ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2008 - Fórum téma

november 23

PHP - feltöltéskor swf-ből jpg kép lehetséges-e?

DarkRaptor · 2008. Nov. 23. (V), 19.31
Sziasztok!

PHP-vel lehetséges-e swf-ből jpg képet csinálni? olyasmit szeretnék, hogy feltölt a muki egy swf-et és a php csinálna belőle egy thumb képet is. Keresgéltem a neten + itt is de ennyit találtam és ez egyrészt nem működik, másrészt meg nem is hasonlít arra, ami nekem kéne: http://www.phpclasses.org/browse/package/4312.html

van erre valamilyen megoldás?

előre is köszönöm!
 

WinXP + Apache2 + mod_python + django

fchris82 · 2008. Nov. 23. (V), 11.47
Egyszerűen vmiért nem tudom rábírni a djangot, hogy Apache alatt normálisan fusson.

Az admin részt szerettem volna "aktiválni", így: http://docs.djangoproject.com/en/dev/intro/tutorial02/#intro-tutorial02

Ha az alábbi módon elindítom a saját szerverét, akkor működik: manage.py runserver
A http://127.0.0.1:8000/admin/ -ra bejön a megfelelő oldal.

Ha viszont már Apache-ot használva szeretném elérni, akkor a bejelentkező oldal ugyan bejön, de a CSS már nem töltődik le. FireBuggal megnézve, a CSS-re 404-es hibaüzenetet ad a szerver. Tehát a http://local.django.hu/admin/ -ra az oldal maga bejön, de a http://local.django.hu/media/css/login.css fájlt már nem "találja meg".

Apache konfiguráció:
[...]
LoadModule python_module modules/mod_python.so
[...]
# local.django.hu
<VirtualHost 127.0.0.1>
    ServerAdmin webmaster##kukac##dummy-host2.localhost
    DocumentRoot "C:/Apache/htdocs/django"
    ServerName local.django.hu
    ErrorLog logs/django-error_log
    CustomLog logs/django-access_log common
    
    SetHandler python-program
    PythonPath "['C:\Apache\htdocs'] + sys.path"
    PythonHandler django.core.handlers.modpython
    SetEnv DJANGO_SETTINGS_MODULE django.settings
    PythonDebug On

    <Location "/media/">
        SetHandler None
    </Location>

    <LocationMatch "\.(jpg|gif|png)$">
        SetHandler None
    </LocationMatch>
</VirtualHost>
Már mindenfélével kísérleteztem, és néha a hibaüzenetben azt írta, hogy a mod_python nem találja a django.settings-t sem ... :( (hátha számít ez az információ)

Tudja vki, hogy mit kellene átírnom?
 

november 22

MySQL vs UTF8-order

ptibor · 2008. Nov. 22. (Szo), 21.32
Hello

Egy apró problémám lenne csak
van egy rendszer, ami tárol többszáz nevet, de mivel az oldal sok helyen ajaxot használ, így muszáj volt utf8-at használnom. ezzel nem is lenne bajom, DE az utf8 a magyar ékezetes karaktereket ugye mindenféle speckó karakterrel oldja meg, és így is érkezik az adatbázisból, így az order paraméterrel a rendes nevek előtt jelennek meg azon nevek, amik ékezetes betűvel kezdődnek.
A nagy kérdés arra vonatkozik, hogy van e arra mód, hogy az "order by"-en belül oldjam meg ezt a problémát.
(arra már gondoltam, hogy a kapott tömbben kellene egy korrektúra, majd sorbarendezés, de mivel a többsorral rendelkező eredmények egy olyan objektumban esnek ki, aminek minden sora egy tömb. Így ez egy kissé megbonyolítja a dolgot)

remélem valakinek sikerült megfejteni a kérdést. Előre is köszi

T.
 

Űrlap adatai SQL-ben majd összegés lekérdezése.

dawidhun · 2008. Nov. 22. (Szo), 15.39
Üdv!

Egy elégé nehéz problémával állok szemben. Már átnéztem ezernyi oldalt a neten de még mindig nem találtam meg a megfelelő megoldást.

A feladatom:
Egy 25 kérdésből álló kérdőív készítése. Kérdésenként 6 lehetséges válasz (osztályzatok 0-tól 5-ig).

A probléma:
Megírtam html-ben a kérdőívet majd formáztam css-el. Megírtam az alap php kódot ami feldolgozza majd e-mail formájában továbbítja az eredményeket.
Ezzel már csak az a probléma, hogy kb. 200-an fogják kitölteni és mindezt 1 óra leforgása alatt. Egyrészről feldolgozási problémái is vannak annak, ha csak az egyes kitöltések eredményeit küldi el e-mailenként másfelől SQL-ben tárolva és onnan lekérdezve a végeredmény és az egyes kitöltések eredménye sokkal megfelelőbb lenne.
Először arra gondoltam, hogy txt-ben tárolom egy sima +1 el de ezt elvetettem miután mondták, hogy milyen intervallum alatt és hányan fogják kitölteni.

