ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 16, 2004 - Blog bejegyzés

Az eddigi legdrágább nyílt forrású szoftver hirdetés: Firefox a NY Timesban

Bártházi András · 2004. Dec. 16. (Cs), 21.14
A mai napon jelent meg az eddigi legdrágább, nyílt forráskódú szoftvert hirdető reklám: a Firefox böngésző két oldalas hirdetése a New York Times-ban. A hirdetés megjelenését közösségi összefogás és felajánlások tették lehetővé.

Új Java blog a nyelv webes felhasználásával ismerkedőknek

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 16. (Cs), 16.52
Amíg nem figyeltünk eléggé, a Sitepoint Kevin Yank ilyen irányú aktivizálásával októberben elindította a The Daily Grind nevű új blogját, mely az eredeti tervek szerint hetente három érdekes bejegyzéssel kedveskedett volna olvasóinak. Ez ugyan nem jött be, a publikálás sajnos ritkábban történik, de ettől függetlenül úgy tűnik elérheti a célját, hogy az alapoktól mutassa be a Java nyelv körüli - főként webfejlesztésre szolgáló - technológiákat a varázsszavaktól megijedt érdeklődőknek. Olvashatunk kezdők számára ajánlott Java-képes szerverről, fejlesztőeszközökről, JDBC adatbázis csatlakozásról és még sok másról.
 

A 3. legjobb tech. blog 2004-ben: CreativeBits

Jano · 2004. Dec. 16. (Cs), 01.50
A 2004 Weblog Awards verseny technikai blog kategóriájában 3. lett Raszl Iván CreativeBits nevű blogja. Bár az oldal angol nyelvű, a fenntartói magyarok. A blog témája a webes programozók legszorosabb munkatársainak, a grafikusoknak az eszköze: a Photoshop.