ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 10, 2005 - Blog bejegyzés

Yahoo index növelés és Google News RSS

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 10. (Sze), 22.27
A Yahoo webes keresőjének fejlesztői a napokban jelentették be, hogy a robotjaik által összeállított index mérete immár túllépte a 20 milliárd oldalt. Ez látszólag túlszárnyalja a Google alig több mint nyolc milliárd oldalt lefedő indexét, ám kérdéses, hogy fontos-e a különbség, sőt van-e lényeges eltérés egyáltalán az indexek méretében. Szintén a napokban indította el RSS szolgáltatását a Google News webhely.

Bejelentették a Macromedia Studio 8 megjelenését

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 10. (Sze), 15.33
A Macromedia bejelentette a Macromedia Studio 8 szeptemberi megjelenését, mely a Dreamweaver, Flash Professional, Fireworks, Contribute és FlashPaper szoftverek új kiadásait jelenti. A népszerű webszerkesztő és grafikus programok újdonságai mindenképpen nagy érdeklődésre tarthatnak számot a fejlesztők között, különösen, hogy gyakran kért újításokat biztosítanak felhasználóik számára.

Irányelvek levelezőlista indult

Bártházi András · 2005. Aug. 10. (Sze), 08.31
Májusban megjelent Irányelvek webfejlesztőknek cikkünkben 30 irányelvet mutattunk be, melyek egy weblapot jobban használhatóbbá, elérhetőbbé, keresőbarátabbá, röviden: jobbá tesznek. Felmerült egy levelezőlista indításának lehetősége is, ahol a cikket meg lehetne vitatni, további pontokkal kiegészíteni, majd az egészből egy ajánlást készíteni, mely mögé például az NJSZT-WFSZ szakosztály is oda tud majd állni. Pár hónapos csúszással, de ez a levelezőlista most elindult.

Kiegészítés: elindult egy kapcsolódó wiki is, mely a dokumentum szerkesztésének helyszíne lesz.