Archívum - 2009 - Fórum téma
szeptember 17
Php konfig fájlok
Sziasztok!
Azon agyalok éppen, hogy a gyakorlatban mi haszna van a konfig fájloknak.
Konkrétan példának az adatbázis eléréseket vettem.
Ha mondjuk csinálok egy alap osztályt, ami képes lekérni az adatbázisból:aztán azt kiterjesztem,akkor szerintem teljesen felesleges kigyűjteni külön fájlba az accountot, ami az adott osztályhoz tartozik.
Ha meg mondjuk több osztály van azonos beállításokkal, akkor azokat egy azonos osztályból kell származtatni, és ennyi. Szerintem egy nagyon picivel lesz csak bonyolultabb így megtalálni a jelszavakat.
Ti mit mondtok?
■ Azon agyalok éppen, hogy a gyakorlatban mi haszna van a konfig fájloknak.
Konkrétan példának az adatbázis eléréseket vettem.
Ha mondjuk csinálok egy alap osztályt, ami képes lekérni az adatbázisból:
class DataAccess
{
protected $dsn;
protected $password;
.
.
.
protected function query($sql)
{
...
}
}
class MyDataAccess extends DataAccess
{
protected $dsn='mysql://root@localhost/mydata';
protected $password='Test789Xyz';
public function getSomeInfo()
{
return $this->query('...');
}
.
.
.
}
Ha meg mondjuk több osztály van azonos beállításokkal, akkor azokat egy azonos osztályból kell származtatni, és ennyi. Szerintem egy nagyon picivel lesz csak bonyolultabb így megtalálni a jelszavakat.
Ti mit mondtok?
szeptember 16
html e-mail gmail címről
Kedves Barátaim!
A kérdés, tudom, nevetséges. Hogyan lehet gmail-es címről html-es levelet kiküldeni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
Piroska néni
■ A kérdés, tudom, nevetséges. Hogyan lehet gmail-es címről html-es levelet kiküldeni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
Piroska néni
PHP keretrendszer
Helló!
Segitséget kérnék! Láttam egy régi tutorialban hogy hogy lehet megoldani nagy méretű oldalaknál a keretet. Ez úgy nézett ki hogy volt egy html file és az tartalmazta a keretet. Ez volt az index.html. Arra a részre ahova később a szöveget akartam tenni, egy pár sor kódot kellett irni, és egy tagek nélküli php fáljba be irtam a szöveget. Ez később úgy jelent meg a böngészőben mint pl.:www.akarmi.hu/index.php?&page=index vagy valami ilyesmi. Valaki tud segiteni abban hogy ezt hogy is kell?
Tamás
■ Segitséget kérnék! Láttam egy régi tutorialban hogy hogy lehet megoldani nagy méretű oldalaknál a keretet. Ez úgy nézett ki hogy volt egy html file és az tartalmazta a keretet. Ez volt az index.html. Arra a részre ahova később a szöveget akartam tenni, egy pár sor kódot kellett irni, és egy tagek nélküli php fáljba be irtam a szöveget. Ez később úgy jelent meg a böngészőben mint pl.:www.akarmi.hu/index.php?&page=index vagy valami ilyesmi. Valaki tud segiteni abban hogy ezt hogy is kell?
Tamás
szeptember 15
Hogyan tudom nyilvántartani és ellenőrizni az általam ajánlott linkeket?
Olyan ingyenes progit keresnék, de egyszerűen nem lelek, amivel nyomon tudnám követni az általam ajánlott linkeket a különböző linkgyűjtőkben.
Kitetették-e vagy sem az adott urle-re? Ha kitették, akkor az általam megadott url,title,anchor-al? Ha nem azzal,akkor mivel?
