Archívum - 2005 - Fórum téma
július 20
unexpected $ hibaüzenet
Sziasztok!
Egy regisztrációs ürlapot dolgoz fel a script.
A következő hibával áll le:
Parse error: parse error, unexpected $ in ...
Rendszer:
Fedora Core3
Apache 2.0.54
PHP 4.3.9
editor: gedit
A hiba az utolsó utáni sorra hivatkozik, amiben nincs semmi.
Miután kitörlöm az üres? sort és visszamentem, a gedit újból elhelyez egy üres sort. Mi a hiba?
Ami még érdekes: a többi forrással is ezt teszi a szerkesztő de azok nem szállnak el ezzel a hibával.
Mit csinálok rosszul?
Üdv.: Corvus
■ Egy regisztrációs ürlapot dolgoz fel a script.
A következő hibával áll le:
Parse error: parse error, unexpected $ in ...
Rendszer:
Fedora Core3
Apache 2.0.54
PHP 4.3.9
editor: gedit
A hiba az utolsó utáni sorra hivatkozik, amiben nincs semmi.
Miután kitörlöm az üres? sort és visszamentem, a gedit újból elhelyez egy üres sort. Mi a hiba?
Ami még érdekes: a többi forrással is ezt teszi a szerkesztő de azok nem szállnak el ezzel a hibával.
Mit csinálok rosszul?
Üdv.: Corvus
UTF-8 adat konvertálás Excel-be
Üdv Mindenkinek,
olyan kérdésem lenne, hogy UTF-8 adatot, hogyan lehet úgy CSV kiterjesztésű fájlba kiírni, hogy az Excel is tudja fogadni és rendesen megjeleníteni az ékezeteket! Gogli-ban nem találtam érdemlegeset...
Üdv
Sanyi
Adatbázisban is UTF8-ként vannak eltárolva az adatok (MySQL)
■ olyan kérdésem lenne, hogy UTF-8 adatot, hogyan lehet úgy CSV kiterjesztésű fájlba kiírni, hogy az Excel is tudja fogadni és rendesen megjeleníteni az ékezeteket! Gogli-ban nem találtam érdemlegeset...
Üdv
Sanyi
Adatbázisban is UTF8-ként vannak eltárolva az adatok (MySQL)
űrlap mezők formázása
Üdv mindenkinek!
Néhány űrlapmezőt nem tudok formazni, ezek a következők:
A legördülőmenü-t formázni tudom, csak kurzort nem tudok rá rakni, az is zavaró, hogy ha formázom más színmre, akkor az oldalán lévő lefelé mutató nyíl nem változik.
A jelölőnégyzetre és a választógombra viszont tudok kurzort tenni, de csak a kűlsejét tudom formázni, a belsejét nem.
Tudtok nekem segíteni?
Köszönöm a válashzokat.
■ Néhány űrlapmezőt nem tudok formazni, ezek a következők:
A legördülőmenü-t formázni tudom, csak kurzort nem tudok rá rakni, az is zavaró, hogy ha formázom más színmre, akkor az oldalán lévő lefelé mutató nyíl nem változik.
A jelölőnégyzetre és a választógombra viszont tudok kurzort tenni, de csak a kűlsejét tudom formázni, a belsejét nem.
Tudtok nekem segíteni?
Köszönöm a válashzokat.
Form kezelés localhost-on - nem megy
Sziasztok!
Olyan problémával találtam magam szemben, hogy egy élesített szerveren (pl. freeweb) jól futó form-ot használó kód a localhost-on nem működik.
A köv. kódrészlet (ami a "24 óra alatt PHP" vagy ilyesmi c. könyből lett kimásolva) sem igazán megy:
<form action="<?php print $PHP_SELF?>" method="POST">
Ide írja a tippjét: <input type="text" name="tipp">
localhost-on a böngésőbe kiírt forrásasban az action="" és a $tipp sem állítódik be.
A PHP fájljaimat a http://localhost/... módon érem el.
Apache 2.0.54 (win32) és PHP 4.3.11 van a gépen XP Professional fölött.
Minden más jól megy, kivéve ezt.
Mi lehet az oka?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm
Csaba
■ Olyan problémával találtam magam szemben, hogy egy élesített szerveren (pl. freeweb) jól futó form-ot használó kód a localhost-on nem működik.
A köv. kódrészlet (ami a "24 óra alatt PHP" vagy ilyesmi c. könyből lett kimásolva) sem igazán megy:
<form action="<?php print $PHP_SELF?>" method="POST">
Ide írja a tippjét: <input type="text" name="tipp">
localhost-on a böngésőbe kiírt forrásasban az action="" és a $tipp sem állítódik be.
