Archívum - 2007 - Fórum téma
május 9
Kezdőoldal beállítása
Üdvözletem!
Több weboldalon láttam, hogy van egy link, mondjuk a "Legyen ez a kezdőlapom" szöveggel.
Mi van a háta mögött. Azaz mit kell csinálni, hogy a látogatók böngészőjében beállítsuk az illető oldalt ha rákattintanak a linkre? Milyen szkript szükséges? Tudna írni valaki erre példát? Esetleg hol nézzek utána? Előre is köszönöm.
■ Több weboldalon láttam, hogy van egy link, mondjuk a "Legyen ez a kezdőlapom" szöveggel.
Mi van a háta mögött. Azaz mit kell csinálni, hogy a látogatók böngészőjében beállítsuk az illető oldalt ha rákattintanak a linkre? Milyen szkript szükséges? Tudna írni valaki erre példát? Esetleg hol nézzek utána? Előre is köszönöm.
drupaltarhely.hu
Szerbusztok !
Van valakinek tapasztalata a címben szereplő tárhelyszolgáltatóval kapcsolatban ?
■ Van valakinek tapasztalata a címben szereplő tárhelyszolgáltatóval kapcsolatban ?
MySql DELETE - Több adatbázist érintő törlés
Sziasztok kérdésem a következő:
Több adatbázisból szerettem volna törölni rekordokat egy kulcs alapján, de nem sikerült.
Persze mondanom sem kell hogy localhoston működött :-)
$code=(string)"abc";
DELETE
t1,t2,t3,t4
FROM
t1,t2,t3,t4
WHERE
t1.code= '$code' AND
t2.code= t1.code AND
t3.code= t1.code AND
t4.code= t1.code
A 'Query' hiba nélkül lefutott de nem csinált semmit.
Próbáltam a manuálban leírtak alapján de az sem sikeredett.
http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/delete.html
Mi lehetett a gond?
■ Több adatbázisból szerettem volna törölni rekordokat egy kulcs alapján, de nem sikerült.
Persze mondanom sem kell hogy localhoston működött :-)
$code=(string)"abc";
DELETE
t1,t2,t3,t4
FROM
t1,t2,t3,t4
WHERE
t1.code= '$code' AND
t2.code= t1.code AND
t3.code= t1.code AND
t4.code= t1.code
A 'Query' hiba nélkül lefutott de nem csinált semmit.
Próbáltam a manuálban leírtak alapján de az sem sikeredett.
http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/delete.html
Mi lehetett a gond?
május 8
div height
Hello!
Segítségre lenne szükségem.
Ha van egy div-em, akkor annak hogy mondom meg, hogy a magassága ugyan akkora legyen, mint a mellete lévő divnek (ami persze változó magasságú)?
előre is köszönöm:
Peti
■ Segítségre lenne szükségem.
Ha van egy div-em, akkor annak hogy mondom meg, hogy a magassága ugyan akkora legyen, mint a mellete lévő divnek (ami persze változó magasságú)?
előre is köszönöm:
Peti
Firefox removeChild bug
Sziasztok, az alábbi kód körülbelül arra szolgál majd, hogy Ajaxal küldjek el adatokat szerver oldalra. Szóval kb ez a rész felelős azért, hogy különböző adatokból querystringet gyártsak. Nah most kb az a lényeg, hogy elsőnek létrehozok egy postData objectet, ahhoz hozzápakolok változókat, aztán mindezt átalakítom ha onsubmit van az űrlapon. A postData létrehozása kb úgy megy majd, hogy ha leszedi az oldalt az ajax, akkor belenéz, és ha talál olyan taget, hogy <postdata />, akkor végrehajtja az ahhoz tartozó scriptet, ami kb azt jelenti, hogy a szülő formban létrehoz egy form.data=new postData() objectet, ehhez hozzárakja az alapbeállításokat az inputokhoz. Az inputok frissítése az kb úgy fog menni, hogy ha onblur esemény játszódik le vmelyik elemnél, akkor automatikusan frissül a postData-ban az érték, szóval eseménykezelőt rakok onblurra.
