Archívum - Feb 2010 - Fórum téma
február 24
PHP +txt -ba link
Üdv!
Adott egy php, ami egy txt fájlba ír, és olvas ki adatokat.. nem igazán tér el a kismillió neten található vendégkönyv tutorialtól..
Meg szeretném tanulni, hogy linket is be lehessen szúrni..
csak nem nagyon tudom, hogy milyen kulcsszót írjak a google-ba...
esetleg valaki tudna linkelni egy tutorialt, vagy bármit, amiből okosodni lehetne az adott kérdésben?
köszönöm!
■ Adott egy php, ami egy txt fájlba ír, és olvas ki adatokat.. nem igazán tér el a kismillió neten található vendégkönyv tutorialtól..
Meg szeretném tanulni, hogy linket is be lehessen szúrni..
csak nem nagyon tudom, hogy milyen kulcsszót írjak a google-ba...
esetleg valaki tudna linkelni egy tutorialt, vagy bármit, amiből okosodni lehetne az adott kérdésben?
köszönöm!
február 23
div min-height atributumának beállítása JavaScripttel
Hali!
A kérdésem: hogy tudom egy div min-height attributumát(CSS) JavaScripttel megváltoztatni, egy másik div magasságára. Remélem nem fogalmaztam ködösen...
Üdv.
Tamás
A kérdésem: hogy tudom egy div min-height attributumát(CSS) JavaScripttel megváltoztatni, egy másik div magasságára. Remélem nem fogalmaztam ködösen...
Üdv.
Tamás
ORDER BY - case sensitive
Hali, a következő problémára kerestem a választ, de eddig nem sok sikerrel. Adottak a következő rekordok, pl. 'azonosító'-k: aaa,aaj,aAa,aaJ
Ezt a négyet szeretném rendezni így: aAa,aaJ,aaa,aaj
Azaz ASCII érték szerint!
Valójában van egy tömböm, melynek tartalma: A-Za-z (2*26=52 féle lehetséges érték egy karakteren, azaz kvázi egy 52-es számrendszer)
És generálok egy 3 karakteres sztringet az előbbi karatkerekből. Majd ezeket szeretném sorba rendezni, úgy hogy a fenti eredményt kapjam.
Amit próbáltam már: binary, latin 1-2, ascii beállítások az 'azonosító'-nál, de még nem jó :(. Esetleges 5let?
■ Ezt a négyet szeretném rendezni így: aAa,aaJ,aaa,aaj
Azaz ASCII érték szerint!
Valójában van egy tömböm, melynek tartalma: A-Za-z (2*26=52 féle lehetséges érték egy karakteren, azaz kvázi egy 52-es számrendszer)
És generálok egy 3 karakteres sztringet az előbbi karatkerekből. Majd ezeket szeretném sorba rendezni, úgy hogy a fenti eredményt kapjam.
Amit próbáltam már: binary, latin 1-2, ascii beállítások az 'azonosító'-nál, de még nem jó :(. Esetleges 5let?
február 22
uniqueidentifier típus mssql_bind-ben
Sziasztok!
Először használok MSSQL-t és tárolt eljárásokat, kérlek segítsetek.
Adott: ubuntu + php 5.2.12 + freetds 0.82
Szóval megvan az mssql_init. Utána jön a bindelés. Van egy kód nevű bemenet és egy id nevű kimenet. A kimenetről annyit lehet tudni, hogy uniqueidentifier típusú. Nem tudom viszont, hogy ebben az esetben mit írjak a 4 paraméterhez, azaz a típushoz. Próbának beírtam SQLVARCHAR-t, de gyanítom ezért kapok hibaüzenetet (lent).Hibaüzenet:
Szóval lenne pár kérdésem...
1. Mit írjak a 4 paraméterhez típusnak uniqueidentifier mező esetén?
2. Execute után az $id változómnak fel kellene vennie az id mező értékét?
Előre is köszönöm a segítő szavakat!
■ Először használok MSSQL-t és tárolt eljárásokat, kérlek segítsetek.
Adott: ubuntu + php 5.2.12 + freetds 0.82
Szóval megvan az mssql_init. Utána jön a bindelés. Van egy kód nevű bemenet és egy id nevű kimenet. A kimenetről annyit lehet tudni, hogy uniqueidentifier típusú. Nem tudom viszont, hogy ebben az esetben mit írjak a 4 paraméterhez, azaz a típushoz. Próbának beírtam SQLVARCHAR-t, de gyanítom ezért kapok hibaüzenetet (lent).
