ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 23, 2005 - Fórum téma

Drupal hírolvasó nem kezeli jól a karakterkódolást

juhasztibi · 2005. Dec. 23. (P), 22.06
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy miért van az,hogy drupal rendszeren beolvasom az rss csatornát,és amikor megnézem,hogy mik az új hírek akkor azt látom,hogy mindenféle karakter jelenik meg:

"A XX. kerületi Virág Benedek úton, a Királyhágó utcai kereszteződésnél történt a baleset."

Pontosan ilyen összevisszaság van.Még nem találkoztam ilyennel.Eddig a http://handball.hu rss csatornáját használtam egyedül és az jól is ment,megy.

Amiket próbáltam az a nemzeti sport,index rss csatornája.
Ez a dolog miért van?Az adatbázisuk típusa miatt,vagy mi lehet?
Nem találkoztam itt a fórumban hasonló bejegyzéssel,ezért itt szeretnék magyarázatot és segítséget kérni!

Előre is köszönöm!
üdv

Görgethető tartalmú táblázat állandó fejléccel és lábléccel

Anonymous · 2005. Dec. 23. (P), 10.13
hali

szeretnek olyat, hogy az oldal tetejen van egy resz, ahol van egy kis szoveg (bevezeto), aztan jon egy tablazat, aminek van fejlece meg lablece es van a kozepe.
a fejlec, a bevezeto es a lablec mindig legyen lathato (ami tul kcsiire ossze nem nyomjak az ablaakot termeszetesen :) ) es a tabalzat kozepe ha kell kapjon gorgeto savot, de az explorer ablaka ne!

ez nagyjabol megy is a lenti koddal, de nem tokeletes :(

hogyan kellene ezt igazbol csinalni?

Pötyös

<body>
<div style="position:absolute; left:0px; top:0px; width:100%; height:100%; background-color: #ff0000; margin: 0px; padding: 0px">
bevezeto
<div style="position:relative; left:0; top:0; width:100%; height:14px; background-color: #00ff00"; margin: 0px; padding: 0px>
tablazat fejlec
</div>
<div style="position:relative; left:0%; bottom: 0px; height:90%; width:100%; background-color: #0000ff; overflow: auto; margin: 0px; padding: 0px">
tablazat kozepe
<ul>
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
</ul>
</div>
<div style="position:absolute; left:0%; bottom:0%; width:100%; height:14px; background-color: #808080"; margin: 0px; padding: 0px>
tablazat lablece
</div>
</div>
</body>