ugrás a tartalomhoz

HTML oldal titkosítása

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 11.23
Ez egy kicsit szokatlan kérdés, de azért megkérdezem:
Ismer valaki olyan titkosító programot (html oldalakra kihegyezve), amellyel ha lekódoljuk az oldalt, közzétesszük valami szerveren, és amikor a böngészőbe megnézzük a letöltött oldal kódját, akkor a títkosítottat mutassa?

Nagyon fontos lenne!
 
1

JavaScript

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 12.04
Van rá néhány gány JavaScipt megoldás, de nagy sikert ezekkel sem lehet elérni, a legtöbb csak megnehezíti a html-kód kinyerését, de megakadályozni nem tudja. Egyébként milyen weboldal az, ahol ilyet alklamazol, és miért van erre szükség? Telán valami olyan egyedi kódsturktúrát alkottál, amit nem szeretnél ha más megnézne?
2

Egyedi weboldal

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 12.49
Egyedi, dinamikus weboldalról van szó, de a kódba nem csak a saját fejélesztéseim vaannak, még sok munka van hátra, és sokat kell tesztelni. Ha nem haragszol, a címét nem adomm ki.
3

Titkosítás (2)

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 12.53
Az oldalt egy progival titkosítottam, de egy böngésző megfejtette.
4

nem értem...

toro · 2005. Szep. 13. (K), 13.36
azt hiszem itt van egy kis zavar:
amennyire én tudom, a browser a beérkző HTML szöveget értelmezi és annak megfelelően felépíti az oldalt, kirakja az elemeket a képenyőre, megformázza a szöveget, megjeleníti a képeket stb.
Ha én küldök neki egy zagyvaságot, akkor azt egy az egyben kiirja, értelmezés nélkül.
Tehát az a jó, ha a "böngésző megfejtette", mert különben nem láthatnád az oldalt.

Egyébként nem értem ezt a titkolódzási mániát!
Miért nem láthatja más a kódodat? Ha olyan nagyszerű, ahogy állítod akkor légy rá büszke, és mutasd meg másoknak, hogy te mire vagy képes! Tegyél bele kommentet, hívd fel magadra a figyelmet!

Szerencsére sikerült megfúrni a szofverek szabadalmaztatását az EU parlamentben, amit te szeretnél most az kb. ugyanaz. Miért baj az, hogy valaki egy-egy szellemes megoldást eltanul, és esetleg később alkalmaz majd? Hol lennének a szabad szoftverek, ha mindenki csak titkolózna, a forrást nem tenné közzé?

Továbbmegyek: hol lenne egy ilyen fejlesztői fórum, ha mindenki csak titkolózna?
5

Igaz, de én nem szeretném

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 14.11
1. - Nem állítottam, hogy az oldal vagy a kód nagyszerű.
2. - Igazad van abba, hogy hol vannak a szabad szoftverek, de én nem szeretném, ha ezt más is felhasználná az oldalamról.
9

Nem lehetséges

Török Gábor · 2005. Szep. 13. (K), 15.23
Ha nem szeretnéd, hogy más meglássa, akkor ne publikáld azt. Mindenféleképpen muszály, hogy eljusson a látogatóhoz, ez pedig másképp nem lehetséges, ahogy lentebb ezt kifejtettem.

Témához kapcsolódó az alábbi idézet is, amit a napokban találtam böngészés közben. Remélem érezhető az irónia.

Figyelem! A kép privát felvétel, a képen szereplõ személy hozzájárult a fényképnek az interneten oldalunkon történő megjelenéséhez de NEM a kép sokszorosításához, ezért letöltése nem engedélyezett.
6

:-)

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 14.11
Nekem sikerült titkosítanom HTML oldalt.
De nem árulom el!
:-)
XY
7

Ilyet kitalalni...

presidento · 2005. Szep. 13. (K), 14.30
A kiadott html-t meg kell ertenie a bongeszonek, igy valamennyi idot raszanva a programozo is meg fogja erteni.