$stmt = mssql_init('az_eljaras_neve');
$kod = "1212";
$id = "";
mssql_bind($stmt, '@KOD', $kod, SQLVARCHAR, FALSE, FALSE, 20);
mssql_bind($stmt, '@ID', $id, SQLVARCHAR, TRUE, FALSE, 200);
mssql_execute($stmt);
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: message: Invalid object name '*******.dbo.******'. (severity 16) in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: General SQL Server error: Check messages from the SQL Server (severity 16) in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: message: Transaction count after EXECUTE indicates that a COMMIT or ROLLBACK TRANSACTION statement is missing. Previous count = 0, current count = 1. (severity 16) in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: General SQL Server error: Check messages from the SQL Server (severity 16) in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: stored procedure execution failed in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: message: Transaction count after EXECUTE indicates that a COMMIT or ROLLBACK TRANSACTION statement is missing. Previous count = 0, current count = 1. (severity 16) in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Warning: mssql_execute() [function.mssql-execute]: stored procedure execution failed in /usr/local/apache2/htdocs/index.php on line 57
Szóval lenne pár kérdésem...
1. Mit írjak a 4 paraméterhez típusnak uniqueidentifier mező esetén?
2. Execute után az $id változómnak fel kellene vennie az id mező értékét?
Előre is köszönöm a segítő szavakat!
TimeStamp probléma, talán az időzóna miatt
Sziasztok!
A 000Webhost -nál készítek egy honlapot, és egy adattábla Dátum oszlopára timestamp van beállítva. Csakhogy, legalább 6 órányi eltérés van a magyar időhőz képest. Gondolom az időzónák miatt van, mert ugye egy külföldi tárhelyről van szó.
Milyen megoldást ajánlotok? Létezik valamilyen konverter függvény az időzónák közötti átváltásra PHP-ben?
■ A 000Webhost -nál készítek egy honlapot, és egy adattábla Dátum oszlopára timestamp van beállítva. Csakhogy, legalább 6 órányi eltérés van a magyar időhőz képest. Gondolom az időzónák miatt van, mert ugye egy külföldi tárhelyről van szó.
Milyen megoldást ajánlotok? Létezik valamilyen konverter függvény az időzónák közötti átváltásra PHP-ben?
3 oszlop - css
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék megoldani, de nem sikerül:
- adott egy 100% szélességű div (vagyis olyan széles, mint a böngésző)
- benne 3 oszlop (3 div): a 2 szélső fix szélességű (pixelben megadva)
- a középső pedig a maradék
A lényeg, hogy a böngészőablak átméretezésével csak a középső oszlop szélessége változzon.
Amivel próbálkoztam:
- float: left/right, de csak fix szélességekkel tudom megoldani
- position: relative, de a harmadik oszlopot nem tudom a helyére tenni
Táblázattal nagyon egyszerűen meg lehet oldani (200, *, 200), javascripttel is (lekérdezem az ablak méretét, és átméretezem az oszlopot), de nem hiszem, hogy css-sel ne lehetne megcsinálni. Keresgéltem, de igazából azt sem tudom mire keressek...
előre is köszi a segítséget
■ Egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék megoldani, de nem sikerül:
- adott egy 100% szélességű div (vagyis olyan széles, mint a böngésző)
- benne 3 oszlop (3 div): a 2 szélső fix szélességű (pixelben megadva)
- a középső pedig a maradék
A lényeg, hogy a böngészőablak átméretezésével csak a középső oszlop szélessége változzon.
Amivel próbálkoztam:
- float: left/right, de csak fix szélességekkel tudom megoldani
- position: relative, de a harmadik oszlopot nem tudom a helyére tenni
Táblázattal nagyon egyszerűen meg lehet oldani (200, *, 200), javascripttel is (lekérdezem az ablak méretét, és átméretezem az oszlopot), de nem hiszem, hogy css-sel ne lehetne megcsinálni. Keresgéltem, de igazából azt sem tudom mire keressek...
előre is köszi a segítséget
február 21
javascript vs actionscript
Sziasztok!
Mostanában csinálok egy olyan webes alkalmazást, amiben a háttérben számításigényes bonyolult algoritmus fut le. Tartalmaz gráfban keresést, prototípusosan öröklődő objektumok tömegét, closure-t, sztringműveleteket stb.