Nah röviden ennyit az egészről, a problémám az ott van a dologban, hogy egyrészt nem frissül ez az egész, vmiért az onbluros dolog nem fut le, másrészt pedig firefox alatt egyszerűen eltűnik az egész form tartalma a removeChild egy hibája miatt, azt konkrétan viszont nem tudom megmondani, hogy mi lehet ez a hiba, és hogyan lehetne kijavítani, ehhez kérem a segítségeteket.[colorer=javascript]
function postData()
{
this.container={};
this.set=function (k,v)
{
this.container[k]=v;
};
this.get=function (k)
{
return this.container[k];
};
this.input=function (element)
{
switch (element.type.toLowerCase())
{
case "hidden": case "text": case "textarea":
this.container[element.name]=element.value;
break;
Nah röviden ennyit az egészről, a problémám az ott van a dologban, hogy egyrészt nem frissül ez az egész, vmiért az onbluros dolog nem fut le, másrészt pedig firefox alatt egyszerűen eltűnik az egész form tartalma a removeChild egy hibája miatt, azt konkrétan viszont nem tudom megmondani, hogy mi lehet ez a hiba, és hogyan lehetne kijavítani, ehhez kérem a segítségeteket.
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>JS test</title>
<script language="javascript" type="text/javascript">
function postData()
{
this.container={};
this.set=function (k,v)
{
this.container[k]=v;
};
this.get=function (k)
{
return this.container[k];
};
this.input=function (element)
{
switch (element.type.toLowerCase())
{
case "hidden": case "text": case "textarea":
this.container[element.name]=element.value;
break;
május 7
Olvasás pdf-ből
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy kiolvassak sorokat és képeket egy pdf dokumentum oldalairól?
Már régóta keresek ilyesmi megoldást, de nem találtam.. :(
Köszi!
El
■ Van arra lehetőség, hogy kiolvassak sorokat és képeket egy pdf dokumentum oldalairól?
Már régóta keresek ilyesmi megoldást, de nem találtam.. :(
Köszi!
El
május 6
mail függvény és ami mögötte van :)
Tiszteletem!
Tökéletesen tudom használni a mail függvényt. Az oldal elküldi, cím megkapja, minden ok. Viszont a sortörés problémás.
Így néznek ki a változóim:
$cim
$targy
$uzenet
$felado
Az $uzenet változót az alábbi módon szeretném összeállítani:
$uzenet='Ez itt egy szöveg\n'.$valtozo1.'\n'.$valtozo2.'\n'.$valtozo3;
Így próbálkoztam, de megpróbáltam <br>-t is és \r\n-t. Az email megnyitásánál nincsenek törve a sorok, hanem az adott parancs megjelenik szövegként <br> vagy \n.
Érdekes hogy wordwrap -> 50-nel leellenőrzöm és 50karakterként törve vannak.
Kérdésem: mi módon tudom megtörni a sorokat $uzenet változón belül?
Köszönettel,
Castor
■ Tökéletesen tudom használni a mail függvényt. Az oldal elküldi, cím megkapja, minden ok. Viszont a sortörés problémás.
Így néznek ki a változóim:
$cim
$targy
$uzenet
$felado
Az $uzenet változót az alábbi módon szeretném összeállítani:
$uzenet='Ez itt egy szöveg\n'.$valtozo1.'\n'.$valtozo2.'\n'.$valtozo3;
Így próbálkoztam, de megpróbáltam <br>-t is és \r\n-t. Az email megnyitásánál nincsenek törve a sorok, hanem az adott parancs megjelenik szövegként <br> vagy \n.
Érdekes hogy wordwrap -> 50-nel leellenőrzöm és 50karakterként törve vannak.
