ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2, 2004 - Blog bejegyzés

Elindult a Drupal.hu

Bártházi András · 2004. Nov. 2. (K), 17.30
Egy hónapnyi tesztidőszak után örömmel jelenthetjük be: a véglegesnek szánt drupal.hu címen elindult a Drupal tartalomkezelő magyar honlapja. A Drupal egy igen átgondolt fejlesztésű, felhasználóbarát és gyors honlapmotor, mely sok célra használható (boltok, blogok, céges oldalak, stb.). Drupalt használ (a Weblabor mellett) a SpreadFirefox.com, a Debian Planet, vagy ha a hazai oldalakat nézzük, akkor a Debian.hu, vagy Gimp.hu is (és még sokan mások). Ez alatt a pár hét alatt számos érdeklődő kapcsolódott be a munkákba, s ennek köszönhetően jelentős haladást értünk el.

Második Weblabor találkozó: program és jelentkezés

Bártházi András · 2004. Nov. 2. (K), 12.14
Mint korábbi hírünkben már jeleztük, most szombaton (november 6.) 10:00 és 14:00 óra között megtartjuk a második Weblabor találkozót. A jelentkezés elindult, mindenki a saját tagsági adatai oldalán (a vége felé) tud jelentkezni. Az előadás helyszíne a PentaSchool Oktatási Központ Budapest, V. kerület, Sas utca 25. VI. emeleti egyik oktatóterme lesz. A meghirdetett időpont a két előadás idejét jelzi (bár valószínűleg 1-2 óránál összesen nem lesznek hosszabbak), utána még lehetőség nyílik további beszélgetésre, s átvonulásra valamely közeli szórakozóhelyre. Továbbra is szívesen vesszük előadók jelentkezését!

Weboldal struktúra böngésző

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 2. (K), 11.11
A Mozilla böngészők népszerű eszköze webfejlesztők körében a DOM Inspector, mely lehetővé teszi, hogy az oldalak szerkezetét áttekintsük, és az elemek tulajdonságait egyenként, illetve különböző csoportosítások szerint tekintsünk. Dave Child új eszköze nem kíván ennek képességeivel vetekedni, hanem inkább egy kicsit másképp közelíti meg a struktúra böngészést.

Diszkrét JavaScript technológiával megvalósított elrejtő

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 2. (K), 09.41
Bobby van der Sluis tisztában van a diszkrét JavaScript megoldások trükkjeivel. Mégis úgy tapasztalta, hogy az olyan neves szerzők, mint Stuart Langridge, Simon Willison és Christian Heilmann nem teljesen jól működő megoldásokat ajánlanak tartalmak dinamikus elrejtésére és megjelenítésére. Illetve maguk a kódok működnek, csupán egy villanás észlelhető az oldal betöltésekor, amit ki kell küszöbölni.