Teheted azt, hogy flash, java, png kep alapura csinalod.
Vagy azt, hogy annyira osszeganyolod mindenfele cuccal, hogy ne erje meg visszafejteni.

De szerintem nalad sokkal tobbet es jobbat alkottak a vilag webes kozossegenek tagjai, ugyhogy nem kell nagyon attol felned, hogy mindenki a tiedet fogja lemasolni.

Szvsz.

FARKAS Máté
8

Nem szerencsés az alkalmazása

Török Gábor · 2005. Szep. 13. (K), 15.17
Ahogy már az előttem szólok is leírták, titkosítani lehet, de csak olyan mértékben, hogy a böngésző azt megértse. Magyarán nem titkosításról van itt szó, csupán egy tetszőleges algoritmussal "elkódolt" szövegről, ami nem éppen szerencsés, mert gyakorlatilag csak a laikusok ellen véd, ők pedig úgysem kiváncsiak a forráskódodra, mert nem értenek hozzá. A szakemberek, akik számára hasznos lehet, pedig könnyű szerrel meg fogják fejteni a "titkosításodat". Továbbá a felesleges kódolgatásokkal a böngészőt is terheled, nem utolsó sorban pedig ezzel a magatartással (amint a hozzászólásokból észrevehetted) pont az ellenkező reakciót váltod ki kollegáidból: nem elismerést nyersz, bármilyen fantasztikusat is alkotsz, hanem a megvetést, lenézést.

Pont az előbb jelent meg egy blogmark is ezzel kapcsolatban Code encryption = funny solutions címen.
10

HTML és JavaScript elrejtése - NE!

Bártházi András · 2005. Szep. 13. (K), 15.35
Ez a fórumokon gyakran felmerülő téma. Gyakorlatilag nem fogsz tudni egy HTML oldalt, vagy egy JavaScript megoldást letitkosítani. Bármilyen titkosítás egyszerű megkerülése Mozillában ugyanis, hogy CTRL-A-val kiválasztod a teljes oldalt, majd jobb egérgomb, "View Selection Source". Ha esetleg egy sorba tennéd az egészet, hogy ezzel nehezítsed meg az elolvasást, akkor pedig egy HTML Tidy-t kell lefuttatni rajta, ami még az esetleges hibákat a forrásodban is ki tudja javítani.

Próbálkozni lehet, de csak és kizárólag Pistike ellen fog védeni. Ha valamit védeni szeretnél, akkor azt szerver oldalra kell raknod.

Ha azért szeretnéd védeni a kódot, mert érzékeny adatok vannak benne, akkor az tényleg a lehetetlen felé közelít, ha azért, mert másoktól félted, akkor pedig felesleges ezen aggódnod, de ha mégis, akkor természetesen kitehetsz egy Copyright megjegyzést, ami lehetőséget ad neked arra, hogy ha valaki egy az egyben lenyúlja a programodat, akkor felelősségre vonhassad.

-boogie-
11

sok

Anonymous · 2005. Szep. 13. (K), 15.51
Szerintem túl van ez a kérdés válaszolva.
Valószínűleg arról van szó, hogy az illető lenyúlt egy javascript menüt, vagy valami hasonlót valahonnan, és nem akarja, hogy lebukjon. Írta, hogy nem a saját fejlesztései vannak benne.

Gyulus
12

Részemről vége

Anonymous · 2005. Szep. 14. (Sze), 09.23
Ezt írtam: Nem csak a saját fejlesztéseim!
Ez annyit tesz, hogy az enyéim is!


Részemről a témát lezártam, ha akarjátok, törölhetitek.
Egyébként meg azt hittem, hogy ez a fórum a segítségnyújtásról szól, nem a "fegyelemre utasításról.
13

segítettek

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 14. (Sze), 11.19
Többen megmondták, hogy nem lehetséges. Amit a böngészőben látsz, azt a böngésző visszafejtette, és annak látni a forráskódját. Ez van.