Látszik a különbség a böngészők között a lefutási időben. Még korántsem vagyok a projekt végén, és előre el kell gondolkodnom azon, hogy mi van akkor, ha a végső algoritmus futási ideje bizonyos böngészőkön már elér a felhasználók számára egy megengedhetetlen szintet? Chrome-ban úgy tűnik, hogy szépen fog menni, de mi van, ha valaki egy lassabb böngészőt kénytelen használni?
Felvetődött bennem, hogy ebben az esetben megkövetelném a flash jelenlétét és az algoritmus abban futna le. Actionscriptben viszont semmi tapasztalatom nincsen, és ezért szeretnék tájékozódni, a véleményeteket kérni, hogy elképzelhessem hogy mivel jár ez, érdemes-e ebben gondolkodni.
1: Tényleg gyorsabban futna le flash-ben, actionscripttel ugyanaz az algoritmus?
Ilyen linkeket találtam a neten javascript vs actionscript témában:
http://oddhammer.com/actionscriptperformance/set4/
http://jacksondunstan.com/articles/534
http://coolwebdeveloper.com/tag/javascript-vs-flash-performance/
Nem tűnik egyértelműnek a gyorsulás.
2: A flash külön processzen fut a böngészőtől? Vagyis ha többprocis gépet használ valaki, akkor hatékonyabban tudom kihasználni vele az erőforrásokat?
3: Nehéz átírni egy javascript kódot actionscriptre? Mire kell vigyázni? Ha úgy döntök hogy mindkét platformon futtatható kódot készítek, mi az, amit nem érdemes használnom, mert nehéz lenne átírni?
4: Actionscript kódból hogyan csinálhatok swf állományt, van erre ingyenes eszköz? Mit ajánlotok?
Köszönöm a véleményeteket, gondolataitokat!
■ Mostanában csinálok egy olyan webes alkalmazást, amiben a háttérben számításigényes bonyolult algoritmus fut le. Tartalmaz gráfban keresést, prototípusosan öröklődő objektumok tömegét, closure-t, sztringműveleteket stb.
Látszik a különbség a böngészők között a lefutási időben. Még korántsem vagyok a projekt végén, és előre el kell gondolkodnom azon, hogy mi van akkor, ha a végső algoritmus futási ideje bizonyos böngészőkön már elér a felhasználók számára egy megengedhetetlen szintet? Chrome-ban úgy tűnik, hogy szépen fog menni, de mi van, ha valaki egy lassabb böngészőt kénytelen használni?
Felvetődött bennem, hogy ebben az esetben megkövetelném a flash jelenlétét és az algoritmus abban futna le. Actionscriptben viszont semmi tapasztalatom nincsen, és ezért szeretnék tájékozódni, a véleményeteket kérni, hogy elképzelhessem hogy mivel jár ez, érdemes-e ebben gondolkodni.
1: Tényleg gyorsabban futna le flash-ben, actionscripttel ugyanaz az algoritmus?
Ilyen linkeket találtam a neten javascript vs actionscript témában:
http://oddhammer.com/actionscriptperformance/set4/
http://jacksondunstan.com/articles/534
http://coolwebdeveloper.com/tag/javascript-vs-flash-performance/
Nem tűnik egyértelműnek a gyorsulás.
2: A flash külön processzen fut a böngészőtől? Vagyis ha többprocis gépet használ valaki, akkor hatékonyabban tudom kihasználni vele az erőforrásokat?
3: Nehéz átírni egy javascript kódot actionscriptre? Mire kell vigyázni? Ha úgy döntök hogy mindkét platformon futtatható kódot készítek, mi az, amit nem érdemes használnom, mert nehéz lenne átírni?
4: Actionscript kódból hogyan csinálhatok swf állományt, van erre ingyenes eszköz? Mit ajánlotok?
Köszönöm a véleményeteket, gondolataitokat!
Flash tömb és változó
Sziasztok!
A következő dologra keresek megoldást:
Adott egy flash felület -> adatküldés php-nak -> majd ebből kapott változó feldolgozása.
A kapott anyagot egy szép tömbbe rendezem. Ez eddig megvan. Tömb feltöltve, kiíratva.
Ahol elakadtam hogy ezeket a tömböket a program későbbi részébe fel tudjam használni. Ott, bárhogy hivatkozom rá már "undefined" jelzéssel nem látja a tartalmat. Erre keresek megoldást. A másik gondom hogy e tömbökre egy összerakott karakter lánccal kellene hivatkoznom de azt nem értelmezi úgy mintha egy változó neve lenne azaz: kiíratnám a tomb1[0] értékét egy 'tomb'+x+[0] módon összerakott kifejezéssel ahol az x értéke változó.
