ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 13, 2004 - Blog bejegyzés

Weblabor Klub - hol tartunk?

Bártházi András · 2004. Dec. 13. (H), 14.29
A Weblabor Klub szervezése a háttérben folyik, egyre valószínűbb, hogy a jövő év első hónapjaiban el fog indulni (folyamatosan csúszik, de ha egyszer beindul!). Utoljára szeptemberben számoltunk be a fejleményekről, most úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy újabb helyzetjelentésnek. A helyzetjelentés kapcsán egy meglepetéssel is szolgálhatunk azoknak, akik elég gyorsan jelentkeznek!

Elérhető tudomány mindenkinek

Baranyai László · 2004. Dec. 13. (H), 09.12
Az eddigi tudományos honlapok kínálatát szinesíti az eScience.hu oldal, amely a hazai tudományos közélet híreivel foglalkozik (konferenciák, szakmai találkozók, pályázati határidők, stb.), megvalósításában pedig követi a korszerű irányelveket: XHTML szabványt, CSS alapú formázást használ, RSS csatornát biztosít. Az akadémiai szféra honlapjaiban eddig hiányolt tulajdonság is megjelent, az oldal igyekszik támogatni a fogyatékkal élőket is.

Terjedőben a "gazdag" web alkalmazások

Bártházi András · 2004. Dec. 13. (H), 01.28
Egyre több helyen találkozni olyan megoldásokkal, ahol egy beviteli mezőt Javascript segítségével támogatnak meg, a potenciális lehetőségeket, keresés találati listáját, vagy egyéb információt felkínálva, nem beszélve más hasznos Javascript finomságokról. A Javascript imidzsváltáson megy keresztül, kezd a csiricsáré izgő-mozgó megoldások felől a valódi használatot javító funkciókiegészítő eszközzé válni. A következőkben egy rövid áttekintés olvasható az utóbbi időszak történéseiről.