Archívum - 2005 - Fórum téma
szeptember 15
Javascript onloadolt függvényben űrlapra hivatkozás
Hi!
Szoval olyan bajom lenne, hogy értéket kéne adnon egy <input>-nak, de nem műxik, a javascript konzol ezt irja ki:
Hiba: f.kiallitasdate_ev has no properties
ez a progi:
■ Szoval olyan bajom lenne, hogy értéket kéne adnon egy <input>-nak, de nem műxik, a javascript konzol ezt irja ki:
Hiba: f.kiallitasdate_ev has no properties
ez a progi:
<script>
function Pagess(f) {
var today = new Date()
var day = today.getDate()
var month = today.getMonth() + 1
var year = today.getFullYear()
f.kiallitasdate_ev.value=year;
}
</script>
<body onLoad="Pagess(f)">
<form name=f method=post action=index.php?menu=1>
<table>
<tr>
<td> <input type=text name=kiallitasdate_ev size=4 maxlength=4 onFocus="this.style.background='#FFE400'" onBlur="this.style.background='#ffffff'"> (év)-
<td>
</tr>
</table>
</form>
szeptember 14
index.html kontra index.php
Sziasztok!
nekem egy olyan gondom lenne, hogy a szerver amin a weboldalam van, index.php-t veszi elsődlegesnek, és nem az index.html-t. Ezzel az a gond, hogy mamboval csináltam az oldalt, és ott minden oda-vissza hivakozás az index.php-ra mutat, ezért azt még véletlenül sem tudom átnevezni index2.php-ra. azonban szeretnék egy nyitóoldalt, ami index.html lenne. így kellene írni pár sort a index.php-ba, hogy ha kívölről jön vki, akkor az index.html-t nyissa meg, azonban ha vki az oldalon böngészve jut vissza index.php-ra, akkor maradjon az index.php-n. mit, vagy hogyan kell megírnom? mert annyira nem vágom a php-t.
■ nekem egy olyan gondom lenne, hogy a szerver amin a weboldalam van, index.php-t veszi elsődlegesnek, és nem az index.html-t. Ezzel az a gond, hogy mamboval csináltam az oldalt, és ott minden oda-vissza hivakozás az index.php-ra mutat, ezért azt még véletlenül sem tudom átnevezni index2.php-ra. azonban szeretnék egy nyitóoldalt, ami index.html lenne. így kellene írni pár sort a index.php-ba, hogy ha kívölről jön vki, akkor az index.html-t nyissa meg, azonban ha vki az oldalon böngészve jut vissza index.php-ra, akkor maradjon az index.php-n. mit, vagy hogyan kell megírnom? mert annyira nem vágom a php-t.
AJAX - Küldés POSTban
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretném megtudni, hogy hogyan tudok a createRequestObject osztállyal POST változókat hozzáadni a kéréshez. Mert a GET ugye nem tud korlátlan adatot küldeni az URL-ben, ezért kéne a POST. Valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm!
■ Lenne egy kérdésem. Szeretném megtudni, hogy hogyan tudok a createRequestObject osztállyal POST változókat hozzáadni a kéréshez. Mert a GET ugye nem tud korlátlan adatot küldeni az URL-ben, ezért kéne a POST. Valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm!
Még kezdő vok php téren... szóval volna egy kérdésem:
van egy űrlap:
http://tenou.uw.hu/sign.php
itt lehet kommentálni akármit! (persze majd ha elkészül véglegesen is :)
az űrlapban nem kérdezek rá a dátumra, viszont a táblában létrehoztam egy dátum mezőt, csak nem tudom, hogy hogyan kéne beállítani úgy, hogy megjegyezze azt az időpontot amikor a bejegyzés megszületett!
(Lehetőleg a szerver időpontját rögzítse!)
köszönöm!
zsolt
■ Még kezdő vok php téren... szóval volna egy kérdésem:
van egy űrlap:
http://tenou.uw.hu/sign.php
itt lehet kommentálni akármit! (persze majd ha elkészül véglegesen is :)
az űrlapban nem kérdezek rá a dátumra, viszont a táblában létrehoztam egy dátum mezőt, csak nem tudom, hogy hogyan kéne beállítani úgy, hogy megjegyezze azt az időpontot amikor a bejegyzés megszületett!
(Lehetőleg a szerver időpontját rögzítse!)
köszönöm!
zsolt
szeptember 13
"File" típusú beviteli mező szélességét nem lehet változtatni firefoxban
Hali!
Miért van, hogy a firefox figyelmen kívűl hagyja az alábbi formázást "file" típusú beviteli mezőre:Csak a háttér szín változik meg!
IE-ben jól működik.
■ Miért van, hogy a firefox figyelmen kívűl hagyja az alábbi formázást "file" típusú beviteli mezőre:
border: solid 1px #A9A9A9;
background: #D3D3D3;
width: 228px;
IE-ben jól működik.
