ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2006 - Fórum téma

február 5

Karakterkódolási gond Joomla 1.07-tel

bala · 2006. Feb. 5. (V), 11.13
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a Joomla admin felületén létrhozott tartalomban az ő és ű betűk ?-ként jelennek megde csak az adatbázisba való mentés után, tehát szerkesztés közben nincs velük gond csak miután lementem az új tartalmat. A configuration.php-ben megadott $mosConfig_fromname = 'Erdőkertes Portál'; viszont jól jelenik meg. Így elég egyértelmű hogy a két betű fajta már eleve rosszul kerül be a db-be. A fórumon már van egy ilyen jellegű problémát orvosolni vágyó segítség http://weblabor.hu/forumok/temak/11631
de az számomra sajna nem világos mivel kezdő vagyok és az ott Poetro által megadott beállításokat nem tudom hova kell bemásolni.

Kérlek segítsetek. Nagyon fontos lenne!

Kösz

február 4

Látogatásszámláló

Desdichado · 2006. Feb. 4. (Szo), 21.46
Mostanában kezdtem el php-ni, és gondoltam írok egy egyszerű látogatásszámlálót:

<?php 
  print "<p> Mai dátum: ";
  print date("F , j");
  print "</p>";
  $szam = fopen("szamlalo.txt", "w+") or die("nemmegy :(");
  $valt = fread($szam, 10);
  $valt = $valt+1;
  $vmi = fwrite($szam, $valt);
  print "<p> Látogatásszámláló: ";
  print $valt;
  print "</p>";
  fclose($szam);
?>
Hibát nem jelez ki, csak a kiírt érték mindig egy. Mindent úgy csináltam ahogy a könyvben írták. És a valtot megpróbáltam integerré alakítani de úgyse megy. Ha a szerverkönyvtárból kitörlöm a szamlalo.txt-t akkor létrehozza, és az értéke egy ,tehát vhol az fread környékén lehet a hiba.
Gondolom nektek nem fog problémát okozni, de nekem sok időt megspórolnátok.
Előre is köszi.

Fórumban szint lépés megoldása

Anonymous · 2006. Feb. 4. (Szo), 13.33
Hellóka!
Van 1 jó kis fórumom...
Na de van 1 gondom:
vannak ugyebár a hozzászólások és akinek minnél több van az annál magasabb szintű
pl.:
0.szint = 0 hozzászólás
1. szint = 5 vagy kevesebb hozzászólás de több mint 0
2. szint = 10 vagy kevesenn hozáászólás de több mint 5
és így tovább

Na és mikor valaki szintet lép az kap egy privát üzenetet, de a szinteket úgy ellenörzöm h minden oldalon vannak if-ek és akkor midnig beirja mssql-be a szintet és akkor így mindig kapna egy privi üzenetet, na de én azt szeretném megoldani h ez csak akkor mennyen végba ha valaki szintet lép.
???
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tamás.

PHP munkamenet adatok tárolása MySQL-ben

Anonymous · 2006. Feb. 4. (Szo), 13.12
Sziasztok!

Nagyon sok hasznos cikket olvastam a munkamenet kezeléséről itt a weblaboron.De ezek a cikkel a cookie-ban és más egyéb módon trolják a session-t.Nem esett szó a mysql-ben való tárolásról.Én konkrétan arra lennék kivácsi,hogyan valósítható ez meg!A mysqlnek van erre egy külön függvénye?Én nem találtam:(!Úgy gondolom ez biztonságosabb megoldás.
Ha valaki tudna nekem segíteni abban,hogy merre induljak és milyen módszerrel, azt megköszönném!

Üdvözlettel Tibi

Flashbe változók küldése

arpadosso · 2006. Feb. 4. (Szo), 03.14
Sziasztok! Olvasgattam néhány régebbi levelet, de nem működik valami az agyamban.

Meghívok egy design.swf?id=2 flash fájlt.

