Archívum - Júl 18, 2009 - Fórum téma
Pozícionálás
Sziasztok!
Onclick eseményre szeretnék létrehozni egy divet egy másikon belül. Ezt valahogy így képzeltem el.Ezzel csak az a baj, hogy a div eredeti helye is létrejön.
Az abszolút pozícionálás nem jó, mert nem csak egy doboz van.
■ Onclick eseményre szeretnék létrehozni egy divet egy másikon belül. Ezt valahogy így képzeltem el.
function administration(ren_worknum) {
var adminArea = document.createElement("div");
adminArea.style.position="relative";
adminArea.style.top="50px";
adminArea.style.left="50px";
adminArea.style.border="1px solid black";
adminArea.style.width="250px";
var adatlap = document.getElementById(ren_worknum);
var adatok = adatlap.getElementsByTagName("ul");
adminArea.innerHTML=
'hello';
var adatokUl = adatok.item(0);
adatlap.insertBefore(adminArea,adatokUl);
Az abszolút pozícionálás nem jó, mert nem csak egy doboz van.
htaccess betölti kiterjesztés nélkül is a fájlokat
Sziasztok!
Már több oldalt végig néztem a weblabor Google találati listáján, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra. Az lenne a kérdésem, hogy miért jelennek meg a fájlok, ha csak a nevüket írom be a címsorba és nincs utána kiterjesztés se megadva? Ez bezavar a webcím struktúrájába is.
Pl.:
localhost/valami/fooldal -> OK, bejön a főoldal
localhost/valami/alap - > OK, bejön az alap információk tartalmú lap
localhost/valami/alapa -> hiba, mert megjelenik az alapa.css
(ezért kellett átneveznem is, hogy működjön az előző link)
localhost/valami/kep1 -> hiba, mert megjelenik a kep1.jpg
Miért van ez így és hogy lehet megoldani?
A htaccess állomány tartalma:
Előre is köszönöm a segítséget.
■ Már több oldalt végig néztem a weblabor Google találati listáján, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra. Az lenne a kérdésem, hogy miért jelennek meg a fájlok, ha csak a nevüket írom be a címsorba és nincs utána kiterjesztés se megadva? Ez bezavar a webcím struktúrájába is.
Pl.:
localhost/valami/fooldal -> OK, bejön a főoldal
localhost/valami/alap - > OK, bejön az alap információk tartalmú lap
localhost/valami/alapa -> hiba, mert megjelenik az alapa.css
(ezért kellett átneveznem is, hogy működjön az előző link)
localhost/valami/kep1 -> hiba, mert megjelenik a kep1.jpg
Miért van ez így és hogy lehet megoldani?
A htaccess állomány tartalma:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [QSA]
</IfModule>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [QSA]
</IfModule>
Előre is köszönöm a segítséget.
Egy kis segitség kéne
Van egy oldalam(tori)tovább nem részletezném.
Segítséget kérnék, mert minden nap az index.php-m aljan megjelenik az utolsü sorban magától egy ilyen <iframe ....<iframe> es ettol az oldalt a nod32 es az avast virusosnak jelzi.
A masodik hogy idokozonkent az főoldalon levő üzenőfolaból eltünik egy sor ez:
print("<iframe src='shoutbox.php' width='100%' height='400' frameborder='0' name='sbox' marginwidth='0' marginheight='0'></iframe><br>\n");
Mi lehet az oka, hogy feltörik az oldalt vagy már nem tudom.
Nagyon szépen megkérem aki tud az segítsen.
■ Segítséget kérnék, mert minden nap az index.php-m aljan megjelenik az utolsü sorban magától egy ilyen <iframe ....<iframe> es ettol az oldalt a nod32 es az avast virusosnak jelzi.
A masodik hogy idokozonkent az főoldalon levő üzenőfolaból eltünik egy sor ez:
print("<iframe src='shoutbox.php' width='100%' height='400' frameborder='0' name='sbox' marginwidth='0' marginheight='0'></iframe><br>\n");
Mi lehet az oka, hogy feltörik az oldalt vagy már nem tudom.
Nagyon szépen megkérem aki tud az segítsen.
Subversion
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek egy részletes, szájbarágós leírást kérni az SVN telepítésről és beállításről magyarul, windows xp-re. Sok leírást végignéztem, és sokszor próbáltam meg telepíteni, de sajnos egyszer sem sikerült beüzemelnem. Otthon tanulom a webfejlesztést több-kevesebb sikerrel, php-t és wamp szervert használok, gondoltam jó lenne svn-t használni saját magam hasznára.
Jelenleg a NetBeans és a PhpEd fejlesztő környezet van a gépemen, hogyan kell ezekhez a programokhoz használni az svn-t?
Köszönettel:
Peter71
■ Szeretnék Tőletek egy részletes, szájbarágós leírást kérni az SVN telepítésről és beállításről magyarul, windows xp-re. Sok leírást végignéztem, és sokszor próbáltam meg telepíteni, de sajnos egyszer sem sikerült beüzemelnem. Otthon tanulom a webfejlesztést több-kevesebb sikerrel, php-t és wamp szervert használok, gondoltam jó lenne svn-t használni saját magam hasznára.
Jelenleg a NetBeans és a PhpEd fejlesztő környezet van a gépemen, hogyan kell ezekhez a programokhoz használni az svn-t?
Köszönettel:
Peter71