ugrás a tartalomhoz

Kezdőoldal beállítása

millye · 2007. Május. 9. (Sze), 11.48
Üdvözletem!

Több weboldalon láttam, hogy van egy link, mondjuk a "Legyen ez a kezdőlapom" szöveggel.
Mi van a háta mögött. Azaz mit kell csinálni, hogy a látogatók böngészőjében beállítsuk az illető oldalt ha rákattintanak a linkre? Milyen szkript szükséges? Tudna írni valaki erre példát? Esetleg hol nézzek utána? Előre is köszönöm.
 
1

google

gex · 2007. Május. 9. (Sze), 12.15
http://www.google.hu/search?q=set+homepage+script
2

set homepage

millye · 2007. Május. 9. (Sze), 13.03
Köszönöm szépen. Minden ok.
3

csak ie

gex · 2007. Május. 9. (Sze), 13.07
azért annyit még hozzátennék, hogy valószínűleg csak ie-ben fog tökéletesen működni.
4

Miért jó?

Max Logan · 2007. Május. 9. (Sze), 13.48
Kicsit off, de azért kapcsolódik.

Miért jó, hogy egy oldalt vki kezdőoldalnak használ? Én pl. alapvetően üres lapot állítok be minden böngészőbe, mert idegesít, hogy ha nyitok egy új lapot, ablakot, akkor mindig egy adott oldal jön be (FF-ban ezt ugye elég jó lehet szabályozni a tabbrowser preferences extension-nel). Egy hírportálnál még megértem, de ott is csak a nap elején jó dolog (amíg a kávé mellett olvasgat az ember), utána már zavaró minden ablaknyitásnál, hogy vmi elkezd bejönni, pedig éppen mást akarnék megnézni.
5

jó üzlet

Marcell · 2007. Május. 9. (Sze), 23.49
Lehet, hogy zavaró, és Te meg én nem állítanánk be, de ha már vki mégis beállította, akkor kirakhatod neki a bannerjaidat napi sokszor. Nem megéri kirakni egy linket ezért, hogy hátha vkinek kell..?? (megjegyzem, én még egy oldalra sem raktam ki, jó hülye is vagyok :D)
6

nem vagyunk egyformák

virág · 2007. Május. 10. (Cs), 08.20
Nem szabad mindig, mindenben magunkból kiindulva szemlélni a világot. :) Nagyon sok ember van, aki szeret beállítani kezdőlapot, azért mert neki így jó. Mert kényelmes, mert tetszik neki, mert akármi.