Ez van a flashben az első képkockán:

switch (_root.id) {
case "1" : gotoAndStop(12); break;
case "2" : gotoAndStop(24); break;
default : stop();
}

Miért nem ugrik oda a flash?
Tudja valaki?

február 3

Speciális igényű kerekítés PHP-ben

Anonymous · 2006. Feb. 3. (P), 11.42
Sziasztok,

a következöben kernem a segitsegeteket:

hogyan lehetne a következö kerekitest php-ben megoldani:

-a kerekitendö szam mindig ket tizedesjegy pontossagu,
-a szazadok helyen csak 5 vagy 0 allhat a kerekites utan,
-ha a szazadok helyen 0,1,2 all, akkor kerekitett erteke 0,
-ha a szazadok helyen 3,4,5,6,7 all, akkor a kerekitett ertek 5,
-ha a szazadok helyen 8,9 all, akkor a kerekitett ertek: a tizedeket eggyel megnöveljük es a szazadok helyen 0 all.

Köszi a segitsegeteket!

Eni

Firefox JavaScript-konzol css hibák nélkül

Anonymous · 2006. Feb. 3. (P), 10.57
Sziasztok, a kérdésem roppant egyszerű, feltettem az 1.5-ös Firefox-ot és azóta a JavaScript-konzolban fel vannak tüntetve a css hibák is. A probléma az, hogy a nem létező filter propertitől illetve az egyéb ie hack-ektől nem látom a valódi JavaScript hibákat.
Hogy lehetne beállítani, hogy csak a JavaScript hibákat írja nekem ki?

Tartalmat tegyem előre, vagy a menüt?

cajal · 2006. Feb. 3. (P), 10.55
Tehát van egy kész oldalam. Van egy menü a bal oldat és mellette az aktuális tartalom (ez 2 div, azaz 3 :) ).
Kérdésem, hogy mi a jobb, ha a forráskódban a menü van elől és utána jön a tartalom vagy fordítva?
A felolvasóprogramok és a mobilos elérés miatt vetődött fel bennem a kérdés. Valamint lehetséges az, hogy a kerkesők a szerint rangsoroljanak, hogy a szó a kódban hol fordul elő? (ha elől van akkor előkelőbb helyre kerül vagy ez nagyon nagy baromság)

Iframe-ben lévő dokumentum elérése Firefoxban

trefi8 · 2006. Feb. 3. (P), 10.35
Sziasztok,

Nekem az lenne a problemam, hogy firefox alatt nem tudom elerni az iframe-ben levo dokumentum adatait.Jo par helyen megneztem de az ott talalt dolgok meg mindig nem mukodnek mozilla alatt.
function setFieldVisibility(siteType) {
	var valami;
	var ize;
	alert(window.frames("velemeny").document.title); //ez mukodik IE-nel
}
<div style="padding-left:0px;padding-top:0px;padding-right:4px " ><iframe frameborder="0" src="frame8.html" id="velemeny" name="velemeny" width="209px" height="362px"></iframe></div>
azt szeretnem ha js-ben tudnam a frame8.html-ben levoket valtroztatni(display='')

február 2

Két oszlopos elrendezés

karaj · 2006. Feb. 2. (Cs), 16.48
Sziasztok!

Sokáig próbálkoztam az alábbi elrendezést megvalósítani, mindeddig sikertelenül. Elolvastam néhány liquid rendezési tippet, de egyik sem segített megtalálni a megoldást. Először leírnám a feltételeket, amit el szeretnék érni:

- csak CSS, táblázat nélkül
- két oszlop kell, egy main és egy sidebox
- a main oszlop legyen bal oldalon, és változó szélességű
- a sidebox legyen jobb oldalon, és fix szélességű
- a HTML fájlban a main tartalom legyen elől, és a sidebox tartalma utána

A fenti elrendezést csak úgy sikerült eddig megcsinálni, ha a sidebox tartalma van elől, és a main tartalom hátul (ez pedig bezavar mobilos megjelenésnél, mert sokat kell görgetni a fő tartalomig). Ebben az esetben a sidebox volt float:right, de ha a sidebox a main után következik, akkor lecsúszik a main box alá (igaz ott végül valóban jobbra húzódik). Ha nem a sidebox a float, akkor pedig nem tudom megcsinálni a változó és fix szélességet.

Egy egyszerű példa a fenti feltételekkel sokat segítene. Nem vagyok CSS guru, úgyhogy ha triviális a megoldás, akkor elnézést kérek :)