ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 10, 2010 - Fórum téma

PHP +JS kérdés

Hellhammer · 2010. Feb. 10. (Sze), 23.36
Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem.. Egy netről szedett tutorial alapján dolgozgatok egy "ügyön", amiben kéne egy kis segítség...
A lényeg: kép beszúrása fórumhozzászólásba.
Az összehozott kód, a teljesség igénye nélkül:
Egy mappában van: valami.php ; js.js ; és a beszúrandó kép, melynek neve kep01.jpg.

A js.js tartalma:

function kep01() {
document.beir.uzenet.value +=" [kep01]";
}

A valami.php-ben meghívom:

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="js.js"></script>

A php további részében, a hozzászólás írásánál beszúró link, mely maga a kép:
<a href="#" onclick="kep01();return false"><img src="kep01.jpg" alt="kep01" border="0"/>

később a kódban szerepel: $uzenet=str_replace("[kep01]","<img src='kep01.jpg' alt='kep01' />",$uzenet);

Tehát végeredményben: ha az ember rákattint a szövegmező alatt a képre, a hozzászólásban megjelenik, hogy: [kep01] és a hozzászólást elküldve a [kep01] kicserélődik magára a képre, mely így megjelenik a szövegben..

és ez így működik is meg minden... a gondom, hogy beszúrom a képet az elején, aztán beírom a szöveget...és ha a kép pl 100x100as, akkor az első sor elején be is teszi a képet a 100as magasságú első sor elejére....
a kérdésem az lenne, hogy nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehetne pozicionálni a képet: konkrétan: azt szeretném, hogy a beszúrt kép a bal oldalon legyen, és mellette legyenek a szöveg sorai... (mintha wordben kép+szöveg és a kép formázásánál négyzetes elrendezést állítunk be)


Előre is nagyon köszi bármiféle seítséget!!

Hellhammer
 

Szövegből egy részlet kivágása ...

norby1 · 2010. Feb. 10. (Sze), 16.21
Sziasztok!

Nem nagyon tudtam megfogalmazni a cím mezőt sem, és pont ezért nem tudtam, hogy merre keresgéljek a neten, így hát gondoltam hátha Ti segítetek.

Egy honlap fórum részéről van szó. A hozzászólások egy mysql adatbázisban vannak.
A főoldalon szeretném megjeleníteni a legfrissebb néhány hozzászólást, pontosabban azoknak az első pl. 100 karakterét. Tehát a hozzászólásból le kellene vágni az első 100 karaktert.

Onnan kezdve kérném a segítségeteket, hogy a hozzászólás már le van kérdezve az adatbázisból és így tudok rá hivatkozni PHP kódból: sql2['hozzaszolas']

Előre köszönöm a segítségeteket!
 

Weblabor (Drupal?) vs Chrome

vbence · 2010. Feb. 10. (Sze), 13.44
Többször előfordult, hogy egy gönyörűen megkomponált hozászólás elposztolása után az "Előnézet" csak egy odal oldalt hoz fel, amiben a témaindító vagy a válaszra váró poszt jön fel, alatta az üres hozzászólás-boxal.

Nincs hibajelzés (mint amikor üresen posztolom el a hozzászóló formot). És nem is egyszerűen csak újratöltődik az adott oldal (ha kell ezt részleten ki tudom fejtni, de most kicsit zavaros lenne :)

Nem tudom, hogy csak nekem jelentkezik-e ilyen dolg, vagy másnál is van... A Chrome-ot a -disable-plugins kapcsolóval használom, ha ez számít valamit...