ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2005 - Fórum téma

július 15

Link lista menü CSS formázással

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 15.58
Halihó!

Adott egy menü:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
<head>

<title>Mé nem jó</title>

<style type="text/css">
a
{
  float: left;
  display: block;
  background: red;
  height: 20px;
  padding-left: 6px;
  padding-right: 6px;
}

.menu-vege
{
  width: 359px;
  background: red;
  float: left;
}

div
{
  width: 780px;
  background: green;
}

</style>
</head>

<body>

<div style="width: 780px; height: 20px; background: green;">
    <a href="/jknk">uzi</a>
  <a href="/jknk">zuizuiuzi</a>
  <a href="/jknk">fghuzi</a>
  <a href="/jknk">uzi</a>
  <a href="/jknk">uzifgjhfghfh</a>
  <div class="menu-vege"></div>
 </div>

</body>

</html>

Amint látható, az egyes menü elemeket 'a' tagek alkotják. A szélességük nincs meghatározva, az dinamikus a betű méretének (és egyéb jellemzőinek) megfelelően. Így csak a menü végét kell 'kézzel' meghatározni. A gond is itt(?) van, konkrétan az, hogy nem tudom 780 pixelre kiegészíteni, mert akkor a menü vége ( <div class="menu-vege"></div> ) átkerül a következő sorba! A dolog csak Explorerben jelentkezik, más böngészőben (Firefox, Opera) nincs ilyen gond. Szóval, ha valami valami ötletetek, akkor légyszíves osszátok meg velem. Előre is kösz!

CSS: lista, érdekes kihagyás

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 15.30
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy ha csinálok egy listát, és CSS-el vízszintesen egymás mellé teszem őket, padding, margin bordert mindent 0-ra veszek, akkor sem lesz tökéletesen egymás mellett.. Egy kis hely akkor is marad. Ha a HTML forrásában a 4-5 (lista elem <li> .. ) sor egymás mellé, és nem egymás alá kerül, akkor tökéletes. Ebből gondolom hogy az újsor karakter a ludas. Van rá más, CSS-es mód, hogy ezt kikerüljem?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat

hivatkozás mysql-ből?

juhasztibi · 2005. Júl. 15. (P), 14.08
Sziasztok!
Egy olyan megoldas érdekelne engem,hogy ha beviszek egy adatot a táblába és utána megjelenítem akkor az ami hivatkozásként került bevitelre az hivatkozásként is működjön.
Ebben tényleg elakadtam,ti biztosan tudtok nekem segíteni!
Előre is köszönöm!
üdv

kiterjesztés (pont+3betű) levágása

unreal · 2005. Júl. 15. (P), 11.55
hi.
hogyan tudnám levágni egy karakterlánc végéról azt a 4 betűt?
mert a változókban nem lehet pont..... tehát ez nbem lehet: $valami.exe tehát ezt kéne valami re csinálni de több file van, ezért változó mhosszúságúak a nevek, ezért nem lehet beállítani hogy mondjuk x karaktert olvasson csak.
próbálkoztam a MD5 hash el, de mivel a változó, elején nem lehet szám, ezért az nem jó.
szóval: ha tudtok valamit ami levág 4 karaktert a szöveg VÉGÉRŐL, vagy egy váltoró ELÉ be tud tenni egy _ et vagy egy x et, azt NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNNÉM:

Alkategóriák elemeinek száma

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 07.44
Sziasztok!

Van egy bonyolult kategóriaszerkezetem, tetszőleges számú alkategória egymásba ágyazva. (pl.: webshop) Szükségem van a főkategóriához tartozó összes alkategóriában található elemek számára. Erre melyik az egyszerűbb, praktikusabb, gyorsabb módszer?
- minden egyes alkalommal bejárni a fát, és összeszámolni az elemeket
- vagy új elem hozzáadásakor megnövelni egy mező értékét, így az mindig az adott főkategóriához tartozó alkategóriák elemeinek számát mutatja.

Köszönöm a segítséget!

üdv.: Zsolt

július 15

session_start() headers already sent

carstephun · 2005. Júl. 14. (Cs), 22.14
Üdv Mindenkinek,

Params: LAMP; PHP Version 4.3.10-15, Apache 2.0

szerintetek ez miért van?:
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/athomebudapest/www.athomebudapest.hu/html/teszt/search.php:1) in /home/athomebudapest/www.athomebudapest.hu/html/teszt/search.php on line 3

Csak az első 3 sort adom meg:
a <?php előtt semmi nincs még szóköz sem!!!, minden UTF-8-ban van;

Kód:
<?php
//header("content-type: text/html; charset:utf-8");
session_start();
...
ÜDv
Sanyi

ActiveX biztonsági üzenet Flash miatt

Anonymous · 2005. Júl. 14. (Cs), 22.06
hello mindenki!
Azért indítottam ezt a fórumot mert pályakezdő flash programozó vagyok és készítettem jónéhány flash animációt, de az explorerben ha megnyitom mindig kapok egy biztonsági riasztást "az ön biztonsága érdekében ..." ezt a hibaüzenetet hogy lehet eltüntetni? pls! Nagyon fontos lenne, aki tud segíteni írjon nekem, sürgős.Mail:iwan85##kukac##freemail.hu Köszönöm szépen előre is!

Urlap adatok mentese MySQL-be

juhasztibi · 2005. Júl. 14. (Cs), 21.26
Sziasztok!Most kezdtem ismerkedni a mysql adatbázissal,és szükségem lenne egy olyan tuti php kódra amivel el tudom küldeni a formok tartalmát az adatbázisba.Nekem nem jön össze.Köszönöm a segítséget!

Jelszavas fájl letöltés másik gépről

Jano · 2005. Júl. 14. (Cs), 17.40
A következő problémához kérnék valamilyen útmutatást, vagy hogy milyen irányba nézelődjek:

Van egy webshop ahol letölthető fájlok a termékek. Ha ki van fizetve a cucc akkor kap egy számsort amit a letöltő oldalon beírva a rendszer kiadja neki a fájlt. Természetesen a fájlok a webről elérhető könyvtáron kívűl vannak, hogy a közvetlen letöltés ne legyen lehetséges.

(LAMP szerver.)
A kérdés: megoldható-e a letölthető fájlok másik gépre helyezése úgy, hogy a PHP proginak ez ne tünjön fel. Tehát valamilyen Linuxos okosságra gondolok ami fájlrendszer szinten rejti el a fájl igazi helyét.

Mennyire gány megoldás ez?

Másik megoldás gondolom az, hogy a másik gépre is fel kell tenni egy webszervert meg valami PHP logikát és átadni neki a kérést, hogy szolgálja ki. El lehet-e ezt kerülni? Mi lehetne a legegyszerűbb konfiguráció a fájlokat kiszolgáló gépen?

div-nek src attrib...

Anonymous · 2005. Júl. 14. (Cs), 15.53
Sztem tudom a választ, de hátha tud vki vmi trükköt! Megoldható e vhogy, hogy egy <div> tagnek a tartalmát kívülről töltsük be? Vmi olyasmi dolog érdekelne, mint ahogy egy framesetes oldal egyes frame-eit külön lehetett betöltögetni, és megcímezni!