ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

január 23

Cookie letiltasa eseten nem mukodik a belepes

carstephun · 2006. Jan. 23. (H), 15.59
Udv Mindenkinek,

olyan kerdesem lenne, hogyha cookiet letiltom Firefox-ban, akkor miert nem tudok belepni az admin oldalra, amit keszitettem? az enable-track-sid be van kapcsolva, hogy a session valtozo automatikusan atadasra keruljon. Bar szerettem volna megnezni a Zend-debug pluginnel, de az se mukodik, ha ki van kapcsolva a cookie.

Tud nekem segiteni ebben valaki?

elore is koszonom

Udv
Sanyi

UI: a bejelentkezes ellenorzese az admin oldalakon:

<?php
if (!isset($_SESSION['usrname']) && (strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'/admin/'))) header("Location: login.php?site=admin.php");
felhasznalo beleptetese (nem vegleges!):

<?php
if (isset($_POST['login'])) {
		if ($_POST['login'] == 'Új felhasználó') {
			//Új felhasználó mentése
			if (!empty($_POST['felh']) && !empty($_POST['pwd']) && (strlen($_POST['pwd'])>=6)) {
				//Mentés
				$query = "insert into users values (\"".$_POST['felh']."\", \"".md5($_POST['pwd'])."\",0)";
				@mysql_query($query) or die("Nem sikerült felvenni az új felhasználót!");
				header("Location: login.php");
			}else {
				die("Adjon meg egy felhasználói azonosítót és jelszót (legalább 6 karakter hosszú)");
			}
		} else {
			if (!empty($_POST['felh']) && !empty($_POST['pwd'])) {
				$query = "select azon from users where username =\"".$_POST['felh']."\" and password=\"".md5($_POST['pwd'])."\"";
				if (($result = @mysql_query($query)) && (mysql_num_rows($result)>0)) {
					$_SESSION['usrname'] = $_POST['felh'];
					if (isset($_GET['site'])) header("Location: ".$_GET['site']);
					else header("Location: admin.php");
				}
			}
		}
	}

Flashes menu + egy kis extra kezelhetőség

arpadosso · 2006. Jan. 23. (H), 15.33
Sziasztok

Klikk ide

Nézzétek meg.

Minden normálisan működik, de lenne egy kérdésem. Azt szeretném megoldani, hogya az egeret húzva fentről lefelé éri el a menüt akkor a menük ne működjenek. Tudom hülyén hangzik, de ha kinyitok egy menüt és ha elviszem az egeret jobbra illetve balra, akkor megfelelő távolság megtétele után, ha lehúzom, akkor átváltozik a menüpont.

Tudom, tudom... rakjam alulra, de ha van rá ötletetek akkor hagynám ott felül. Nos Flash actionscript 1.0-ban még tudom vezérelni a gombokat hogy hova mutassanak, meg hogy goto meg stop de asszem itt kifujt.

De az hagyján hogy nem tudom majd leírni megfelelő nyelven, de még az elvel is gondok vannak.

Mert az rendben, hogy figyelem ha az egér egy bizonyos érték fölött van akkor nem működnek a gombok, de mi van a böngésző(ember) át akar nézni egy másik menüpontba, tehát nem dönthetek helyette. Átalakíthatom kattinthatóvá, viszont akkor szinte elveszti az értelmét a felső almenüsor, mivel az sosem fog megjelenni, hát már lassan én sem értem... ha van valakinek egy jó ötlete, és el tudom fogadtatni, akkor rá is bíznám, ha nem vérszomjas :), egy két napot gondolkodom még rajta, de ha nem jut eszembe semmi, akkor lerakom alulra és akkor tárgytalan az egész.

Köszönöm mindenkinek aki elolvassa és ezen gondolkodik.

Fájl és Kép feltöltés

Anonymous · 2006. Jan. 23. (H), 15.17
Hellósztok!

Lenne egy kérdésem:
olyan alaú weboldalt szeretnék létrhozni, ahol a kép feltöltés körül forog minden.
Azt szeretném, hogy a képet egy általam kiválasztott könyvtárba töltse fel a szereveren és ellenőrizze hogy már van-e ilyennevű, és én adjam meg a nevét is.
Előre is köszönöm:
Tornyos Gabi

engedélyezve van-e a javascript

Anonymous · 2006. Jan. 23. (H), 14.01
Szeretném megtudni már szerveroldalon, hogy a kedves látogatónál engedélyezve van-e a js.Meglehet ezt phpval oldani?

CGI hiba

2soci · 2006. Jan. 23. (H), 12.00
kaptam egy (eddig) megoldatlan feladatot.
van egy oldal, ahol bekér egy fájlt, és azt felmásolja egy ftp oldalra.
eddig működött, de most nem.. :(
a szolgáltató azt mondja, hogy náluk minden ok...
ez a CGI fájl. miért nem működik???