De nézzük a másikat:
A flash része:
var tombx = new Array()
var my_lv:LoadVars = new LoadVars();
my_lv.sendAndLoad("urlap.php",my_lv,"POST")
my_lv.onLoad = function(success:Boolean) {
if (success) {
var tombx = new Array()
var tomby = new Array()
for (var a = 0; a < this.items; a++) {
tomby.push(this['FO'+ a])
}
for (var b = 0; b < this.items; b++) {
if (tomby[b].substr(0,1) == 'A'){
if (tomby[b].substr(1,1) == '1'){
tombx[b] = tomby[b]
}
}
}
}
}
stop()
a következő fram kiratása többféle képpen:
valt02.text = tombx[0]
valt04 = tombx[0]
az eredmény ugyanaz.
Problémámra a segítséget előre is köszönöm.
dw
■ A következő dologra keresek megoldást:
Adott egy flash felület -> adatküldés php-nak -> majd ebből kapott változó feldolgozása.
A kapott anyagot egy szép tömbbe rendezem. Ez eddig megvan. Tömb feltöltve, kiíratva.
Ahol elakadtam hogy ezeket a tömböket a program későbbi részébe fel tudjam használni. Ott, bárhogy hivatkozom rá már "undefined" jelzéssel nem látja a tartalmat. Erre keresek megoldást. A másik gondom hogy e tömbökre egy összerakott karakter lánccal kellene hivatkoznom de azt nem értelmezi úgy mintha egy változó neve lenne azaz: kiíratnám a tomb1[0] értékét egy 'tomb'+x+[0] módon összerakott kifejezéssel ahol az x értéke változó.
De nézzük a másikat:
A flash része:
var tombx = new Array()
var my_lv:LoadVars = new LoadVars();
my_lv.sendAndLoad("urlap.php",my_lv,"POST")
my_lv.onLoad = function(success:Boolean) {
if (success) {
var tombx = new Array()
var tomby = new Array()
for (var a = 0; a < this.items; a++) {
tomby.push(this['FO'+ a])
}
for (var b = 0; b < this.items; b++) {
if (tomby[b].substr(0,1) == 'A'){
if (tomby[b].substr(1,1) == '1'){
tombx[b] = tomby[b]
}
}
}
}
}
stop()
a következő fram kiratása többféle képpen:
valt02.text = tombx[0]
valt04 = tombx[0]
az eredmény ugyanaz.
Problémámra a segítséget előre is köszönöm.
dw
február 21
ajax php mysql
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adva van egy ajaxos kérés amelyet drop dwon boxból select után végrehajt. azt hogy lehetne megoldani, hogy átirja az urlt a kérés alapján.
ez az ajax kód:a lényegi kérdés hogy ezt össze lehetne hozni valahogy a -el?
szeretném átadni a select boxokból a paramétereket de nem tudom hoyg hogyan és szétolvastam már a fejem a neten.
Előre i köszönettel
■ Egy olyan kérdésem lenne, hogy adva van egy ajaxos kérés amelyet drop dwon boxból select után végrehajt. azt hogy lehetne megoldani, hogy átirja az urlt a kérés alapján.
ez az ajax kód:
var xmlhttp;
function showCucc(str)
{
xmlhttp=GetXmlHttpObject();
if (xmlhttp==null)
{
alert ("A böngésző nem támogatja a HTTP Request-et");
return;
}
var url="getpict.php";
url=url+"?kat="+str;
url=url+"&sid="+Math.random();
xmlhttp.onreadystatechange=stateChanged;
xmlhttp.open("GET",url,true);
xmlhttp.send(null);
}
function stateChanged()
{
if (xmlhttp.readyState==4)
{
document.getElementById("mutat").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
function GetXmlHttpObject()
{
if (window.XMLHttpRequest)
{
// IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
return new XMLHttpRequest();
}
if (window.ActiveXObject)
{
// IE6, IE5
return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
return null;
}
document.location
szeretném átadni a select boxokból a paramétereket de nem tudom hoyg hogyan és szétolvastam már a fejem a neten.
Előre i köszönettel
php-ban regisztráció
nem működik a programom. valamiért az adatbázisban nem jelenik meg az adat, amit beviszek az űrlapon.