ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 6, 2004

DIV ablak

Agi · 2004. Nov. 6. (Szo), 16.59
DIV-vel jelenítek meg egy ablakon a html képernyőm felett. A problémám az, hogy a DIV ablak valamiért az oldalamon levő applet által megjelenített képem alá kerül. Van-e rá valamilyen lehetőség, hogy a DIV-vel megjelenített ablak abszolút előtérbe kerüljön, még az aktív applet felett is.
 

Webes szabványokon nyugvó prezentáció

Török Gábor · 2004. Nov. 6. (Szo), 13.45
Eric Meyer tollából született egy új kezdeményezés S5 néven, amely egy webes prezentáció formátum az XHTML, CSS és JavaScript szabványokra építve. Az ötletgazda szavaival élve, "csupán egy állomány segítségével egyszerre birtokolsz egy komplett diasort, és egy nyomtatóbarát dokumentumot". A munka a Creative Commons licenc hatálya alá esik.

Table display with CSS

Bártházi András · 2004. Nov. 6. (Szo), 05.14
Táblázatszerű kialakítás CSS-sel
 

Saját sztenderd?

thamas · 2004. Nov. 6. (Szo), 01.50
Korábban a blogmarkok között találtam linket a sIFR fejlesztőjének oldalára. A menü alján büszkén hirdeti egy kis ikon, hogy "This site does not validate." Ez egy linkre mutat:
http://www.mikeindustries.com/blog/archive/2004/06/march-to-your-own-standard
ahol a szerző büszkén fejtegeti, hogy miért nem muszáj a szabványokat követni. Hiányos angol tudásom miatt nem tudtam pontosan követni az érvelését, ezért kérem, valaki segítsen! Illetve várom, hogy mi a "szabvány-pártiak" véleménye?
 

MySQL+Tomcat+JSP karakterkódolás

PiG · 2004. Nov. 6. (Szo), 00.39
MySQL+Tomcat+JSP karakterkódolási probléma az 'ő' és 'ű' betűkben csúcsosodik ki...