■ Kitetették-e vagy sem az adott urle-re? Ha kitették, akkor az általam megadott url,title,anchor-al? Ha nem azzal,akkor mivel?
mysql order by utf8
sziasztok!
keresgéltem az eddigi fórumtémák között, de olyat, ami az én kérdésemet megválaszolná, sajnos nem találtam...
van egy táblám, benne helységnevek, amik közül némelyik ő, ű, stb betűkkel kezdődik
rendezéskor ezeket a karaktereket úgy sorrendezi a mysql, hogy az ő-t o-nak tekinti, az ű-t u-nak, stb
ez egy fokkal jobb, mint ha az elejére vagy a végére tenné őket, de sajnos nem tökéletes...
a kódolások az alábbiak:
adatbázis kezelő:
MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
MySQL kapcsolat egyeztetés: utf8_hungarian_ci
adatbázis: egybevetés: utf8_hungarian_ci
tábla: egybevetés: utf8_hungarian_ci
mező: egybevetés: utf8_hungarian_ci
php kódból kapcsolódásom így néz ki:
$this->connection = mysql_connect($this->hostName, $this->userName, $this->password);
mysql_select_db($this->dataBase, $this->connection);
mysql_query("set character set 'utf8'", $this->connection);
előre is köszönöm a válaszokat
szép napot mindenkinek!
sz
■ keresgéltem az eddigi fórumtémák között, de olyat, ami az én kérdésemet megválaszolná, sajnos nem találtam...
van egy táblám, benne helységnevek, amik közül némelyik ő, ű, stb betűkkel kezdődik
rendezéskor ezeket a karaktereket úgy sorrendezi a mysql, hogy az ő-t o-nak tekinti, az ű-t u-nak, stb
ez egy fokkal jobb, mint ha az elejére vagy a végére tenné őket, de sajnos nem tökéletes...
a kódolások az alábbiak:
adatbázis kezelő:
MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
MySQL kapcsolat egyeztetés: utf8_hungarian_ci
adatbázis: egybevetés: utf8_hungarian_ci
tábla: egybevetés: utf8_hungarian_ci
mező: egybevetés: utf8_hungarian_ci
php kódból kapcsolódásom így néz ki:
$this->connection = mysql_connect($this->hostName, $this->userName, $this->password);
mysql_select_db($this->dataBase, $this->connection);
mysql_query("set character set 'utf8'", $this->connection);
előre is köszönöm a válaszokat
szép napot mindenkinek!
sz
szeptember 14
readyState = 1 folyamatosan
Lassan egy éve használom ugyan azt a JS fájlt, hogy kezeljem a szerver és a browser közti kapcsolatot. Eddig ment is, most átalakítottam az oldalt, de a JS részeket nem bántottam - mindössze az URLT írtam át, amit meghív. Azóta a readystate, történjék bármi, 1 és nincs továbblépés.
szeptember 13
BBCODE linkké alakítása
Üdv !
Annyit szeretnék kérdezni, hogy ha BBCODE-ot használok, akkor például az url-ek minden további nélkül linkekké alakíthatóak egy egyszerű reguláris kifejezéssel, vagy kell-e szűrni őket valamilyen módon esetleg ? Most arra gondolok, hogy ugye elég sok fajta támadást be lehet vinni például a kliens oldal ellen, és én már semmiben sem bízom. Itt konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy egy url-ben elrejthető, vagy megadható-e olyan "adat" ami nem kívánatos lenne (például rossz indulatú javascript stb.), mert akkor erre oda kéne figyelni átalakításnál.
És ha megadható ilyen jellegű "támadás", akkor hálás lennék ha említene valaki védekezési módszert is ellene, netán, - ha nem túl bonyolult - akkor egy konkrét példát is. A válasz(okat) előre is köszönöm.
■ Annyit szeretnék kérdezni, hogy ha BBCODE-ot használok, akkor például az url-ek minden további nélkül linkekké alakíthatóak egy egyszerű reguláris kifejezéssel, vagy kell-e szűrni őket valamilyen módon esetleg ? Most arra gondolok, hogy ugye elég sok fajta támadást be lehet vinni például a kliens oldal ellen, és én már semmiben sem bízom. Itt konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy egy url-ben elrejthető, vagy megadható-e olyan "adat" ami nem kívánatos lenne (például rossz indulatú javascript stb.), mert akkor erre oda kéne figyelni átalakításnál.
És ha megadható ilyen jellegű "támadás", akkor hálás lennék ha említene valaki védekezési módszert is ellene, netán, - ha nem túl bonyolult - akkor egy konkrét példát is. A válasz(okat) előre is köszönöm.
Jog - Regisztrációs Adatok
Szívélyes üdvözletem mindenkinek!
