Archívum - 2007 - Fórum téma
február 2
777-es jog ftp szerveren
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hátha tudja valaki,hogyan tudnék
777-es jogot ( írás-futtatás) beállítani a honlapom ftp kiszolgálóján.Win-ben a wincmd-vel megy,de áttértem Linux UHU-ra és itt nem sikerül,hibát generál."Nem támogatott művelet!" Gnome commander-rel próbálkoztam.
A PHP fileműveleteinek végrehajtásához kell ilyen beállítás.( pl.számláló.txt írás)
■ Szeretném megkérdezni,hátha tudja valaki,hogyan tudnék
777-es jogot ( írás-futtatás) beállítani a honlapom ftp kiszolgálóján.Win-ben a wincmd-vel megy,de áttértem Linux UHU-ra és itt nem sikerül,hibát generál."Nem támogatott művelet!" Gnome commander-rel próbálkoztam.
A PHP fileműveleteinek végrehajtásához kell ilyen beállítás.( pl.számláló.txt írás)
insertbefore IE alatt nem működik
function insertElem(elem, tartalom, elemId) {
var csomopont = document.getElementById('fooldal');
var beszur = document.createElement(elem);
beszur.innerHTML = tartalom;
csomopont.parentNode.insertBefore(beszur,csomopont);
beszur.id = elemId;
}
var csomopont = document.getElementById('fooldal');
var beszur = document.createElement(elem);
beszur.innerHTML = tartalom;
csomopont.parentNode.insertBefore(beszur,csomopont);
beszur.id = elemId;
}
Üdv!
Ez a kód firefox alatt működik, de ie alatt nem. Egy új divet szúr be a body és az alatta meglévő div közé. Miért nem megy ie alatt?
Köszi!
IEben látszó div Firefoxban nem
Üdv!
Van egy divem ami IEben látszik és firefoxban nem, holott ahogy olvastam ráadásul pont fordítva kellene, hogy legyen.
Ezt a CSS-t használom hozzá:Mit rontottam el?
■ Van egy divem ami IEben látszik és firefoxban nem, holott ahogy olvastam ráadásul pont fordítva kellene, hogy legyen.
Ezt a CSS-t használom hozzá:
.menus {
float: left;
width: 200px;
min-height: 100%;
height: auto
}
.menus .gombok {
float: botton;
bottom: 0;
text-align: center;
}
egymásba ágyazott CCS
Üdv!
Az alábbi kódot használomilletve szeretném, de nem sikerül megoldanom, hogy a banner elhelyezése az oldal közepén legyen és ne a .content közepén.
Hogy kellene pozícionálnom?
■ Az alábbi kódot használom
.content {
margin-left: 220px;
float: top;
position: relative;
min-height: 100%;
height: auto;
}
.content .banner {
}
Hogy kellene pozícionálnom?
mysql-ből kiolvasás/módosítás kicsit bonyolultabban
sziasztok!
lenne egy eléggé bonyolult kérdésem, remélem valaki azért majd tud segíteni!
ugy néz ki hogy van két ürlap
egyik: gar_darab
másik: gar_serial
és az a lényeg, hogy amit ezekbe az ürlap mezőkbe beírnak azt keresse meg adatbázisba és szedje ki belőle és anélkül írja vissza..
A darab mezőben a számok csak így simán vannak mint pl.: 1,2,3 stb..
A serial mezőben a serialok viszont így vannak: [123131][12312321]
és egy sorban lehet hogy csak egy serialvan pl: [asdasdas] de lehet hogy több:
[132312323][575675765]...
erre a következő programot írtam, ami valoszinü nem a legjobb de máshogy nem nagyon tudtam megoldani..
