Archívum - Júl 21, 2009 - Fórum téma
Qooxdoo tudor kerestetik
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Olyan valakit keresek, aki ért a qooxdoo /ejtsd: kjúkszdú/ frameworkhöz. (http://qooxdoo.org)
Esetleg személyes találkozást kérnék tőle, hogy elmagyarázza nekem a működését.
"Egyszeri fizetett tanfolyam" jeligére a szerkesztőségbe.
■ Olyan valakit keresek, aki ért a qooxdoo /ejtsd: kjúkszdú/ frameworkhöz. (http://qooxdoo.org)
Esetleg személyes találkozást kérnék tőle, hogy elmagyarázza nekem a működését.
"Egyszeri fizetett tanfolyam" jeligére a szerkesztőségbe.
tartomány, virtuális halmaz
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy az alábbi problémára mi lehet a legegyszerűbb megoldás.
A feladat leegyszerűsítve:
Van egy táblám, mely egy mezőből áll, 1 és 9999 között számokat tartalmaz véletlenszerűen.
Feladat: Azokat a számokat szeretném listázni, amik 1 és 9999 között NEM szerepelnek az előbb említett adathalmazban.
Szerintetek hogyan lehetne megoldani?
Létrehozhatok egy táblát 1..9999 számokkal, de ha kikerülhető, nem szeretnék.
Nincsen valami megoldás arra (MS-SQL-ben) hogy létrehozzak egy 'virtuális halmazt' 1..9999 -cel, és ebből halmazművelettel kivonjam az első adathalmazban lévő számokat?
Vagy lehet valahogy a "not in"-ben használni valahogyan tartományt. Mint Pl not in (1..9999)
Köszönöm!
P
■ Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy az alábbi problémára mi lehet a legegyszerűbb megoldás.
A feladat leegyszerűsítve:
Van egy táblám, mely egy mezőből áll, 1 és 9999 között számokat tartalmaz véletlenszerűen.
Feladat: Azokat a számokat szeretném listázni, amik 1 és 9999 között NEM szerepelnek az előbb említett adathalmazban.
Szerintetek hogyan lehetne megoldani?
Létrehozhatok egy táblát 1..9999 számokkal, de ha kikerülhető, nem szeretnék.
Nincsen valami megoldás arra (MS-SQL-ben) hogy létrehozzak egy 'virtuális halmazt' 1..9999 -cel, és ebből halmazművelettel kivonjam az első adathalmazban lévő számokat?
Vagy lehet valahogy a "not in"-ben használni valahogyan tartományt. Mint Pl not in (1..9999)
Köszönöm!
P
Melyik tartalomkezelő rendszert tudnátok ajánlani?
Kedves fórumozók!
Most szeretnék létrehozni egy honlapot. A HTML lehetőségeit már nagyjából kimerítettem, ezért mindenképpen PHP-t szeretnék. Ezzel csak annyi a gond, hogy a PHP-hez szinte semennyire sem értek. Sok ismert, jól működő honlapon láttam, hogy valamilyen tartalomkezelő rendszert alkalmaznak, mint például a Joomla, Drupal, PHPFusion, stb.
Személy szerint kívülről mindegyik nagyon tetszetős, de nem tudom mennyire igényel PHP ban jártasságot a kezelésük.
Ebben szeretném azok segítségét és tudását kérni, akik már tapasztaltabbak a témában.
Köszönöm, hogy szakítotok egy kicsit szabadidőtökből a problémámra!
Üdv,
Beni993
■ Most szeretnék létrehozni egy honlapot. A HTML lehetőségeit már nagyjából kimerítettem, ezért mindenképpen PHP-t szeretnék. Ezzel csak annyi a gond, hogy a PHP-hez szinte semennyire sem értek. Sok ismert, jól működő honlapon láttam, hogy valamilyen tartalomkezelő rendszert alkalmaznak, mint például a Joomla, Drupal, PHPFusion, stb.
Személy szerint kívülről mindegyik nagyon tetszetős, de nem tudom mennyire igényel PHP ban jártasságot a kezelésük.
Ebben szeretném azok segítségét és tudását kérni, akik már tapasztaltabbak a témában.
Köszönöm, hogy szakítotok egy kicsit szabadidőtökből a problémámra!
Üdv,
Beni993
Eltűnő JavaScript menü
Kedves Mindenki!
Bennetek van minden bizodalmam!
Php-s weboldalamon 2 ingyenes JS menüt használok, egy vizszintes és egy bal oldali függőleges menüt.
5 böngészővel néztem meg, nálam hibátlanul működik, de egy ismerősöm jelezte, hogy két gépen is megnézte (IE alatt) és a bal oldali menü egyáltalán nem látszik, illetve frissítésnél feltűnik egy pillanatra, aztán csak a háttérkép látható.
Nem tudom, mi lehet a gond, így csak a z-index változtatásával kísérleteztem, de eredménytelenül (milyen mértékű változtatás javasolt?).
Sajnos, miután nálam nem jelentkezik a hiba, végképp nem tudom, mit tehetnék.
Van valakinek ötlete? Találkoztatok ilyen jelenséggel? Esetleg nála hiányzik valami a gépről?
A weboldal itt van. A menük származási helyét (ha ez segít, vagy szükséges) az Oldaltérkép menüpont alatt megtaláljátok.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!
Üdv:
Viki
■ Bennetek van minden bizodalmam!
Php-s weboldalamon 2 ingyenes JS menüt használok, egy vizszintes és egy bal oldali függőleges menüt.
5 böngészővel néztem meg, nálam hibátlanul működik, de egy ismerősöm jelezte, hogy két gépen is megnézte (IE alatt) és a bal oldali menü egyáltalán nem látszik, illetve frissítésnél feltűnik egy pillanatra, aztán csak a háttérkép látható.
Nem tudom, mi lehet a gond, így csak a z-index változtatásával kísérleteztem, de eredménytelenül (milyen mértékű változtatás javasolt?).
Sajnos, miután nálam nem jelentkezik a hiba, végképp nem tudom, mit tehetnék.
Van valakinek ötlete? Találkoztatok ilyen jelenséggel? Esetleg nála hiányzik valami a gépről?
A weboldal itt van. A menük származási helyét (ha ez segít, vagy szükséges) az Oldaltérkép menüpont alatt megtaláljátok.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!
Üdv:
Viki