ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2, 2004 - Blog bejegyzés

MySQL Query Browser - egy mindenek felett

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 2. (Cs), 16.27
Májusban volt szerencsém élőben megtekinteni egy MySQL Query Browser bemutatót a nemzetközi PHP konferencián. Meg kell mondjam, hogy le voltam nyűgözve azon, hogy mire volt képes már akkor is a program. A szeptemberben béta állapotban megjelent program nemrég 1.1.0 gamma verziójában lett elérhető, mely a MySQL 5-ös tárolt eljárásaihoz is támogatást nyújt. A MySQL Query Browser tagadhatatlan célja, hogy a MySQLFront, PHPMyAdmin és hasonló programokat messze felülmúlva, valóban rugalmas lekérdező és sémakezelő felületet biztosítson.

MessageFaces - arcok elektronikus levelekben

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 2. (Cs), 01.43
Nem kétséges, hogy egyre inkább a magunk képére szeretnénk formálni a webet, és saját megjelenésünket is emberibb alakban kívánjuk látni. Legalábbis az avatárok komoly népszerűsége, és a Gravatar, illetve Favatar kezdeményezések is efelé mutatnak. Talán kevesen tudják, hogy arcunkat emailjeinkben is elhelyezhetjük, mégpedig egy erre szolgáló fejléc használatával. Ezt sajnos kevés program támogatja egyelőre, de az utóbbi idők híreit tekintve könnyen lehet, hogy ez is hamarosan megváltozik.

Helyesírásellenőrzés böngészőkben

Bártházi András · 2004. Dec. 2. (Cs), 01.26
Azok számára, akik sokszor elgépelik mondandójukat, vagy nem megy nekik a helyesírás, bizony egy helyesírás-ellenőrző program nagy segítség lehet. Sokan erre szövegszerkesztőjüket használják, ám a webes alkalmazások megjelenésével elérhetővé vált a böngészőkbe építetve is ez a lehetőség. A minap akadtam rá a SpellBoundra, mely igen nagy segítség tud lenni a hírek, cikkek ellenőrzésekor. Konkrétan ez egy Firefox kiterjesztés, de aki Internet Explorert használ, annak is van hasonló lehetősége.