Kérdésem: mi módon tudom megtörni a sorokat $uzenet változón belül?
Köszönettel,
Castor
MySQL-ben lehet szabályos kifejezések szerint keresni ?
Hello !
MySQL-ben...
ugyebár a WHERE= 'kecskebéka' csak azokat a cellákat adja oda ami AZONOS a kecskebéka szóval... hogyan tudnám lekérdezni azokat amelyek pl. a kecske szóra is "megtalálja".... nem lehet pl valami szabályos kifejezést használni ??
egy keresőt akarok csinálni...ami ilyen elven keres...de ha erre van megfelelőbb függvény...akkor arra (is) kíváncsi lennék :) köszi
Todd
■ MySQL-ben...
ugyebár a WHERE= 'kecskebéka' csak azokat a cellákat adja oda ami AZONOS a kecskebéka szóval... hogyan tudnám lekérdezni azokat amelyek pl. a kecske szóra is "megtalálja".... nem lehet pl valami szabályos kifejezést használni ??
egy keresőt akarok csinálni...ami ilyen elven keres...de ha erre van megfelelőbb függvény...akkor arra (is) kíváncsi lennék :) köszi
Todd
régi MySQL-el gondok
Hi.
van egy querym amiben in van és nem akar egy mysql4.1 es szerveren működni. hogy lehetne megkerülni?
SELECT felh FROM felhasznalok WHERE cim in (SELECT cime FROM valaszok WHERE valasz='3')
a DISTINCT menni fog a régebbi mysqlon? mert az is lesz majd benne..
Előre is köszönöm!
ui: esetleg mikre figyeljek még?
■ van egy querym amiben in van és nem akar egy mysql4.1 es szerveren működni. hogy lehetne megkerülni?
SELECT felh FROM felhasznalok WHERE cim in (SELECT cime FROM valaszok WHERE valasz='3')
a DISTINCT menni fog a régebbi mysqlon? mert az is lesz majd benne..
Előre is köszönöm!
ui: esetleg mikre figyeljek még?
május 5
Tárolt eljárásoknál szakad a MySQL
Sziasztok,
igazából elég homályos előttem, hogy hol lehet a hiba. Szabvány Apache 2, PHP 5, MySQL 5 telepítés, minden jónak tűnik. Tárolt eljárásokat használnék, viszont bizonyos tárolt eljárásoknál szakad a MySQL kapcsolat, a saját programom a logba ezt írja:
Ez esetben például egy mediumtext-et kellett volna kiszolgálni, egy oszlop, egy sor. MySQL command lineból ez tökéletesen működik, PHP-ból nem.
A manualban leírt 131072-es flaget beállítottam és nem bufferelt lekéréseket indítok. Végig néztem a manual ide vonatkozó részét de nem találtam semmit, ami hiba lehetne, kitesztelve: a MySQL kapcsolat él, a szerver él, minimálisan kicsi adatokat kérek le...
Merre induljak el?
■ igazából elég homályos előttem, hogy hol lehet a hiba. Szabvány Apache 2, PHP 5, MySQL 5 telepítés, minden jónak tűnik. Tárolt eljárásokat használnék, viszont bizonyos tárolt eljárásoknál szakad a MySQL kapcsolat, a saját programom a logba ezt írja:
MySQL error: Lost connection to MySQL server during query prev. query: CALL html_getcontents("maspex.hu/cegunkrol/index", "GUEST")
Ez esetben például egy mediumtext-et kellett volna kiszolgálni, egy oszlop, egy sor. MySQL command lineból ez tökéletesen működik, PHP-ból nem.
A manualban leírt 131072-es flaget beállítottam és nem bufferelt lekéréseket indítok. Végig néztem a manual ide vonatkozó részét de nem találtam semmit, ami hiba lehetne, kitesztelve: a MySQL kapcsolat él, a szerver él, minimálisan kicsi adatokat kérek le...
Merre induljak el?