Archívum - Dec 23, 2005 - Fórum téma
Drupal hírolvasó nem kezeli jól a karakterkódolást
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy miért van az,hogy drupal rendszeren beolvasom az rss csatornát,és amikor megnézem,hogy mik az új hírek akkor azt látom,hogy mindenféle karakter jelenik meg:
"A XX. kerĂźleti VirĂĄg Benedek Ăşton, a KirĂĄlyhĂĄgĂł utcai keresztezĹdĂŠsnĂŠl tĂśrtĂŠnt a baleset."
Pontosan ilyen összevisszaság van.Még nem találkoztam ilyennel.Eddig a http://handball.hu rss csatornáját használtam egyedül és az jól is ment,megy.
Amiket próbáltam az a nemzeti sport,index rss csatornája.
Ez a dolog miért van?Az adatbázisuk típusa miatt,vagy mi lehet?
Nem találkoztam itt a fórumban hasonló bejegyzéssel,ezért itt szeretnék magyarázatot és segítséget kérni!
Előre is köszönöm!
üdv
■ Az lenne a kérdésem,hogy miért van az,hogy drupal rendszeren beolvasom az rss csatornát,és amikor megnézem,hogy mik az új hírek akkor azt látom,hogy mindenféle karakter jelenik meg:
"A XX. kerĂźleti VirĂĄg Benedek Ăşton, a KirĂĄlyhĂĄgĂł utcai keresztezĹdĂŠsnĂŠl tĂśrtĂŠnt a baleset."
Pontosan ilyen összevisszaság van.Még nem találkoztam ilyennel.Eddig a http://handball.hu rss csatornáját használtam egyedül és az jól is ment,megy.
Amiket próbáltam az a nemzeti sport,index rss csatornája.
Ez a dolog miért van?Az adatbázisuk típusa miatt,vagy mi lehet?
Nem találkoztam itt a fórumban hasonló bejegyzéssel,ezért itt szeretnék magyarázatot és segítséget kérni!
Előre is köszönöm!
üdv
Görgethető tartalmú táblázat állandó fejléccel és lábléccel
hali
szeretnek olyat, hogy az oldal tetejen van egy resz, ahol van egy kis szoveg (bevezeto), aztan jon egy tablazat, aminek van fejlece meg lablece es van a kozepe.
a fejlec, a bevezeto es a lablec mindig legyen lathato (ami tul kcsiire ossze nem nyomjak az ablaakot termeszetesen :) ) es a tabalzat kozepe ha kell kapjon gorgeto savot, de az explorer ablaka ne!
ez nagyjabol megy is a lenti koddal, de nem tokeletes :(
hogyan kellene ezt igazbol csinalni?
Pötyös
■ szeretnek olyat, hogy az oldal tetejen van egy resz, ahol van egy kis szoveg (bevezeto), aztan jon egy tablazat, aminek van fejlece meg lablece es van a kozepe.
a fejlec, a bevezeto es a lablec mindig legyen lathato (ami tul kcsiire ossze nem nyomjak az ablaakot termeszetesen :) ) es a tabalzat kozepe ha kell kapjon gorgeto savot, de az explorer ablaka ne!
ez nagyjabol megy is a lenti koddal, de nem tokeletes :(
hogyan kellene ezt igazbol csinalni?
Pötyös
<body>
<div style="position:absolute; left:0px; top:0px; width:100%; height:100%; background-color: #ff0000; margin: 0px; padding: 0px">
bevezeto
<div style="position:relative; left:0; top:0; width:100%; height:14px; background-color: #00ff00"; margin: 0px; padding: 0px>
tablazat fejlec
</div>
<div style="position:relative; left:0%; bottom: 0px; height:90%; width:100%; background-color: #0000ff; overflow: auto; margin: 0px; padding: 0px">
tablazat kozepe
<ul>
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
<li>sor
</ul>
</div>
<div style="position:absolute; left:0%; bottom:0%; width:100%; height:14px; background-color: #808080"; margin: 0px; padding: 0px>
tablazat lablece
</div>
</div>
</body>