Ha valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan változtassam meg a php kódot úgy, hogy sql adatbázisban tárolja mind a 25 kérdés 6 lehetséges válaszaira adott értékeket összegzés és külön-külön kitöltés formájában életet mentene. (:$)
A külön-külön kitöltési eredmények annyira nem is fontosak, mert akkor max.

Három DIV változó szélességgel tölrténő megadása

fERI · 2008. Nov. 22. (Szo), 13.41
Sziasztok!

Az alábbi megjelenési problémával van gondom:
Van egy DIV-em (ami a keret) és ebben kellene nekem 3 db DIV-et egymás mellé tennem úgy, hogy a következő feltételeket teljesítse az alábbi szerkezet mellett:

<div id="keret">
	<div id="baloldal">változó tartalom baloldalon</div>
	<div id="kozepen">változó tartalom középen</div>
	<div id="jobboldal">változó tartalom jobboldalon</div>
</div>
-a három DIV szélességének (baloldal+kozepen+jobboldal) ki kellene töltenie a keret DIV szélességét;
-mind a három DIV-ben előre nem ismert, egy soros tartalom található (de az biztos, hogy a három tartalom szélessége nem lesz hosszabb, mint a keret div szélessége.

A CSS területén valami ehhez hasonlóig jutottam el:

div#keret{
	position: relative;
	width: 500px;
	border: 1px solid #000000;
}
div#baloldal{
	position: relative;
	float: left;
	background-color:#CCCCCC;
}
div#kozepen{
	position:relative;
	float: left;
	background: #99FFFF;
}
div#jobboldal{
	position: relative;
	float: left;
	background-color:#FFCCFF;
}
Abban kérném a segítséget, hogy a szélességek megadásával kapcsolatban mit kellene megadni. Már vagy 3 napot próbálkoztam, de nem jött össze (úgy néz ki, hogy ehhez nagyon láma vagyok, bocsássátok meg nekem!). A szélességek megadásával kapcsolatban direkt nem adtam meg semmit, mert nem szeretném a tisztelt közösséget a butaságaimmal befolyásolni.

Felvetődhet a kérdés, hogy hova kellhet nekem egy ilyen? Egy cikkeket tartalmazó dobozt kellene összeállítanom úgy, hogy a középső DIV-nek egy vonal a kitöltése középen (háttér nélkül, mivel más átmeneti színekre rálóghat).

november 21

CSS author?

zoliky · 2008. Nov. 21. (P), 20.33
A kovetkezot olvastam egy konyvben:
With even a moderately complicated stylesheet, it is likely that two or more rules will target the same element. CSS handles such conflicts through a process known as the cascade. The cascade works by assigning an importance to each rule. Author stylesheets are considered the most important, followed by user stylesheets, and finally the default stylesheets used by your browser or user agent. To give users more control, they can override any rule by specifying it as !important—even a rule flagged as !important by the author.


Azt ertem, hogy a bongeszonek van egy beepitet stilus lapja, amelyet felul tudok irni mint user.
De akkor ki az "author" ? Valaki elmagyarazna ?
Koszonom!
 

MySQL adatköltöztetés

rrd · 2008. Nov. 21. (P), 19.12
Hari,

MySQL 5.0.67-0ubuntu6

adott egy adatbázis 10-12 adattáblával borzalmasan szervezetlenül és teljesen összevissza. Az adatbázis egy webshop rendszeres vevőinek az adatait tartalmazza a szolgáltatás jelenleg is el.

Az adatbázist teljesen át kell strukturálni. Készítettem egy új AB sémát. Az az elképzelésem, hogy fogom és INSERT INTO SELECT utasításokkal átpumpálom a jelenlegi adatokat az új struktúrába es utána mar nem kell a régivel foglalkoznom. Arra gondoltam meg, hogy triggerek segítségével gondoskodom arról, hogy ha a szolgáltatás bizonyos részei meg a régi adatbázis sémával dolgoznak akkor az ottani módosítások automatikusan belekerüljenek az újba is.