#!/usr/bin/perl -w
use CGI;
$upload_dir = "akarmi.hu";
$query = new CGI;
$filename = $query->param("Filen");
$filename =~ s/.*[\/\\](.*)/$1/;
$upload_filehandle = $query->upload("Filen");
open UPLOADFILE, ">$upload_dir/$filename";
while ( <$upload_filehandle> )
{
print UPLOADFILE;
}
close UPLOADFILE;
print $query->header();
print <<END_HTML;

január 22

Korábbi floatolt elemek +clear

Dualon · 2006. Jan. 22. (V), 17.36
A problémát bemutató lap: Demo
Floatolt elem, clear-rel megszüntetem a floatolást. Ha korábban is volt floatolt elem, a clear-rel a későbbi floatolt elem a korábbiak alá kerül. Értem, hogy miért történik, de nem jövök rá, hogyan kerülhetném meg, és nem is találom a megoldást.
Célom az lenne, hogy a középső részben is floatolhassak, clearelhessek :) elemeket úgy, hogy azok alatt ne maradjon üres tér (vagyis az utánuk következő elem felső éle ne a korábbi float alsó éle után kerüljön; a bemutatóban a piros keretű floatolt elem alatt jelentkezik ez.)

Összességében egy háromhasábos elrendezésről van szó, a középső, tartalmi hasábban szeretnék floatolni (olvastam a WL vonatkozó fórumtémáját).

Mi a megoldás? Van, vagy másképp kell kialakítanom az elrendezést?

PHP fájlok kezelése akkor is, ha nem adnak meg kiterjesztést

Gal Kristof · 2006. Jan. 22. (V), 17.06
nekem egy olyan gondom van, hogy nem kezeli le a szerver a .php fájlokat, ha nem irom ki a .php-t. (pl. akarmi.hu/bemutatkozas)

szerintetek ezt mekkora meló beállítani? csak azért kérdezem, mert nem nagyon akaródzik ezt megtenni nekik és nem értem miért.

Mennyire biztonságos beléptetés?

Anonymous · 2006. Jan. 22. (V), 16.40
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen kód mennyire biztonságos beléptetésnek? Vagy mik a gyenge pontja, mit hagytam ki? Azt még hozzáfűzöm, hogy nem egy meghirdetett oldalon lenne, tehát csak fix IP alapján lenne elérhető. Válaszaitokat előre is köszönöm. És akkor a kód:

<?php
if (isset($_POST['azonosito'])) 
	{

$kapcsolat=mysql_connect("1.2.3.4", "user", "pwd");

if ( !$kapcsolat) die ("Nem lehet létrehozni a kapcsolatot!<BR>");

else {
			mysql_select_db( "adatbazis", $kapcsolat ) or die ( "Nem található az adatbázis, vagy sérült." );

$lekerdezes="SELECT * FROM felhasznalok where azonosito='" . $_POST["azonosito"] . "'";
			$eredmeny=mysql_query($lekerdezes);					
			$sor = mysql_fetch_row( $eredmeny );

session_start();

if ($sor[1]==$_POST['pass'] and $sor[1]!='') //a jelszó nem lehet üres sztring!!
			{ 

$sor[1]="";  //a pass változó törlése, hogy ne maradjon a session-ben

session_register('sor'); //csak azután regisztrálom, miután a pass-t kitöröltem !!
				session_register('auth');
				$_SESSION['auth']=1;

//ezután a kívánt oldal betöltése
			}

else
			{
				session_unset();
				session_destroy();
				//kiirni, hogy nem tudtál bejelentkezni
			}

}
}

else
	{
		$_SESSION['auth']=0; 
//utána vissza a kezdőoldalra

?>
Üdvözlettel: Viktor

A www. és a perjelek a webcím végén

klimakiraly · 2006. Jan. 22. (V), 11.19
Van egy ilyen bajon amit kezelnem kellene, de lusta vagyok/nehéz nekem.
A szolgáltatom szervere furán működik.
Ha egy könyvtárat / per jellel hívnak meg akkor marad a www ha nem akkor eltűnik.
Hogyan tudnám én ezt kezelni egyszerűen?
Tippem sincs merre induljak.

K.K.

pl:
Ha így hívják meg az oldalam:
http://www.alfa-klima.hu/paratlanito/
Akkor marad a www
Ha pedig így:
http://www.alfa-klima.hu/paratlanito
Akkor eltűnik a www

Használtautó válogatás egyszerre több tulajdonság alapján, PHP/MySQL

Anonymous · 2006. Jan. 22. (V), 04.58
Hi!

Van egy nagyon nagy, és nagyon fontos problémám. Mégpedig: Csinálok éppen egy használtautó kereskedésnek weboldalt, és elakadtam. Mindent leírok, hogy értsetek.