "B" a "K" után, a "H" a sor legvégére a "Z" a legelejére stb...

Tehát érdekelne hogyan készítenétek el az adott táblát SQL-ben milyen lenne a szerkezeti felépítése? Valamint a PHP része hogyan módosítaná a tábla tartalmát hogy
a beállított sorrend meg is maradjon?

Nem tudom mennyire érthető amit kérdezek? Remélem igen. :S

Nem azt várom hogy megírjátok a kódot, csak ötleteket várok, mert amire én gondoltam az szerintem nem válik be.

Előre is köszi a segítséget!

január 25

Hogyan kezelődik a kérés, ha a .htacces fájlban...

s_volenszki · 2010. Jan. 24. (V), 22.13
Sziasztok!

Ha egy tárhelyen, ahol Virtual Hosting szolgáltatás működik a htdocs/ könyvtárba teszek egy .htaccess fájlt ezzel a tartalommal,

<IfModule mod_rewrite.c>  
    RewriteEngine on
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(^index.php$)
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.(js|css|ico|gif|jpg|png)$)
    RewriteRule (.*) index.php
</IfModule>

akkor ugye az összes alkönyvtárra irányuló kérés vissza lesz adva htdocs/index.php-nek. Például:

http://ezafodomain.net/valami => htdocs/index.php
http://ezafodomain.net/akarmi/es/meg/beljebb/ => htdocs/index.php

Mi történik akkor, ha a htdocs/akarmi/ könyvtár az akarmi.net domain VirtualHost-ja, és nem így: http://ezafodomain.net/akarmi hanem így érkezik a kérés: http://akarmi.net (vagy így: http://ezafodomain.net/~akarmi)? Ebben az esetben is viszi a kérést a htdocs/index.php-ra?

január 23

SET - WHERE többször?

mahoo · 2010. Jan. 23. (Szo), 13.18
Sziasztok, meg lehet azt valahogyan oldani, hogy EGY sql paranccsal UPDATE-eljek több rekordot? Méghozzá úgy, hogy... de inkább mutatok egy példát, ami persze rossz de könnyebb elmagyaráznom:

UPDATE tabla SET nev='Pista' WHERE id_tag='1', SET nev='Jóska' WHERE id_tag='2'...

Azaz több értéket szeretnék módosítani, de minden egyes értéket más feltételhez kötnék.
Létezik erre megoldás vagy hülyeséget kérdezek?
Ja, és nem szeretnék mondjuk 50 sql parancsot futattni egymás után, persze, ezért is kérdezek!

január 23

Egy oldal életciklusa

nosferat · 2010. Jan. 22. (P), 22.27
Üdv! Nemrég kezdtem php-val foglalkozni, már túl vagyok egy könyvön és egy egyszerűbb oldalon. A következő már egy komolyabb lenne, OOP alapokon. A problémám az, hogy az oldalt is egy osztály reprezentálná és úgy gondoltam, hogy a konstruktorban indíthatnám el a sessiont és esetleg a destruktorban állítanám le. Van ennek így értelme? Egyáltalán van értelme egy ilyen osztálynak? (én egyébként arra használom, hogy tartalmaz egy alap oldalszerkezetet és olyan metódusokat, amik egy SQL resource változót fogadnak és azt feldolgozva egészítik ki ezt a vázat. Az olyan oldalak számára pedig, amik speciális feladatokat igényelnek alosztályokat hoznék létre)
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy egy az oldal elején példányosított objektum mikor semmisül meg, mi történik például vele akkor, ha post művelet történik? Egyáltalán hogyan kell/érdemes kezelni az objektumokat? Tudom, hogy ezeknek igazán máshol is utánanézhetnék, de arra gondoltam többet tanulhatnék valós tapasztalatokból. :)

Előre is köszönöm a segítségetek.