Elkezdtem programozni egy ImageBoard/közösségi portált, és az érdekelne, hogy van-e valamilyen jogi rendelkezés kötelező minimális adatról, amit tárolni kell az oldalt látogatókról, az arra regisztrálókról? Egy ingyenes webtárhelyen történik a dolog, azaz a szerver már magától is naplóz bizonyos statisztikákat, de szeretném, ha a felhasználókról a minimális regadat az én hatáskörömben csak a név és a jelszó lenne. Amennyiben van erre vonatkozó rendelkezés, kérhetek hozzá linket? Előre is köszönöm!
■ Elkezdtem programozni egy ImageBoard/közösségi portált, és az érdekelne, hogy van-e valamilyen jogi rendelkezés kötelező minimális adatról, amit tárolni kell az oldalt látogatókról, az arra regisztrálókról? Egy ingyenes webtárhelyen történik a dolog, azaz a szerver már magától is naplóz bizonyos statisztikákat, de szeretném, ha a felhasználókról a minimális regadat az én hatáskörömben csak a név és a jelszó lenne. Amennyiben van erre vonatkozó rendelkezés, kérhetek hozzá linket? Előre is köszönöm!
PHP SEO - Linkek listázása egy weboldalról.
Üdv!
Egy SEO programon dolgozom, amivel majd oldalakról szeretnék tartalmat elemezni. A program első része, ami a meta tageket elemezi az sikeresen elkészült.
Az oldalt úgy elemezem, hogy az oldal forrását lekérdezem és azt elemezgetem. Tehát a forrás megvan. Nos két kérdésem lenne.
Az egyik: Hogyan tudom megoldani, hogy a linkeket a program kilistázza? Tehát például ennél a forrásnál:
------------------------
[code]<html>
<head>
....
</head>
<body>
<a href="http://xy.hu/">Link neve</a>
<a href="index.php">Kezdőlap</a>
<a href="index.php?downloads">Letöltések</a>
<a href="index.php?etc">Stb</a>
</body>
</html>
[code]
-- erre a kimenetre -->
[külső link] Link neve (http://xy.hu/)
[belső link] Kezdőlap (index.php)
[belső link] Letöltések (index.php?downloads)
[belső link] Stb (index.php?etc)
------------------------
A második: Hogy tudnám megoldani azt, hogy a kulcsszavakat is nézze a program? Tehát egy példa szöveg :
------------------------
Ez egy egy példa szöveg szöveg, ami egy <a href="http://akarmi.hu">linket</a> tartalmaz.
-- erre a kimenetre -->
Ez - 1
egy - 3
példa - 1
szöveg - 2
ami - 1
linket - 1
------------------------
Sajnos egyenlőre fogalmam sincs hogy fogjak hozzá. Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv,
Dani.
■ Egy SEO programon dolgozom, amivel majd oldalakról szeretnék tartalmat elemezni. A program első része, ami a meta tageket elemezi az sikeresen elkészült.
Az oldalt úgy elemezem, hogy az oldal forrását lekérdezem és azt elemezgetem. Tehát a forrás megvan. Nos két kérdésem lenne.
Az egyik: Hogyan tudom megoldani, hogy a linkeket a program kilistázza? Tehát például ennél a forrásnál:
------------------------
[code]<html>
<head>
....
</head>
<body>
<a href="http://xy.hu/">Link neve</a>
<a href="index.php">Kezdőlap</a>
<a href="index.php?downloads">Letöltések</a>
<a href="index.php?etc">Stb</a>
</body>
</html>
[code]
-- erre a kimenetre -->
[külső link] Link neve (http://xy.hu/)
[belső link] Kezdőlap (index.php)
[belső link] Letöltések (index.php?downloads)
[belső link] Stb (index.php?etc)
------------------------
A második: Hogy tudnám megoldani azt, hogy a kulcsszavakat is nézze a program? Tehát egy példa szöveg :
------------------------
Ez egy egy példa szöveg szöveg, ami egy <a href="http://akarmi.hu">linket</a> tartalmaz.
-- erre a kimenetre -->
Ez - 1
egy - 3
példa - 1
szöveg - 2
ami - 1
linket - 1
------------------------
Sajnos egyenlőre fogalmam sincs hogy fogjak hozzá. Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv,
Dani.
Cufón magyar ékezetek?
Látott valaki olyan Cufón megoldást, ahol nem hiányoztak a magyar ékezetes betűk?
■