Archívum - 2005 - Fórum téma
szeptember 5
Egyszerű valutaváltó készítése PHP-vel
Kellemes hétfői napot mindenkinek!
Készítek egy valutakonvertáló szkriptet és ismét segítségre szorulok.
Két problémám van:
1. PHP-ban hoztam létre egy FORM-ot. beszedem az adatokat, de az eredmenyt nem tudom a FORM egy mezőjében megjeleníteni.
2. Hogyan lehet megoldani, hogy frissítéskor (a refresh ikonra klikkelve IE-ben ne jelenjem meg mindig a következő üzenet:
"Page cannot be refreshed without resending the information. Click Retry to send the information again, or click Cancel to return to the page that you were trying to view."
Itt van a PHP fileom tartalma (Ne nevessetek ki, kezdő vagyok.)
[colorer=php]<?php
import_request_variables('GPC');
function szamol()
{
global $osszeg, $valuta1, $valuta2, $eredmeny, $euroar, $usdar, $hufar, $leiar, $kiir;
$euroar=3.5135; /* arfolyamok */
$usdar=2.7957;
$hufar=0.014411;
$leiar=1;
/* 1 */ if ($valuta1=="Válassz1" && $valuta2=="Válassz2") /* Indulaskor: VALUTA 1 = VALUTA 2 = Válassz */
{
$eredmeny=" ";
echo (" " . $eredmeny . " ");
}
/* 2 */ if (($valuta1==$valuta2) && ($valuta1!="Válassz1") && ($valuta2!="Válassz2")) /* VALUTA 1 = VALUTA 2 */
{
$eredmeny="A két pénznem azonos!";
}
/* 3 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="EURO") /* LEI --> EURO */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$euroar);
$kiir = number_format($eredmeny, 2, '.', '');
echo ("".$osszeg." ".$valuta1." = ".$kiir." ".$valuta2."");
}
/* 4 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="USD") /* LEI --> USD */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$usdar);
}
/* 5 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="HUF") /* LEI --> HUF */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$hufar);
Készítek egy valutakonvertáló szkriptet és ismét segítségre szorulok.
Két problémám van:
1. PHP-ban hoztam létre egy FORM-ot. beszedem az adatokat, de az eredmenyt nem tudom a FORM egy mezőjében megjeleníteni.
<input name=\"eredmeny\" value=\"$eredmeny\">
nem működik2. Hogyan lehet megoldani, hogy frissítéskor (a refresh ikonra klikkelve IE-ben ne jelenjem meg mindig a következő üzenet:
"Page cannot be refreshed without resending the information. Click Retry to send the information again, or click Cancel to return to the page that you were trying to view."
Itt van a PHP fileom tartalma (Ne nevessetek ki, kezdő vagyok.)
[colorer=php]<?php
import_request_variables('GPC');
function szamol()
{
global $osszeg, $valuta1, $valuta2, $eredmeny, $euroar, $usdar, $hufar, $leiar, $kiir;
$euroar=3.5135; /* arfolyamok */
$usdar=2.7957;
$hufar=0.014411;
$leiar=1;
/* 1 */ if ($valuta1=="Válassz1" && $valuta2=="Válassz2") /* Indulaskor: VALUTA 1 = VALUTA 2 = Válassz */
{
$eredmeny=" ";
}
/* 2 */ if (($valuta1==$valuta2) && ($valuta1!="Válassz1") && ($valuta2!="Válassz2")) /* VALUTA 1 = VALUTA 2 */
{
$eredmeny="A két pénznem azonos!";
}
/* 3 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="EURO") /* LEI --> EURO */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$euroar);
}
/* 4 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="USD") /* LEI --> USD */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$usdar);
}
/* 5 */ if ($valuta1=="LEI" && $valuta2=="HUF") /* LEI --> HUF */
{
$eredmeny = $osszeg*($leiar/$hufar);
szeptember 5
Miért nem működik a fájlfeltöltés ha a register_globals=off
Az a helyzet, hogy már átnyálaztam mindent és sehol se találok megoldást vagy magyarázatot arra, hogy miért nem akar működni se a copy se a move_uploaded_file, ha a php.ini-ben a register_globals off-ra van állítva. Ahhoz hogy a változóim működjenek használom a import_request_variables("gpc")-t, de akkor se tölt fel semmit.
