ugrás a tartalomhoz

Szerver felhasználók elzárása egymás elől PHP-ben

lwpass · 2006. Jan. 21. (Szo), 16.14
Sziasztok!

Nemreg helyeztunk uzembe egy kisebb web(apache 1.3)/ftp(pureFtp) szervert (BSD). A webszerveren uzemel egy php(5.1) is, ahol virtual hostonkent korlatozva van a felhasznaloi konyvtar (open_basedir). Viszont van egy kozot hozzaferesi pont, ahonnet az osszes felhasznaloi konyvtar elerheto. Itt ugye nem lehetseges az open_basedir beallitasa, es igy az osszes felhasznalo latja egymast PHPbol, vagyis hozzaferhetnek egymas konyvtaraihoz/fajljaihoz. A kerdesem az lenne, hogy milyen modon lehetne megoldani a korlatozast?

Valaszokat elore is koszi!
 
1

miért van közös elérési pont?

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 21. (Szo), 19.01
Miért van ott az a közös elérési pont az open_basedir-en belül?
2

<Nincs cím>

lwpass · 2006. Jan. 22. (V), 12.35
Azert, hogy amig nincs vkinek sajat domain-je, addig is el lehessen vhogy erni. Hogyan lehetne maskent megoldani? Hova es mit kene tenni?
3

Aldomain

Jano · 2006. Jan. 22. (V), 15.24
Nem vagyok szerver guru ezért csak egy tipp: esetleg addig egy masik domain aldomainjet nem kaphatja meg? pl: ugyfel.cegetekneve.hu
4

<Nincs cím>

lwpass · 2006. Jan. 22. (V), 21.20
Igen ez egy jo megoldas lenne, ha nem lennek lusta ... :) Tehat, ha van mas megoldas, akkor nem szeretnem bolygatni a mar meglevo konfigot. Letezik egy _default_ direktiva a vhostnal. Esetleg ezzel nem lehetne kezdeni vmit? Tehat arra gondolok, hogy az URLbol kiszedni, hogy mely juzerre vonatkozik, es ez alapjan beallitani az basedirt?
5

Rewrite vagy PHP

janoszen · 2006. Jan. 22. (V), 21.37
Üdv!

1. megoldás: csinálsz egy rewrite szabályt (példát találsz eleget, keress rá: Aldomain rewrite)

2. PHP: mindent PHPból kezelsz és az aldomaineket egyszerűen továbbdobod PHPból. Gyakorlatilag a fenti pepitában és nem annyira biztonságosan.
6

<Nincs cím>

lwpass · 2006. Jan. 22. (V), 23.06
Es ez miert jo nekem? Hova iranyitsam at? A gond eppen azokkal a felhasznalokkal van akiknek nincs domainjuk. Ezeket nemtom hova iranyitani!
7

Már volt...

janoszen · 2006. Jan. 23. (H), 11.26
Mondom, use kereső. De kikerestem Neked:

http://weblabor.hu/forumok/temak/11107

Ez a thread a barátod. Ott minden már le van írva. Az utsó előtti hozzászólásban van a megoldás.
8

Ertetlen vagyok?!

lwpass · 2006. Jan. 23. (H), 15.01
Koszi szepen, de meg mindig nem ertem miben segit ez nekem. A gondom azzal van, hogy vannak olyan juzerek akiknek nincs domainjuk se aldomainjuk, naluk absz nincs semmi open_basedir.
Azon felhasznaloknal, akik rendelkeznek domainnel a fentebb emlitett megoldas jonak tunik, viszont vannak olyanok akiknek nincs. Veluk van az igazan nagy gond!
Ha buta vagyok es jo a fentebbi megoldas ezen szituaciora is, akkor kerlek par szoban ird mar le nekem, hogyan is muxik...

koszi elore is!