Archívum - Júl 4, 2009 - Fórum téma
MAX érték MYSQL és PHP
Sziasztok,
Van egy kis problémám, ha phpMyAdmin-ban futtatva egy queryt más eredményt kapok mintha php-ből indítom, nem értem hol van a hiba.
$sql = "SELECT MAX(T_ID) FROM tran";
$max = mysql_query($sql);
a tábka 1 sort tartalmaz és T_ID értéke 1.
Mysql eredménye 1
php eredménye 5 jobban mondva Resource id #5
■ Van egy kis problémám, ha phpMyAdmin-ban futtatva egy queryt más eredményt kapok mintha php-ből indítom, nem értem hol van a hiba.
$sql = "SELECT MAX(T_ID) FROM tran";
$max = mysql_query($sql);
a tábka 1 sort tartalmaz és T_ID értéke 1.
Mysql eredménye 1
php eredménye 5 jobban mondva Resource id #5
Árajánlat készítés többhónapos munkára
Csináltunk egy nagyobb projektet néhány éve, óradíjban. Aztán ezen projekt után egy másik cégtől kaptunk egy nagyobb megrendelést. Itt viszont előre szerződést akarnak kötni. De ezt most hogyan? 3 hete tervezgetjük a rendszert, de mindig felmerülnek új ötletek, amik növelik a költséget. Egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy előre megmondjuk, mennyi lesz a végeredmény, azt is, hogy részletes listát lehetne készíteni az elvégzendő feladatokról. A feladatban annyi biztos, hogy:
- egyszerű és jól használható felhasználói felület
- piacvezetők akarnak lenni az adott területen
De ez folyamatos tervezéssel jár. Nem látom megoldhatónak, hogy épeszű időn belül részletes tervet lehetne készíteni és oda lehetne állni azzal, hogy '8 hónap fejlesztés, 6 millió Ft, se nem több, se nem kevesebb'. Az elmúlt 3 hétben pl nem készültünk el a nyitóoldal tervével, viszont már vagy a 8. és egyre jobb variációt dolgoztuk ki az egyik és legfontosabb funkcióra.
Most csak én vagyok nagyon kezdő ezen a téren, és azért látom megvalósíthatatlannak a dolgot - árajánlat majd munka? Rengeteg dolog van sztem, aminél már most tudjuk, hogy több variációban fogjuk elkészíteni és tesztelni fogjuk, melyik működik, de nem garantálhatom, a jelenleg kitalált 3 módszer mellé nem találunk ki menet közben még 3-at, amit szintén el kell készíteni. És azt meg nem tartom kivitelezhetőnek, hogy 3 hetente újra tárgyaljuk a szerződést. A munka kb 8 hónap, ezt azért jól lehet becsülni, és nem látom értelmét annak, hogy ezt megnöveljük 2 hónap tervezéssel, ahelyett, hogy a már most látható dolgokat elkezdenénk csinálni és óradíjban kiszámláznánk a dolgokat.
Egyszerűen fogalmazva: Tudjuk, hogy mit kell csinálni, de senki nem tudja, hogyan lesz majd megvalósítva végül, így SZTEM nem adható részletes árajánlat... De akkor hogyan lehetne "védeni a megrendelőt"? Vagy igenis, most előre tervezzünk meg mindent, adjunk le egy részletes listát és azon felül legyen óradíj?
- egyszerű és jól használható felhasználói felület
- piacvezetők akarnak lenni az adott területen
De ez folyamatos tervezéssel jár. Nem látom megoldhatónak, hogy épeszű időn belül részletes tervet lehetne készíteni és oda lehetne állni azzal, hogy '8 hónap fejlesztés, 6 millió Ft, se nem több, se nem kevesebb'. Az elmúlt 3 hétben pl nem készültünk el a nyitóoldal tervével, viszont már vagy a 8. és egyre jobb variációt dolgoztuk ki az egyik és legfontosabb funkcióra.
Most csak én vagyok nagyon kezdő ezen a téren, és azért látom megvalósíthatatlannak a dolgot - árajánlat majd munka? Rengeteg dolog van sztem, aminél már most tudjuk, hogy több variációban fogjuk elkészíteni és tesztelni fogjuk, melyik működik, de nem garantálhatom, a jelenleg kitalált 3 módszer mellé nem találunk ki menet közben még 3-at, amit szintén el kell készíteni. És azt meg nem tartom kivitelezhetőnek, hogy 3 hetente újra tárgyaljuk a szerződést. A munka kb 8 hónap, ezt azért jól lehet becsülni, és nem látom értelmét annak, hogy ezt megnöveljük 2 hónap tervezéssel, ahelyett, hogy a már most látható dolgokat elkezdenénk csinálni és óradíjban kiszámláznánk a dolgokat.
Egyszerűen fogalmazva: Tudjuk, hogy mit kell csinálni, de senki nem tudja, hogyan lesz majd megvalósítva végül, így SZTEM nem adható részletes árajánlat... De akkor hogyan lehetne "védeni a megrendelőt"? Vagy igenis, most előre tervezzünk meg mindent, adjunk le egy részletes listát és azon felül legyen óradíj?
Beszorultam a Document.removeChild-dal :S
sziasztok,
Írtam egy tök gagyi honlapot gyakorlásnak.:P
Mindössze annyit tud hogy van egy koordináta rendszer meg egy ürlap ahol be lehet kérni két koordinátát és azokkal a koordinátákkal kirak a progi egy bogyót a koordiátarendszerbe. Eddig jó is az egész csak gondoltam megbonyolítom kicsit.
kiiratom a kooordinátarendzser mellé a pont adatait ey ürlapra amellyen van egy törlés gomb és az elvileg ki kéne törölje az adatokat is meg a bogyót is.Gondoltam erre a document.removeChild parancsot kell használjam de nem igzán akar müködni.
íme a kérdéses honlap:
[colorer=javascript]
<html>
<head>
<title>Maci játszik 1.</title>
<script type="text/Javascript">
i=1;
function rajzol(x,y){
/*A pont adatainak kiírása a koordinátarendszer mellé!*/
var pontadatok=document.createElement('FORM');
pontadatok.setAttribute('ID','pont'+i);
pontadatok.innerHTML="<b>"+i+". pont:</b><br>x: "+x+"<br>y: "+y+"
Írtam egy tök gagyi honlapot gyakorlásnak.:P
Mindössze annyit tud hogy van egy koordináta rendszer meg egy ürlap ahol be lehet kérni két koordinátát és azokkal a koordinátákkal kirak a progi egy bogyót a koordiátarendszerbe. Eddig jó is az egész csak gondoltam megbonyolítom kicsit.
kiiratom a kooordinátarendzser mellé a pont adatait ey ürlapra amellyen van egy törlés gomb és az elvileg ki kéne törölje az adatokat is meg a bogyót is.Gondoltam erre a document.removeChild parancsot kell használjam de nem igzán akar müködni.
íme a kérdéses honlap:
[colorer=javascript]
<html>
<head>
<title>Maci játszik 1.</title>
<script type="text/Javascript">
i=1;
function rajzol(x,y){
/*A pont adatainak kiírása a koordinátarendszer mellé!*/
var pontadatok=document.createElement('FORM');
pontadatok.setAttribute('ID','pont'+i);
pontadatok.innerHTML="<b>"+i+". pont:</b><br>x: "+x+"<br>y: "+y+"