ugrás a tartalomhoz

html e-mail gmail címről

Piroska néni · 2009. Szep. 16. (Sze), 16.38
Kedves Barátaim!
A kérdés, tudom, nevetséges. Hogyan lehet gmail-es címről html-es levelet kiküldeni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
Piroska néni
 
1

Nem értem

janoszen · 2009. Szep. 16. (Sze), 19.58
Nem egészen értem a kérdést. Pontosan ugyanúgy, ahogy bármilyen más címről HTML levelet küldesz.
2

köszönöm

Piroska néni · 2009. Szep. 17. (Cs), 17.38
Köszönöm, hogy segítesz!
Szerintem is buta a kérdésem. Azt szerettem volna elérni, hogy háttérképpel, szép, dizájnos DM leveleket küldjek ki a gmail-es címemről. Egy számítógépes munkatársam azt mondta, hogy ez nem lehetséges.
Hogyan tudnék esztétikailag feltűnő (ám kecses és szolid) DM leveleket szétküldeni, ha nincs honlapom ahonnan kiküldeném?
Szoktam kapni hírleveleket, amelyek grafikai és más képi elemeket is tartalmaznak. Ilyet tényleg nem lehet gmail-ról csak úgy, ha az csatolt fájl?
3

gmail és gmail cím

Poetro · 2009. Szep. 17. (Cs), 18.45
Eddig nem volt szó róla, hogy Gmail-ről akarod küldeni, csak hogy Gmail-es címről. A kettő pedig azért eléggé távol áll egymástól. Létezik jópár hírlevél küldő szolgáltatás különböző áron, és így nem kell, hogy legyen saját weboldalad, ugyanakkor hírlevelet csak azoknak küldhetsz, akik ezt neked írásban jelezték, lásd az erre vonatkozó NHH törvényt.
4

Mail klienssel

zila · 2009. Szep. 17. (Cs), 18.50
Fogsz egy darab neked tetsző levelező programot (pl: Mozilla Thunderbird), gmail-ben megnézed, hogy kell beállítani a kliens programot levelek fogadására és küldésére, IMAP-ot célszerű engedélyezni a gmail fiókodban. Ha ez megvan, akkor új levél írása és ott úgy formázod a leveleket ahogy akarod.

Ha mindezt programozottan akarod, akkor fogsz egy neked tetsző programozási nyelvet pl. PHP. Ehhez keresel egy bevált levélküldő megoldást pl. PHPMailer-t, vagy a SwiftMailer-t, letöltöd, elolvasod a manualját, megírod a hírlevélküldő programodat, úgy hogy küldéskor a gmail SMTP szerverét használod küldésre.
Persze előtte célszerű elolvasgatni, hogy hogyan néz ki a HTML levél, rfc822, mime tipusok, képek beágyazása levélbe, miért érdemes a html formázás mellé plain text alternative-t rakni stb. Meg annak is nézz utána, hogy mi a gmail kiküldési korlátja per címzett ill. per másodperc, mert könnyen lehet, hogy az első DM kampányod az utolsó is lesz mert spammernek fognak elkönyvelni, ki tudja még a SWAT is bekopoghat éjjel kettőkor az ablakon, plafonon, könnygáz felhőn át :)
5

ehhez kicsi vagyok

Piroska néni · 2009. Szep. 19. (Szo), 14.10
Kedves Zila! Kedves Poetro!
Bevallom, ezeknek a megvalósítása komoly nehézségekbe ütközne a számomra. Pl. nem értek a PHP-hoz + nem tudom, hogy hogyan kell a gmail SMTP szerverét használni. A kézkönyv letöltése + szövegértelmezés, az menne.
Köszi mindkettőtöknek!
Üdv:
Piroska néni
6

Céleszköz

janoszen · 2009. Szep. 19. (Szo), 20.47
Kedves Piroska néni,

miért nem keresel a neten egy erre való céleszközt? Esetleg, ha van egy kis költségkereted, megfelelő szakavatott segítséget?

János