ugrás a tartalomhoz

Melyik tartalomkezelő rendszert tudnátok ajánlani?

beni993 · 2009. Júl. 21. (K), 11.45
Kedves fórumozók!

Most szeretnék létrehozni egy honlapot. A HTML lehetőségeit már nagyjából kimerítettem, ezért mindenképpen PHP-t szeretnék. Ezzel csak annyi a gond, hogy a PHP-hez szinte semennyire sem értek. Sok ismert, jól működő honlapon láttam, hogy valamilyen tartalomkezelő rendszert alkalmaznak, mint például a Joomla, Drupal, PHPFusion, stb.

Személy szerint kívülről mindegyik nagyon tetszetős, de nem tudom mennyire igényel PHP ban jártasságot a kezelésük.

Ebben szeretném azok segítségét és tudását kérni, akik már tapasztaltabbak a témában.

Köszönöm, hogy szakítotok egy kicsit szabadidőtökből a problémámra!

Üdv,
Beni993
 
1

drupal

duplabe · 2009. Júl. 21. (K), 16.36
Szerintem drupal. Semmi php tudassal is el lehet vele boldogulni. Egy kis ido kell amig beleszoksz, es megtanulod, hogy mit, merre talalsz. Rengeteg info van hozza a neten, hogy mit, hogyan kell beallitani.
2

+1

eashlon · 2009. Júl. 21. (K), 19.41
szerintem is a drupal-lal jársz elsőre a legjobban. Alapszinten nemnagyon van olyan igény, amire ne lenne már modul fejlesztve. Rettentő egyszerűen kezelhető a mutatvány, és tényleg nagyon jó a támogatottsága - akár magyarul is.
Ha csak a CMS felépítésével ismerkedsz olvasásra mindenképp ajánlom a ezt a jegyzetet, és ezek után már úgyis a drupal felé tendálódás miatt a híres mozikönyvet. Ha megnézed kicsit olyan érzésed lesz a végére, h "tudok drupalozni...", de számíts azért rá, hogy szokni kell a dolgot.
(Jah és a sminkeléshez mindenképp ajánlott egy webdeveloper vagy firebug)
3

Köszönöm!

beni993 · 2009. Júl. 22. (Sze), 09.27
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors válaszokat.

Most regisztrálok egy domain-t, de addig kipróbáltam a drupalt a Neobase-nél. Ugyan azt a drupalt tudom feltenni saját tárhelyemre is, ugye? Vagy az valamilyen átalakított saját verziójuk?

Üdv,
Beni
4

PHP alternatívák

yaanno · 2009. Júl. 22. (Sze), 16.45
Szuper, hogy kimerítetted a HTML összes lehetőségeit :) Jó szívvel ajánlok figyelmedbe legalább két másik nyelvet, amin nagyszerűen lehet programozni (akár cmst is), ha a HTML már elfogyott: Python, Ruby.

Ha mindenképpen PHP-t szeretnél, az nem baj, sőt, csak jó ha tudod, hogy honlap készítéséhez más nyelvet is használhatsz, tanulhatsz.