ugrás a tartalomhoz

PHP fájlok kezelése akkor is, ha nem adnak meg kiterjesztést

Gal Kristof · 2006. Jan. 22. (V), 17.06
nekem egy olyan gondom van, hogy nem kezeli le a szerver a .php fájlokat, ha nem irom ki a .php-t. (pl. akarmi.hu/bemutatkozas)

szerintetek ezt mekkora meló beállítani? csak azért kérdezem, mert nem nagyon akaródzik ezt megtenni nekik és nem értem miért.
 
1

multiviews

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 22. (V), 17.17
Apache szerver esetén ez a szolgáltatás MultiViews néven ismert, és egyáltalán nem kézenfekvő, hogy bekapcsolják. Magadnak mod_rewrite vagy más trükk használatával tudod elérni ezt a működést.
2

miért?

Anonymous · 2006. Jan. 23. (H), 10.26
miért nem kézenfekvő? a rövid webcim kezelésnek ez az alapja, nem? egy modern felfogású szolgáltatónál sztem ennek alapvetőnek kellene lennie, bár nem vagyok tökéletesen tisztában a módszer ellen szóló érvekkel. talán valaki tisztába tesz :)
3

ott a cikk

Anonymous · 2006. Jan. 23. (H), 13.57
Figyelj, csak kattintani kellene, és olvasni. Ott a cikk, amiben le van írva, hogy mi az alapja... Nem ez.

Dzsoni
4

félreértés asszem

Gal Kristof · 2006. Jan. 23. (H), 14.57
figyelj, csak úgy kéne érteni amit írtam, ahogy azt én gondoltam. :-) viccet félretéve én úgy értettem, hogy ha ez az opció nem fut a szerveren, akkor nem nagyon tudok rövid webcímes oldalakat csinálni, épp ezzel szívok. (nem tudok a szerver configba belenyúlni természetesen.) ahol fejlesztési fázisban volt az oldal ott szépen megy minden, mire átpakoltam a végleges helyére (másik szerver) ott ütköztem ebbe a problémába.

tudja valaki a választ, hogy miért ellenjavallt esetleg a multiview izé?
5

.

Gal Kristof · 2006. Jan. 23. (H), 14.57
. (bocs, duplán küldtem el)