Archívum - 139783 - Fórum téma
január 18
Gyorskeresés selectben három karakterre is
Hát lehet hogy html a probléma....
tehát php-ból kíratott select -et kellene rábeszélni arra, hogy ne egy betű alapján keressen, mert a select 3000-4000 között értéket tartalmaz.
(Péter és Piri közül a pi beírásával egyből Piri-re ugorjon...jólenne legalább 3 karakternyi...)jelenleg i megnyomásakor átmegy az i betűsökre
■ tehát php-ból kíratott select -et kellene rábeszélni arra, hogy ne egy betű alapján keressen, mert a select 3000-4000 között értéket tartalmaz.
(Péter és Piri közül a pi beírásával egyből Piri-re ugorjon...jólenne legalább 3 karakternyi...)jelenleg i megnyomásakor átmegy az i betűsökre
Felhasználó azonosítása fórumhoz
Hi all...
Egy kérdéssel fordulnék én hozzátok.
A kérdésem a következő. Hogyan lehetne megcsinálni
eg forum auth részét? Erre kéne nekem akár
egy konkrét példa vagy bármiféle segítség.
Az én elgondolásom szerint sessionokkal
lehetne megoldani. de mivel én még kezdő vagyok
a PHP-ben ezért kérem a ti segítségeteket.
Előre is köhi...
■ Egy kérdéssel fordulnék én hozzátok.
A kérdésem a következő. Hogyan lehetne megcsinálni
eg forum auth részét? Erre kéne nekem akár
egy konkrét példa vagy bármiféle segítség.
Az én elgondolásom szerint sessionokkal
lehetne megoldani. de mivel én még kezdő vagyok
a PHP-ben ezért kérem a ti segítségeteket.
Előre is köhi...
Fix méretű div és a vertical-align: middle
Tehát van egy szélét/hosszát tekintve fix méretű div, amibe thumbnailek jönnek. A div pozícióját és a thumbok méretét előre kiszámítani nem lehet (illetve csak több munkával, mint amennyit érne ez az egész). Hogyan lehetne a div közepére (vertikálisan) terelni a benne lévő thumbokat? A topic címében szereplő tulajdonságnak (vertical-align: middle;) nincs hatása.
■ Droppolt adatbázis visszaállítása MySQL-ben
Hello mindenki!
Segitseget szeretnek kerni, van e mod mysql-ben visszaallitani egy droppolt adatbazist. Van egy ibdata allomanyunk amiben elvileg meg van minden, csak vhogy vissza kellene fejteni, de a innoDB hot backup-ert kicsit shockkalom a 400 EU-t. Van e mas olcsobb megoldas, konvertalni mondjuk myIsam-be vagy barmi. Koszi a segitseget elore is.
Udv,
Robi
Ha netan vmi ismeros olvassa, akkor, nem en droppoltam az adatb-t :)
■ Segitseget szeretnek kerni, van e mod mysql-ben visszaallitani egy droppolt adatbazist. Van egy ibdata allomanyunk amiben elvileg meg van minden, csak vhogy vissza kellene fejteni, de a innoDB hot backup-ert kicsit shockkalom a 400 EU-t. Van e mas olcsobb megoldas, konvertalni mondjuk myIsam-be vagy barmi. Koszi a segitseget elore is.
Udv,
Robi
Ha netan vmi ismeros olvassa, akkor, nem en droppoltam az adatb-t :)
Fix méretű div aljára pozícionálás
Szóval az lenne a gond, hogy van egy div-em, amely 780px széles, 200px magas. Ebbe be kéne tennem egy vertikális menüt, pontosan a div aljára és balról eltolva 40px-elt. Nem tudom, hogy ez így érthető-e? A menü 150px magas.
■ IE rosszul kezeli a margin-t
Sziasztok!
Van egy ilyenem:Hozzá a CSS pedig:A gondom a következő: firefox-ban jól jeleníti meg az oldalt, viszont ie-ben a margo joval arrébb kerül. Mi lehet a hiba?
■ Van egy ilyenem:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>Home</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<meta name="author" content="Johnny" />
<meta name="robots" content="all" />
<meta name="description" content="" />
<meta name="keywords" content="" />
<style type="text/css" media="all">
@import "style/layout.css";
</style>
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<div id="header">
<div id="nav"></div>
</div>
</div>
</body>
</html>
*
{
margin: 0;
padding: 0;
}
a:link
{
color: #3C78B5;
}
a:visited
{
color: #9F65B2;
}
a:hover
{
text-decoration: none;
}
body
{
background: #ccc;
color: #4C4C4C;
line-height: 1.4em;
font-family: "Arial", Helvetica, sans-serif;
font-size: 85%;
text-align: center;
}
#wrapper
{
width: 780px;
height: 100%;
margin: 0 auto;
text-align:left;
}
/* --- Header layout --- */
#header
{
width: 780px;
height: 200px;
background: #fff url(images/header.gif) no-repeat bottom left;
}
#nav
{
float: left;
width: 200px;
height: 160px;
margin: 0px;
margin-left: 30px;
margin-top: 40px;
background-color: #666;
}
január 18
input text-ek hozzáadása frissítés nélkül
Sziasztok!
