ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 13, 2005 - Blog bejegyzés

Sun Java Fejlesztői Konferencia

Török Gábor · 2005. Szep. 13. (K), 16.38
A Sun Microsystems 2005. október 13-án, csütörtökön rendezi meg már hagyományosnak számító fejlesztői konferenciáját. A rendezvénynek a budapesti MOM Park mozija ad otthont. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. A teljes napot átölelő program a 10 éves a Java című előadással kezdődik, majd a rendezvényre ellátogatók belekukkanthatnak a Java EE 5 és a Java SE 6 újdonságaiba.

Mennyire elterjedt az AJAX?

Bártházi András · 2005. Szep. 13. (K), 10.43
Az AJAX megoldások nagyon sokat tudnak javítani egy weblap/webalkalmazás használhatóságán. Kerülhetnek admin felületekre is, ám publikus felületen is szépen megállhatják a helyüket. Most induló szavazásunk azt próbálja meg felmérni, hogy olvasóink milyen mértékben használják ki az AJAX lehetőségeket.

Találatok frissessége a keresőkben

Fekete Ferenc GDA · 2005. Szep. 13. (K), 07.29
Érdekes kérdés, hogy a kereső találati listáján megjelenő oldalak mennyire friss adatbázis alapján álltak elő. Matt Cutts, a Google egyik munkatársa pontosan ezzel a témával foglalkozik blogjában. A Heinrich-Heine-University munkatársai végeztek ugyanis vizsgálatot a témában az idei év februárjától hat héten keresztül a Google, a Yahoo és az MSN találati oldalait vizsgálva.