Remélem tud valaki segíteni!
■ Remélem tud valaki segíteni!
Programozás, mint munka
Üdv.!
Még csak tanulom a prgramozást, és nem is olyan rég foglalkozok ezzel a témával. Megfordult a fejemben, hogy talan majd valamikor ezzel akarok foglalkozni, most még csak hobby.. :)
Viszont nem tudom milyen körülmények között dolgozik egy programozó. Mondjuk a programozó is felkell reggel 6kor, megissza a kávéját, bemegy a munkahelyére megir pár függvényt és hazamegy. Vagy hogyan zajlik ez ? Leül a géphez és programozik 1 műszakot ?:D
Pl (hogy a támánál maradjunk) php (vagy html, css stb..) programozoknál hogy van ez?
Válaszokat előre is köszönöm!
■ Még csak tanulom a prgramozást, és nem is olyan rég foglalkozok ezzel a témával. Megfordult a fejemben, hogy talan majd valamikor ezzel akarok foglalkozni, most még csak hobby.. :)
Viszont nem tudom milyen körülmények között dolgozik egy programozó. Mondjuk a programozó is felkell reggel 6kor, megissza a kávéját, bemegy a munkahelyére megir pár függvényt és hazamegy. Vagy hogyan zajlik ez ? Leül a géphez és programozik 1 műszakot ?:D
Pl (hogy a támánál maradjunk) php (vagy html, css stb..) programozoknál hogy van ez?
Válaszokat előre is köszönöm!
Lebegőpontos szám kiírása 2 tizedesnyi pontossággal.
Szervusztok!
Van egy problémám. Nem tudom hogyan kell egy "float" (egy osztás eredménye) értéket két tizedes pontossággal kiíratni. Nekem egy halom szám jelenik meg a tizedesvessző után. Hogyan kell levágni a fölösleges számokat.
Köszönöm!
Gyula.
■ Van egy problémám. Nem tudom hogyan kell egy "float" (egy osztás eredménye) értéket két tizedes pontossággal kiíratni. Nekem egy halom szám jelenik meg a tizedesvessző után. Hogyan kell levágni a fölösleges számokat.
Köszönöm!
Gyula.
Keretes oldal megszüntetése háttér illesztés miatt
Sziasztok!
Kezdő php-s vagyok, és a következő problémám van. Eddig volt egy index.php-m, ami azt csinálta, hogy 2 html frame-et illesztett egymás mellé. A baloldalin voltak a linkek, a jobb oldali html pedig arra szolgált, hogy oda volt irányítva a képek megjelenítése. Azaz a bal.html-emben a linkben meg volt adva egy kepberak.php függvényhívás ami a megfelelő könyvtárból vette ki a képeket, és a jobb.html-ben generálta azt, azaz a link-ben a target frame a jobb.html volt. Az a bajom, hogy így nem lehet a hátteret jól megcsinálni, mert a framek elcsúsznak egymás mellett. Szeretném úgy megcsinálni, hogy az oldal egy bizonyos része szolgálna a képek megjelenítésére, de a táblázatos próbálgatásom nem vezetett eredményre. Nagyon örülnék ha valaki tudna kölcsönözni egy sablont ami hasonlóan működik a fent leírtakhoz! Előre is köszönöm!!