Ott akadtam fenn, hogy az adatok áttöltése nem akar elindulni. Pl a régi tábla a user az új tábla az uj_userek. (Ebben mondjuk nem változik a struktúra, de ez most itt nem számít)
INSERT INTO uj_userek
( id, usercsoport_id, nev, email, jelszo, created, modified, telefon, szamla, szamlanev, szamlacim, sumrendelesdarab, sumrendelesosszeg )
SELECT user.id, 1, user.nev, user.email, user.jelszo, user.reg_date, user.last_login, user.telefon, user.szamla, user.sznev, user.szcim, user.rendeles_db, user.rendeles_ossz
FROM user
Erre ezt kapom:
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`akarmidb/uj_userek`, CONSTRAINT `fk_userek_usercsoportok` FOREIGN KEY (`usercsoport_id`) REFERENCES `usercsoportok` (`id`))

A usercsoportok táblában egyenlőre egyetlen rekord van, aminek id-je 1. A SELECT utasításban ezt az 1-et manuálisan írom be, a régi táblában szereplő usercsoport_id adatok használhatatlanok.

Tehát ha jól láttam, hogy hogyan is kell ezt megcsinálni akkor a foreign key constraintnak teljesülnie kellene, hiszen megkapja az 1-et ami egy létező id a kapcsolt táblában.

De úgy néz ki mégsem jól latom mert nem megy. Mi a gondja?
 

Több FCKEditor az oldalon

fERI · 2008. Nov. 21. (P), 14.58
Sziasztok!

Az alábbi dologban kérnék segítséget:

Van egy adminisztrációs felület, melyen 2 db FCKEditor-t szeretnék megjeleníteni. A megjelenítést a két helyen az alábbi PHP kóddal valósítom meg:
$oFCKeditor = new FCKeditor($FCKEditorID);
$oFCKeditor->BasePath = $BaseRUL;
$oFCKeditor->ToolbarSet = $ToolBarSet;
$oFCKeditor->Height  = $Magassag;
$oFCKeditor->Width = $Szelesseg;
$oFCKeditor->Value = $Value;
$oFCKeditor->Create();
A fenti példának megfelelően a két azonosító legyen Editor1 és Editor2, és fontos megemlíteni, hogy az Editor1 töltődik be előbb. Az szerkesztők megjelennek rendesen.

Amikor a tartalom szerkesztéssel végeztem, szeretném a tartalmakat a szerverre feltölteni prototype.js használatával.

Készítettem egy JavaScript osztályt, mely összegyűjti a szükséges információkat a tartalmak beküldéséhet, beleértve az editorok tartalmát is.

Az editorok tartalmát az alábbi JavaScript kóddal szereném kiszedni a szerkesztőből:
var FCKEditorTartalomEditor1 = FCKeditorAPI.GetInstance('Editor1');
var TartalomEditor1 = FCKEditorTartalomEditor1.EditorDocument.body.innerHTML;
var FCKEditorTartalomEditor2 = FCKeditorAPI.GetInstance('Editor2');
var TartalomEditor2 = FCKEditorTartalomEditor2.EditorDocument.body.innerHTML;
Az Editor1 azonosítóval rendelkező szerkesztővel nincs gond (azaz a FCKEditorTartalomEditor1 értéke object). Viszont a második szerkesztő esetén annak ellenére, hogy az editor az oldalon gond nélkül megjelent, JavaScript-ből nem lát semmit a böngésző, azaz a FCKEditorTartalomEditor2 változó értéke undefined. Így persze a tartalmakat nem tudom elérni.

Teszteltem Firefox3 és Internet Explorer 7 alatt a dolgot, de mind a két böngésző ugyan úgy reagál, a kérdéses változó értéke undefined.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Tud valaki segíteni?

Előre is köszi a segítséget.

Üdv.
fERI
 

Kéretlen felülírás a tárhelyemen!

Termes · 2008. Nov. 21. (P), 12.49
Üdv.

Olyan problémám van, hogy egy ideje a tárhelyemen lévő összes mappában lévő index.php forráskdjába valami szörnyeteg beszúr egy iframe-t valami *.cn domainre mutatva, ami rendszerint lefagyasztja a böngészőt. Hiába törlöm... Az attributum módosítása nem segít.

Valószínűleg az egyik mappában kévő upload.php ad neki szabad utat, de nem tudom, hogyan állítsam meg. A fájlra szükség van.

Ez ellen mit tudok tenni?

PHP4-es szerveren vagyok.

Előre is köszönöm.

Üdv.: T
 

WAP vagy nem WAP

Max Logan · 2008. Nov. 21. (P), 00.51
Azon gondolkodom, hogy érdemes-e belefogni WAP szolgáltatás indításába? Lényegében egy WAP-os RSS-t szeretnék csinálni (egyelőre). Van egy honlap, amin dolgozom. Ennek egyik fő "szolgáltatása" a blog.

A blog célközönsége elég tág (kor tekintetében). És mivel ma már az újabb telefonok általában 176×220 vagy egyre inkább 240×320-as felbontású kijelzőkkel rendelkeznek, élvezhető minőségban lehetne szöveges tartalmat szolgáltatni WAP-on.

Láttok ebben fantáziát? Érdemes megcsináli?