ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2, 2004

Elindult a Drupal.hu

Bártházi András · 2004. Nov. 2. (K), 17.30
Egy hónapnyi tesztidőszak után örömmel jelenthetjük be: a véglegesnek szánt drupal.hu címen elindult a Drupal tartalomkezelő magyar honlapja. A Drupal egy igen átgondolt fejlesztésű, felhasználóbarát és gyors honlapmotor, mely sok célra használható (boltok, blogok, céges oldalak, stb.). Drupalt használ (a Weblabor mellett) a SpreadFirefox.com, a Debian Planet, vagy ha a hazai oldalakat nézzük, akkor a Debian.hu, vagy Gimp.hu is (és még sokan mások). Ez alatt a pár hét alatt számos érdeklődő kapcsolódott be a munkákba, s ennek köszönhetően jelentős haladást értünk el.

Szavazás >> Rádió gomb használata. PLZ Help, me sehol sem találom.

Anonymous · 2004. Nov. 2. (K), 14.51
Üdv!
Az a gondom, hogy egy szavazást nem vagyok képes megcsinálni. Képes voltam az egész forumot átböngészni, de csak én vok ilyen béne. A kérdés:

Ha egy radio gombnak adok nevet, meg értéket, akkor az a GET parancs hatására elvileg elküldi a php programomnak. És a php programomban nekem mijen változóba rakja. Egyenlőre csak annyit szeretnék, h print($valtozneve);
Köszi:
Mr.Tiny
 

flash konyv, mit ajanlotok

Anonymous · 2004. Nov. 2. (K), 13.23
Sziasztok!

Szeretnem megtanulni a Flash-t, kerdesem lenne melyik konyvet ajanlanatok (magyar nyelven)? Flash MX 2004-em van. A Flash 5 Bibliaval szemezgetek, de nem tudom mennyi a ket verzio kozott a kulonbseg, es addig amig megnyugtato valaszt nem kapok nem akarok ra beruhazni. (Erzesem az, hogy nyugodtan megvehetnem, de azert megis.) Vagy valami mas konyv?

Elore is koszonom a valaszokat,
Szep napot!
 

Második Weblabor találkozó: program és jelentkezés

Bártházi András · 2004. Nov. 2. (K), 12.14
Mint korábbi hírünkben már jeleztük, most szombaton (november 6.) 10:00 és 14:00 óra között megtartjuk a második Weblabor találkozót. A jelentkezés elindult, mindenki a saját tagsági adatai oldalán (a vége felé) tud jelentkezni. Az előadás helyszíne a PentaSchool Oktatási Központ Budapest, V. kerület, Sas utca 25. VI. emeleti egyik oktatóterme lesz. A meghirdetett időpont a két előadás idejét jelzi (bár valószínűleg 1-2 óránál összesen nem lesznek hosszabbak), utána még lehetőség nyílik további beszélgetésre, s átvonulásra valamely közeli szórakozóhelyre. Továbbra is szívesen vesszük előadók jelentkezését!

php nuke install

qwk · 2004. Nov. 2. (K), 11.36
hi all!

php nuke-ot szeretném feltenni, demiután beírom a böngészőbe http://localhost/teszt_nuke csak egy üres oldalt hoz be.

Elöszőr Appserv 2.5.1-et probáltam ki az alatt müködött.
Majd az itt elolvasott cikk alapján (PHP-APACHE, MYSQL telepítése) telepítettem a programokat és megcsonáltam a beállításokat. Ez tökéletesen müködik.
Majd ahogy appserv alatt, telepítem a php-nuke-ot, de nem tudom mi lehet a probléma.

Ugyan ugy telepítem mint appserv alatt tehát gondolom ezzel nincs baj. Esetleg valamilyen paramétert kellene állítani valamelyik php vagy mysql fájlban ?????

(
tesz_nuke könyvtár alá másolom be a fájlokat, phpMyAdmin-nal létrehozom az adatbázis (teszt_nuke) nuke.sql-lel feltöltöm, config.php-ben megadom az adatbázis nevét.
)

Üdv.: QWK
 

Weboldal struktúra böngésző

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 2. (K), 11.11
A Mozilla böngészők népszerű eszköze webfejlesztők körében a DOM Inspector, mely lehetővé teszi, hogy az oldalak szerkezetét áttekintsük, és az elemek tulajdonságait egyenként, illetve különböző csoportosítások szerint tekintsünk. Dave Child új eszköze nem kíván ennek képességeivel vetekedni, hanem inkább egy kicsit másképp közelíti meg a struktúra böngészést.

Laszlo platform

jabba · 2004. Nov. 2. (K), 10.24
Sziasztok!

Tegnap akadtam ra a Laszlo nevezetu platformra. A Weblabor keresojeben nem talaltam rola itt cikket, pedig egeszen elkepeszto dolgokat tud. Roviden: dinamikus alkalmazasokat lehet vele leirni XML-ben, amit o Flash-be fordit le, s igy weboldalakba konnyen beillesztheto.
Itt egy kis demo: http://www.laszlosystems.com/lps/laszlo-in-ten-minutes/ . A Weblabor stabja irhatna rola egy ismertetot :)

Udv.:

Jabba
 

Can We Speed Up Browser Evolution?

Anonymous · 2004. Nov. 2. (K), 10.23
konstruktív
 

Diszkrét JavaScript technológiával megvalósított elrejtő

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 2. (K), 09.41
Bobby van der Sluis tisztában van a diszkrét JavaScript megoldások trükkjeivel. Mégis úgy tapasztalta, hogy az olyan neves szerzők, mint Stuart Langridge, Simon Willison és Christian Heilmann nem teljesen jól működő megoldásokat ajánlanak tartalmak dinamikus elrejtésére és megjelenítésére. Illetve maguk a kódok működnek, csupán egy villanás észlelhető az oldal betöltésekor, amit ki kell küszöbölni.