ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2005 - Fórum téma

augusztus 26

Domain átregisztrálás ingyen van?

Anonymous · 2005. Aug. 26. (P), 15.57
Sziasztok!

Sok helyen olvastam, hogy a domain átregisztrácó ingyenes. Ez mit jelent pontosan?

(pintyő)

Hírlevél .MHT formátumba

mitra · 2005. Aug. 26. (P), 13.47
Sziasztok!

Mik a tapasztalataitok a Microsoft szoftverek (Explorer, Outlook) által alkalmazott MHTML (.mht) "tömörített" formátummal hírlevelek küldüse esetén?

Ennek az lenne az előnye, hogy a levélhez a képeket az Outlook pl. hozzárakja és nem kell on-line lenni mikor azt a felhasználó megnyitja, hogy egy távoli szerverről letöltse.

o A kérdés az, hogy más levelező programok, hogy kezelik ezt?
o Ha levannak tiltva a képek akkor mi jelenik meg?

Köszönöm a válaszokat!
-mtr-

File letöltés biztosítása PHP-ből?

maszili · 2005. Aug. 26. (P), 09.24
Udv mindenkinek!

Kezdő szinten foglalkozom PHP-vel és lenne egy kérdésem.

Létrehozok egy állományt szöveges tartalommal,
majd ezt valahogy automatikusan le kellene tölttetni
a böngészővel a felhasznéló gépére. Ha a letöltés
befejeződött akkor törölni az állományt.

Találtam egy ilyen kódrészletet:
<?php
$dir="/path/to/file/"; 
if (isset($_REQUEST["file"])) { 
     $file=$dir.$_REQUEST["file"]; 
     header("Content-type: application/force-download"); 
     header("Content-Transfer-Encoding: Binary"); 
     header("Content-length: ".filesize($file)); 
     header("Content-disposition: attachment; filename=\"".basename($file)."\""); 
     readfile("$file"); 
} else { 
     echo "No file selected"; 
} 
?>
Ezek alapján próbálom megcsinálni de ezt a hibauzenetet kapom:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/pbxreader/list.php:32) in /var/www/pbxreader/list.php on line 193

Ha valaki ismeri ezt az eljárást akkor útba igazítana hogy
hogyan is működik ez az egész? Mert nem értem...

Vagy ha van egyszerűbb módszer, annak is örülnék.

augusztus 26

Szóköz a preg_match-ben

Anonymous · 2005. Aug. 25. (Cs), 22.55
Hali!

A következőt kellene kiegyészíteni szóközzel (hogy a szóközt is tartalmazhassa):

preg_match("/[^0-9a-zA-zöüóőúéáű_]/", $szo)

Na de hogyan?

PHP-ból többdimenziós tömb átadása Flashnek

chronos · 2005. Aug. 25. (Cs), 14.52
PHP-ból többdimenziós tömb átadása Flashnek - lehetséges?
Eddig adatok átvételére ezt használtam:
FV = new LoadVars();
FV.onLoad = FVLoaded;
FV.load("script.php");
gotdata = FV.content;
de így át lehet venni tömböt (ill többdimenziós tömböt)?

Session - cookie és a tűzfalak

Gwydion · 2005. Aug. 25. (Cs), 14.25
Üdv!

Nos az elmúlt két napom szabadidejét azzal töltöttem, hogy a PHP sessionkezelését jó alaposan megértsem, mert ugyan eddig is használtam, de valami újra és újra előkerült.
Ez pedig a letiltott cookie-k esete... Elég sok esetben vagy a felhasználó tűzfala, vagy a böngésző beállításai miatt képtelenek regisztrálni/belépni. Az egyértelmű, hogy lehetőleg biztonságosan szeretném továbbadni a sid-et...
session.use_trans_sid még ha akarnám sem működne a szerverbeállítások miatt (bérelt tárhely:()

Ami érdekes, hogy a jelenleg fejlesztett oldalon a session-öket így Suse 9.3 alatt, FireFox-szal tűzfal mögül lazán letárolja cookieba (ahogy szeretném). Viszont annak a gépén, akinek készítem az oldalt IE fut meg mellékesen 3 tűzfal. Meglepő mód nála valamiért nem kerül tárolásra a cookie. A kérdés a következő : mit ronthatok el ? Mert az elmondásából kiderül, hogy a PHP nuke alapú oldalak, mambo-s oldalakon megy rendesen a session kezelés...

Remélem nagyjából érthető volt a problémafelvetés... Jelenleg én arra tudok csak gondolni, hogy a tűzfalai valamiért kevésbé tolerálják az én általam megírt oldalt, mint a php-nuke osokat... De miért ? :(

A válaszokat előre is köszönöm

Tisztelettel

FireFox

A Google regisztráció ellenére sem talál rám

k_adam · 2005. Aug. 25. (Cs), 12.46
Sziasztok!

Szakértők pls segítsetek. Van egy oldalam itt:
http://ftp.datatrans.hu/~kadam

Már többször submitoltam a googlenak az urlt, készítettem sitemapet azt is sikeresen elküldtem és fel is dolgozta. A kereső mégsem ismeri az oldalam. Több hét amíg a robotok eljutnak a besubmitolt oldalra vagy mi a megoldás?
Azt sejtem, hogy egy magas rankú oldalról lenne link akkor megtalalná, de ez ugyebar nehezen megoldható.

.htpasswd kódolatlanul nem megy

Anonymous · 2005. Aug. 25. (Cs), 11.56
Hali!

A .htaccess fájl tartalma:

AuthUserFile W:/www/proba/admin/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "privát"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>

A .htpasswd fájl tartalma:

proba:proba

Ez localhoston tökéletesen megy, de ha felrakom a tárhelyemre akkor ott nem fogadja el a jelszót. Természetesen a .htpasswd elérési útját átállítom (getcwd()-vel határoztam meg). Van valami ötletetek?

Eltűntek a leírások a Google találatokban az oldalaim alól

Anonymous · 2005. Aug. 25. (Cs), 03.35
Egyik pillanatról a másikra eltünt honlapom legtöbb linkje alól a leírás a Google keresőben. Mi lehet ennek az oka, és meddig tart? Okozhatta ezt, hogy feltettem a sitemap-ot?

augusztus 24

Beépülő keret

Anonymous · 2005. Aug. 24. (Sze), 18.59
Üdvözlök mindenkit!

Az lenne a kérdésem, hogy beépülő kerettel meg lehet-e azt csinálni, hogy a keretbe betöltött tartalom méretezze a keretet.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.