■ Kezdő php-s vagyok, és a következő problémám van. Eddig volt egy index.php-m, ami azt csinálta, hogy 2 html frame-et illesztett egymás mellé. A baloldalin voltak a linkek, a jobb oldali html pedig arra szolgált, hogy oda volt irányítva a képek megjelenítése. Azaz a bal.html-emben a linkben meg volt adva egy kepberak.php függvényhívás ami a megfelelő könyvtárból vette ki a képeket, és a jobb.html-ben generálta azt, azaz a link-ben a target frame a jobb.html volt. Az a bajom, hogy így nem lehet a hátteret jól megcsinálni, mert a framek elcsúsznak egymás mellett. Szeretném úgy megcsinálni, hogy az oldal egy bizonyos része szolgálna a képek megjelenítésére, de a táblázatos próbálgatásom nem vezetett eredményre. Nagyon örülnék ha valaki tudna kölcsönözni egy sablont ami hasonlóan működik a fent leírtakhoz! Előre is köszönöm!!
szeptember 4
background-position
Hello,
Csináltam egy ilyen oldalt: http://another.atw.hu/new/. Ha összenyomjuk a böngészőt, akkor a középen lévő div-ben lévő kép is összepréselődik. Az oldalt egy link alapján csináltam, amit itt adtatok. Viszont akkor nem annyira az volt a fontos, hogy megértsem, hogy mit csinálok, csak meg kellett csinálnom. Most viszont már úgy szeretném megcsinálni, hogy tudjam is. Próbálkoztam a background-position értékének a változtatásával, de nem sok sikerrel.
Amikor nem volt background-attachment:
- Ha 50% 50%-ra állítom, akkor középre teszi. Ezt még nagyjából értem. Vagyis ha van egy képem (200x200) és van egy divem (400x400), akkor olyan, mintha beállítottam volna a margót (100) mindenhol. Szóval a kép közepe (100x100) van a div közepén.
- Ha 0% 0%-ra állítom, akkor az előző elgondolás alapján most csak a jobb alsó negyedét kéne látnom a képnek, de nem ezt látom.
- Ha 100% 100%-ra állítom, akkor meg a bal felső részét kéne csak látnom.
Ha beállítom a background-attachment, akkor totál káosz. Néztem már rengeteg linket, leírást, de még mindig nem tudom, hogy hogyan van.
■ Csináltam egy ilyen oldalt: http://another.atw.hu/new/. Ha összenyomjuk a böngészőt, akkor a középen lévő div-ben lévő kép is összepréselődik. Az oldalt egy link alapján csináltam, amit itt adtatok. Viszont akkor nem annyira az volt a fontos, hogy megértsem, hogy mit csinálok, csak meg kellett csinálnom. Most viszont már úgy szeretném megcsinálni, hogy tudjam is. Próbálkoztam a background-position értékének a változtatásával, de nem sok sikerrel.
Amikor nem volt background-attachment:
- Ha 50% 50%-ra állítom, akkor középre teszi. Ezt még nagyjából értem. Vagyis ha van egy képem (200x200) és van egy divem (400x400), akkor olyan, mintha beállítottam volna a margót (100) mindenhol. Szóval a kép közepe (100x100) van a div közepén.
- Ha 0% 0%-ra állítom, akkor az előző elgondolás alapján most csak a jobb alsó negyedét kéne látnom a képnek, de nem ezt látom.
- Ha 100% 100%-ra állítom, akkor meg a bal felső részét kéne csak látnom.
Ha beállítom a background-attachment, akkor totál káosz. Néztem már rengeteg linket, leírást, de még mindig nem tudom, hogy hogyan van.
Headerrel megvalósított letöltő kódból ha egyszerre kettő megy IE-ben, akkor lefagy
Helló!
Az lenne a gondom, hogy írtam egy headeres letöltő kódot, ami működik is, csak ha IE-ben egyszerre két letöltést elindítanak, akkor meghal az oldal (olyan mintha lefagyna az IE) és csak az IE újraindítása segít rajta. Firefoxban nincs semmi gond, bármennyi letöltés mehet egyszerre.