Hogyan tudok oldalfrissítés nélkül (mondjuk egy gombbal) újabb <input type="text" name="name"/> -eket létrehozni egy html oldalon?
■ Hogyan tudok oldalfrissítés nélkül (mondjuk egy gombbal) újabb <input type="text" name="name"/> -eket létrehozni egy html oldalon?
IE hack - Opera hack
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Létezik e Opera hack olyan formában, mint az IE-hez, hogy külön css fájlban tudom megadni a csak rá vonatkozó értékeket?
Sajnos az Explorerhez elég sokat kell használnom (általában eltérő érték-értelmezések miatt, főleg szélesség, magasság, és margin-padding értékeket kell hackelnem), és az operában van egy elég nagy bug, amit kezelni szeretnék ily módon.
Explorerhez ezt használom: <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" /><![endif]-->
Ezt a <head></head> közé teszem, és az ie6.css nevü fájlban szereplő értéket csak az IE veszi figyelembe, és a fő css fájlban szereplő értékeket nem, lecseréli az ie6-ban lévőkre.
Ilyesmi megoldás Opera 8.x-hez is van?
■ A következő kérdésem lenne:
Létezik e Opera hack olyan formában, mint az IE-hez, hogy külön css fájlban tudom megadni a csak rá vonatkozó értékeket?
Sajnos az Explorerhez elég sokat kell használnom (általában eltérő érték-értelmezések miatt, főleg szélesség, magasság, és margin-padding értékeket kell hackelnem), és az operában van egy elég nagy bug, amit kezelni szeretnék ily módon.
Explorerhez ezt használom: <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" /><![endif]-->
Ezt a <head></head> közé teszem, és az ie6.css nevü fájlban szereplő értéket csak az IE veszi figyelembe, és a fő css fájlban szereplő értékeket nem, lecseréli az ie6-ban lévőkre.
Ilyesmi megoldás Opera 8.x-hez is van?
Két egymás melletti div azonos magassággal
Sziasztok!
Adott a következő probléma. Van két div-em, amelyeknek úgy kéne viselkedniük, hogy a jobb oldali div magasságához kéne igazodnia a baloldalinak. Hogyan tudom ezt megoldani?
■ Adott a következő probléma. Van két div-em, amelyeknek úgy kéne viselkedniük, hogy a jobb oldali div magasságához kéne igazodnia a baloldalinak. Hogyan tudom ezt megoldani?
Apache2 - localhost problemak!
Sziasztok. időhiány miatt angolul teszem be a kérdésemet, remélem nem okoz senkinek se problémát (ha igen elnézést érte). Kerestem itt a forumban hasonlo temaju oldalt de eddig nem találtam. elore is koszi a segitseget.
ja a WAMP az olyan mint a LAMP,appserv,easyphp,... Wink apache2+php5+mysql egy csomagban összekonfigolva (probaltam appservet is az se ment))
Hi there!
I've got some strange errors with apache2: I've installed WAMP on my system and MySQL just works fine, but apache cant answer to any queries. Apache service is up and running, no problems with it, httpd.conf is set properly, but when i am trying to reach localhost it does nothing, just waiting for answer...(I removed WAMP, cleaned all the apache, wamp and other services, registry entries, then reinstall-> the same sh*t) I've installed WAMP to an other comupter and it works fine on that. I ve all my firewalls turned off, have no internet connection on that computer so no skype, nor trilian an so on...(that would block port 80) after a few hours i just looked for my EasyPHP 1.7 wich contains Apache 1 and it worked at once. But i need php5 and apache2. do you have any idea what the cause can be? If you need any further informations about my config or somethin else i can give them...
thanks in advance
RatSon
■ ja a WAMP az olyan mint a LAMP,appserv,easyphp,... Wink apache2+php5+mysql egy csomagban összekonfigolva (probaltam appservet is az se ment))
Hi there!
I've got some strange errors with apache2: I've installed WAMP on my system and MySQL just works fine, but apache cant answer to any queries. Apache service is up and running, no problems with it, httpd.conf is set properly, but when i am trying to reach localhost it does nothing, just waiting for answer...(I removed WAMP, cleaned all the apache, wamp and other services, registry entries, then reinstall-> the same sh*t) I've installed WAMP to an other comupter and it works fine on that. I ve all my firewalls turned off, have no internet connection on that computer so no skype, nor trilian an so on...(that would block port 80) after a few hours i just looked for my EasyPHP 1.7 wich contains Apache 1 and it worked at once. But i need php5 and apache2. do you have any idea what the cause can be? If you need any further informations about my config or somethin else i can give them...
thanks in advance
RatSon