HTML oldal titkosítása
Ez egy kicsit szokatlan kérdés, de azért megkérdezem:
Ismer valaki olyan titkosító programot (html oldalakra kihegyezve), amellyel ha lekódoljuk az oldalt, közzétesszük valami szerveren, és amikor a böngészőbe megnézzük a letöltött oldal kódját, akkor a títkosítottat mutassa?
Nagyon fontos lenne!
■ Ismer valaki olyan titkosító programot (html oldalakra kihegyezve), amellyel ha lekódoljuk az oldalt, közzétesszük valami szerveren, és amikor a böngészőbe megnézzük a letöltött oldal kódját, akkor a títkosítottat mutassa?
Nagyon fontos lenne!
Tárolt utasítások Postgres alatt
Üdv mindenkinek! Azt szeretném megtudni, hogy mikor célszerű
tárolt utasításokat használni, és hogy hogyan működik ez a
gyakorlatban! Az angolom kicsit gyenge ezért a postgres.org-on
lévő dokumentáció homályos kicsit.
■ tárolt utasításokat használni, és hogy hogyan működik ez a
gyakorlatban! Az angolom kicsit gyenge ezért a postgres.org-on
lévő dokumentáció homályos kicsit.
Ajax - fájl feltöltés
Sziasztok,
ebbe a témakörbe írtam a kérdést, tudom igazából több helyre is bepasszolna. Csinált már valaki Ajax-os fájlfeltöltést? Találtam néhány példát az interneten (http://php5.bluga.net/progressDemo/demo.php), de nemigazán tűnik ez hatékony dolognak... Tudom, hogy IE-ben el lehet érni a fájl nevét ( var filename = document.form.filesent.value;), de ez csakis itt működik (IE) és nem nagyon tetszik (több dolog miatt sem). Szóval ha valakinek van ötlete, tanácsa ezzel kapcsolatban akkor árulja el. Köszi.
■ ebbe a témakörbe írtam a kérdést, tudom igazából több helyre is bepasszolna. Csinált már valaki Ajax-os fájlfeltöltést? Találtam néhány példát az interneten (http://php5.bluga.net/progressDemo/demo.php), de nemigazán tűnik ez hatékony dolognak... Tudom, hogy IE-ben el lehet érni a fájl nevét ( var filename = document.form.filesent.value;), de ez csakis itt működik (IE) és nem nagyon tetszik (több dolog miatt sem). Szóval ha valakinek van ötlete, tanácsa ezzel kapcsolatban akkor árulja el. Köszi.
12 paraméter össze vissza elosztva a megjelenéskor. van ötletetek?
Sziasztok!
Végülis amit meg szeretnék oldani, az az, hogy egy olyan táblából szedjek adatokat, ahol vannak fiuk (őket mondjuk fiu='1' cellával és tartalommal jelölök) és lányok (őket pedig mondjuk lany='1' értékkel). Közüllük vannak, akiket megakarok mutatni mindenkinek és vannak akiket nem (akiket igen, azokat mutat='1') jelölöm. Fontos, hogy így legyen.
A gond csak az, hogy 4 olyan sorba kell őket tenni, ahol 3an vannak soronként. első sorba lányok, másodikba fiúk, majd megint lányok és végül fiúk. És azok közt véletlenül kell hogy válogasson akik cimlapon vannak, de ne keverje a fiúkat és a lányokat, meg egyszerre csak egyszer mutassa őket. Sok féle módon próbálkoztam de még épkézláb megoldásra nem leltem, szerintem csak én vagyok a butuska...
Ha valaki tud nekem segíteni, azt nagyon köszönném.
Miklovicz Szilveszter
■ Végülis amit meg szeretnék oldani, az az, hogy egy olyan táblából szedjek adatokat, ahol vannak fiuk (őket mondjuk fiu='1' cellával és tartalommal jelölök) és lányok (őket pedig mondjuk lany='1' értékkel). Közüllük vannak, akiket megakarok mutatni mindenkinek és vannak akiket nem (akiket igen, azokat mutat='1') jelölöm. Fontos, hogy így legyen.
A gond csak az, hogy 4 olyan sorba kell őket tenni, ahol 3an vannak soronként. első sorba lányok, másodikba fiúk, majd megint lányok és végül fiúk. És azok közt véletlenül kell hogy válogasson akik cimlapon vannak, de ne keverje a fiúkat és a lányokat, meg egyszerre csak egyszer mutassa őket. Sok féle módon próbálkoztam de még épkézláb megoldásra nem leltem, szerintem csak én vagyok a butuska...
Ha valaki tud nekem segíteni, azt nagyon köszönném.
Miklovicz Szilveszter
szeptember 13
Firefox kiterjesztés telepítés minden felhasználónak
Vki meg tudja mondani, h. hogyan lehet több felhasználó esetén a FF kiterjesztéseket az összes felhasználó számára elérhető módon központilag installálni?
A cél az, h. ne kelljen mindenkinek a profiljában külön-külön frissíteni az alap kiterjesztéseket.
■ A cél az, h. ne kelljen mindenkinek a profiljában külön-külön frissíteni az alap kiterjesztéseket.