[colorer=php]
function kiszed($mibol,$mit)
{
$hossz_mibol = strlen($mibol);
$hossz_mit = strlen($mit);
$kezdodik = strpos($mibol,$mit);
$eleje = substr($mibol,0,$kezdodik);
$vege = substr($mibol,$kezdodik+$hossz_mit,$hossz_mibol);
return $eleje . $vege;
}
$lekerdez = $db->sql_query("SELECT * FROM `szamlak` WHERE `termek`='{$_SESSION['termek']}'");
// lekérdezzük az esedékes termékeket
for($i=0;$i<$db->sql_numrows($lekerdez);$i++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk az adatbázist
{
$sor = $db->sql_fetchrow($lekerdez); // a tartalmát beletesszük a sor változóba
preg_match_all("/([^\[\]]+)/", $sor['sorozat_elad'], $sn_db, PREG_SET_ORDER);
preg_match_all("/([^\[\]]+)/", $_POST['gar_serial'], $sn_in, PREG_SET_ORDER);
for($z=0;$z<count($sn_db);$z++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk a sorozat_elad oszlopot és minden egyes []-ban lévő cuccot egyesével listázunk ki
{
for($y=0;$z<count($sn_in);$y++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk a gar_serial ürlapot
{
if ($sn_db[$z][0] == $sn_in[$y][0]) // meg keressük a párjáaikat (ürlap vs database)
{
$vissza_ir = kiszed($sor['sorozat_elad'],"[".$sn_in[$y][0]."]"); // kivonjuk az eladott sn-t az adatbázisban lévőből
$kivon = ($sor['darab_elad'] - 1); // az éppen aktuális sorban darab_elad oszlopbol is kivonunk egyet
lenne egy eléggé bonyolult kérdésem, remélem valaki azért majd tud segíteni!
ugy néz ki hogy van két ürlap
egyik: gar_darab
másik: gar_serial
és az a lényeg, hogy amit ezekbe az ürlap mezőkbe beírnak azt keresse meg adatbázisba és szedje ki belőle és anélkül írja vissza..
A darab mezőben a számok csak így simán vannak mint pl.: 1,2,3 stb..
A serial mezőben a serialok viszont így vannak: [123131][12312321]
és egy sorban lehet hogy csak egy serialvan pl: [asdasdas] de lehet hogy több:
[132312323][575675765]...
erre a következő programot írtam, ami valoszinü nem a legjobb de máshogy nem nagyon tudtam megoldani..
[colorer=php]
function kiszed($mibol,$mit)
{
$hossz_mibol = strlen($mibol);
$hossz_mit = strlen($mit);
$kezdodik = strpos($mibol,$mit);
$eleje = substr($mibol,0,$kezdodik);
$vege = substr($mibol,$kezdodik+$hossz_mit,$hossz_mibol);
return $eleje . $vege;
}
$lekerdez = $db->sql_query("SELECT * FROM `szamlak` WHERE `termek`='{$_SESSION['termek']}'");
// lekérdezzük az esedékes termékeket
for($i=0;$i<$db->sql_numrows($lekerdez);$i++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk az adatbázist
{
$sor = $db->sql_fetchrow($lekerdez); // a tartalmát beletesszük a sor változóba
preg_match_all("/([^\[\]]+)/", $sor['sorozat_elad'], $sn_db, PREG_SET_ORDER);
preg_match_all("/([^\[\]]+)/", $_POST['gar_serial'], $sn_in, PREG_SET_ORDER);
for($z=0;$z<count($sn_db);$z++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk a sorozat_elad oszlopot és minden egyes []-ban lévő cuccot egyesével listázunk ki
{
for($y=0;$z<count($sn_in);$y++) // ez a ciklus azért kell hogy bejárjuk a gar_serial ürlapot
{
if ($sn_db[$z][0] == $sn_in[$y][0]) // meg keressük a párjáaikat (ürlap vs database)
{
$vissza_ir = kiszed($sor['sorozat_elad'],"[".$sn_in[$y][0]."]"); // kivonjuk az eladott sn-t az adatbázisban lévőből
$kivon = ($sor['darab_elad'] - 1); // az éppen aktuális sorban darab_elad oszlopbol is kivonunk egyet
február 1
fv nem látja a tömböt
Hello!