A kódok:
proba.php
---------proba2.php
----------proba_letoltes.php
------------------proba_letoltes2.php
------------------Szóval, bejön a proba.php, elindítom a két letöltést, kattintok a "Másik oldal" (<a href="/proba2.php">Másik oldal</a><br>) linkre és nem történik semmi. Ha megállítom a két letöltést és utána kattintok a "Másik oldal" linkre, akkor sem történik semmi. Sőt, bármit csinálok, az oldal halott, csak az IE újraindítása segít...
Mi a fenétől van ez???
Az lenne a gondom, hogy írtam egy headeres letöltő kódot, ami működik is, csak ha IE-ben egyszerre két letöltést elindítanak, akkor meghal az oldal (olyan mintha lefagyna az IE) és csak az IE újraindítása segít rajta. Firefoxban nincs semmi gond, bármennyi letöltés mehet egyszerre.
A kódok:
proba.php
---------
<a href="/proba2.php">Másik oldal</a><br>
<a href="/proba_letoltes.php">Letöltés</a><br>
<a href="/proba_letoltes2.php">Letöltés2</a>
----------
<a href="/proba2.php">Másik oldal</a><br>
<a href="/proba_letoltes.php">Letöltés</a><br>
<a href="/proba_letoltes2.php">Letöltés2</a><br>
<?php
echo "Ez a másik oldal!";
?>
------------------
<?php
$disposition="attachment";
$mimeType="application/octet-stream";
$fajlnev="proba.exe";
$eleres="/letoltes/$fajlnev";
header("Content-Type: $mimeType");
header("Content-Disposition:$disposition; filename=\"".$fajlnev."\"");
header("Content-Description: ".$fajlnev);
header("Content-Length: ".(filesize($eleres)));
readfile($eleres);
?>
------------------
<?php
$disposition="attachment";
$mimeType="application/octet-stream";
$fajlnev="proba.zip";
$eleres="/letoltes/$fajlnev";
header("Content-Type: $mimeType");
header("Content-Disposition:$disposition; filename=\"".$fajlnev."\"");
header("Content-Description: ".$fajlnev);
header("Content-Length: ".(filesize($eleres)));
readfile($eleres);
?>
Mi a fenétől van ez???
mysql többször jeleníti meg az adatokat
Szerettem volna egy olyan php oldal ami kilistáz egy adatbázist és minden második sornak lesz ugyan olyan színe.
Vagyis a program ha van 5 sorom akkor 5*5 sort jelenít meg.
minden sor 5 ször.
Kód:Miétr nem jó ez?
köszi
■ Vagyis a program ha van 5 sorom akkor 5*5 sort jelenít meg.
minden sor 5 ször.
Kód:
<?php
$conn=mysql_connect("localhost", "tomika", "onweb");
mysql_select_db("forum");
$sql="select * from topics";
$result=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$row=mysql_num_rows($result);
echo "<table cellspacing=0>";
while($topic=mysql_fetch_array($result))
{
$id=$topic['id'];
$topics=$topic['topics'];
$color1='#05b4ff';
$color3='#71fa4e';
for($i=0; $i<=$row; $i++){
($row%2)?$color1:$color3;
if($row%2==0){
echo "<tr><td bgcolor='".$color1."'><a href=\"show1.php?topic=".$id."\">".$topics."</a></td></tr>";}
else{
echo "<tr><td bgcolor='".$color3."'><a href=\"show1.php?topic=".$id."\">".$topics."</a></td></tr>";}}}
echo "</table>";
echo "<br>".$topics%2;
echo $row;
köszi
hover mentes link
Sziasztok!
Az oldalamba be van állítva egy a:hover elem, jól müxik, de azt szeretném, hogy bizonyos likkeken ne legyen hover.
Ezt hogy csináljam?
Köszi.
■ Az oldalamba be van állítva egy a:hover elem, jól müxik, de azt szeretném, hogy bizonyos likkeken ne legyen hover.
Ezt hogy csináljam?
Köszi.