A PHP fájljaimat a http://localhost/... módon érem el.
Apache 2.0.54 (win32) és PHP 4.3.11 van a gépen XP Professional fölött.
Minden más jól megy, kivéve ezt.
Mi lehet az oka?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm
Csaba
július 20
Felhasználó követés munkamenetekkel
Szóval most, hogy már megy a felhasználó regisztrálás (az óriási hiba kijavítása után :-) - Űrlap adatok fogadása csak elsőre megy - téma :-), még mindig ég a fejem, hogy ilyen hibát nem vettem észre és felraktam), csinálni akarok egy felhasználókövetést.
Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
■ Csak néhány apróságot gyűjteni milyen IP-ről jött mikor volt utoljára, mennyi időt volt, stb....
A kérdésem az, hogy ugye minden egyes oldalletöltésnél az oldal legelején meg kell hívni a session_start();-ot, hogy a bejelentkezés esetén a rögzített változok elérhetőek legyenek. Ez eddig világos is.
Namost nekem minden esetben (bármelyik linkre kattint majd a felhasználó) letöltéskor minden oldalba legelőször egy include("header.php"); töltődik be.
Ebben az esetben elég, ha egyszer meghívom a header.php file legelején és akkor minden oldalon betöltődik????
És persze abban az egy fájlban elintézem az ellenőrzéseket az adabázisba írást stb...?
előre is kösz
Keresés bővítése
Sziasztok, hogyan lehetne bővített keresést készíteni drupal rendszer esetén. Nekem arra lenne szükségem, hogy az adott oldalon vannak tanárok. Ezek közül a tanárok közül kellen kiválasztani a megfelelőt. Tantárgy, szint, ár, lakhely szerint.. Van erre lehetőség Drupal moduljainak a segítségével? (olyasmire gondolok, ami weblabor oldalán van, valamelyest lehet szűkíteni a kört..) Ha nincs ilyen modul, vagy valami hasonló, akkor hogyan érdemes nekiugrani a fejlesztésnek?
Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.
■ Köszi
Drupal 4.6.1, atw ingyenes tárhely.
A fórumom oldal frissítésre is bővül
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy egy fórumot fejlesztgetek és egy hozzászólás után frissíteni akarom az oldalt, akkor ugyanazt hozzáadja az adatbázishoz, mintha megint beírtam volna. Ez mitől lehet? Az $uzenet változót kiürítem + minden amit a php hozzáad az adatbázishoz. Szerintem a probléma a postdata-val lehet.
Előre is köszi!
DaniL
■ Az a problémám, hogy egy fórumot fejlesztgetek és egy hozzászólás után frissíteni akarom az oldalt, akkor ugyanazt hozzáadja az adatbázishoz, mintha megint beírtam volna. Ez mitől lehet? Az $uzenet változót kiürítem + minden amit a php hozzáad az adatbázishoz. Szerintem a probléma a postdata-val lehet.
Előre is köszi!
DaniL
Általam meghatározott könyvtár tartalmának időszakos törlése
Kedves Mindenki,
egy térképszerver alkalmazásban (Windows 2000 + Apache + PHP + MySQL + mapserver) lenne arra szükségem, hogy egy tmp könyvtár tartalmát 4-5 percenként teljes egészében (vagy a könytár bizonyos méretén túl azonnal) töröljem.
Elvileg tudja ezt az apache? (órák óta küzdök egy mod_disk_cache életrekeltésével erre a célra sikertelenül)
Valahogy PHP Script-el?
Segítségetek előre is kösz,
Sirkan
■ egy térképszerver alkalmazásban (Windows 2000 + Apache + PHP + MySQL + mapserver) lenne arra szükségem, hogy egy tmp könyvtár tartalmát 4-5 percenként teljes egészében (vagy a könytár bizonyos méretén túl azonnal) töröljem.
Elvileg tudja ezt az apache? (órák óta küzdök egy mod_disk_cache életrekeltésével erre a célra sikertelenül)
Valahogy PHP Script-el?
Segítségetek előre is kösz,
Sirkan
Űrlap adatok fogadása csak elsőre megy
Probáltam minél kevesebb kódot berakni, de eleget hogy átlátható legyen.
július 18
Kurzor megváltoztatása görgetősáv felett
Sziasztok!
A problémám: Internet Explorer alatt a scrollbar-t lehet színezgetni, de vajon lehet rá tenni negyedi kurzort?
THX
■ A problémám: Internet Explorer alatt a scrollbar-t lehet színezgetni, de vajon lehet rá tenni negyedi kurzort?
THX