Írtam egy függvényt, amelyik egy tömbön belül az azonosító alapján kiír egy nevet. pl.: kiir("biztonsagi or");
eredménye Kovács Béla lenne, de nem írja ki. a függvényen belül isset-el megnéztem látja-e egyáltalán a függvényen kívüli "nevek" tömböt, amire ugye a fvben hivatkoztam, de nem látja.
Mit kell csinálnom, hogy lássa a tömböt függvényen belül? Cn belül vmi global kellett a változó elé, de csak elméletben tanultam...:S
Köszönöm!
TIV
■ Írtam egy függvényt, amelyik egy tömbön belül az azonosító alapján kiír egy nevet. pl.: kiir("biztonsagi or");
eredménye Kovács Béla lenne, de nem írja ki. a függvényen belül isset-el megnéztem látja-e egyáltalán a függvényen kívüli "nevek" tömböt, amire ugye a fvben hivatkoztam, de nem látja.
Mit kell csinálnom, hogy lássa a tömböt függvényen belül? Cn belül vmi global kellett a változó elé, de csak elméletben tanultam...:S
Köszönöm!
TIV
Adatbázis létrehozás PHP alatt Postgresql-be
Sziasztok!
Tud valaki olyan módszert amivel PHP-ből lehet-ne adatbázist létrehozni Postgresql-ben anélkül, hogy adatbázist adnánk meg csatlakozáskor?
Köszi
■ Tud valaki olyan módszert amivel PHP-ből lehet-ne adatbázist létrehozni Postgresql-ben anélkül, hogy adatbázist adnánk meg csatlakozáskor?
Köszi
Google Ultraweb verification
Örvendek!
A problémám, hogy van egy ultrawebes honlapom, és szeretném regisztrálni a googlebe, de a 'Verification' résznél elakadok, mert ha a HTML file feltöltését választom azt írja, rossz a szerver, mert 404-es hiba esetén is 200-assal tér vissza, ha pedig az ellenőrző meta tagemet illesztem az index.html-embe, nem találja, mert az UW automatikusan egy keretrendszert hoz be, amibe ugye nem tudom illeszteni a META-t. Olvastam itt több fórumot, de egyik sem segített. Közvetlen hivatkozás az index.html-re a verification részben nem lehetséges - kiírja, h nem lehet file URL-t megadni. :(
Előre köszönöm a segítséget
■ A problémám, hogy van egy ultrawebes honlapom, és szeretném regisztrálni a googlebe, de a 'Verification' résznél elakadok, mert ha a HTML file feltöltését választom azt írja, rossz a szerver, mert 404-es hiba esetén is 200-assal tér vissza, ha pedig az ellenőrző meta tagemet illesztem az index.html-embe, nem találja, mert az UW automatikusan egy keretrendszert hoz be, amibe ugye nem tudom illeszteni a META-t. Olvastam itt több fórumot, de egyik sem segített. Közvetlen hivatkozás az index.html-re a verification részben nem lehetséges - kiírja, h nem lehet file URL-t megadni. :(
Előre köszönöm a segítséget
$ karakter kiírása
Sziasztok!
Hogyan lehet a $karaktert kiíratni PHP alatt, hogy ne változónak nézze?
Köszi
■ Hogyan lehet a $karaktert kiíratni PHP alatt, hogy ne változónak nézze?
Köszi
február 1
Form szétesik IE alatt
Sziasztok!
Szabványosan megformázott form szét esik Internet explorer alatt. Van ötletetek hogyan lehetne ezt megszüntetni, hogy más böngésző alatt is jól menjen?
Köszi
■ Szabványosan megformázott form szét esik Internet explorer alatt. Van ötletetek hogyan lehetne ezt megszüntetni, hogy más böngésző alatt is jól menjen?
Köszi