ugrás a tartalomhoz

DIV ablak

Agi · 2004. Nov. 6. (Szo), 16.59
DIV-vel jelenítek meg egy ablakon a html képernyőm felett. A problémám az, hogy a DIV ablak valamiért az oldalamon levő applet által megjelenített képem alá kerül. Van-e rá valamilyen lehetőség, hogy a DIV-vel megjelenített ablak abszolút előtérbe kerüljön, még az aktív applet felett is.
 
1

Ismert hiba

Bártházi András · 2004. Nov. 6. (Szo), 19.59
Ez egy ismert hibája az Internet Explorernek, s a rá épülő böngészőknek. A probléma abból adódik, hogy rendszerelemeket tesz ki, s pozícionál a "rajzolt" oldal felé az IE, amik minden előtt, s így a DIV előtt is vannak. Ebben az esetben a rendszerelem alatt a Java appletre gondolok, de ugyanígy problémás egy egyszerű input mező is. Sok megoldás nincs rá, az egyik, hogy lehet bűvészkedni valamilyen ActiveX megoldásokkal (ezt nem ismerem), a másik talán, hogy a div-et egy iframe-be rakod, s azt pozícionálod a megfelelő helyre. Ez utóbbiban nem vagyok biztos, de halvány emlékeim vannak arról, hogy mintha ez így sikerülne. A legtisztább megoldás, ha valahogy megoldod, hogy ne kerüljön a div az applet fölé: vagy az applet elmozgatásával, vagy pedig a div áthelyezésével.

-boogie-
2

Kedves Boogie! Köszönöm

Anonymous · 2004. Nov. 6. (Szo), 21.13
Kedves Boogie!

Köszönöm a tanácsokat. Sajnos a div-em már iframe-be van, és így sem működik jól és az applet pedig a képernyő közepén terjeszkedik, elég nagy méretű, így nem tudom olyan helyre helyezni a div-et, hogy az ne érintkezzen az applettel. Lehet, hogy vissza kell hogy térjek az open.window-ra. Csak ilyenkor sajnos nem tudom megváltoztatni az ablak keretének a színét.
3

IE speciális dolgai

Bártházi András · 2004. Nov. 6. (Szo), 23.53
Bár nagyon nem szeretem, de az IE-nek van olyan lehetősége, hogy egy popup ablakot keret nélkül nyiss meg. Ez talán segíthet, persze csak IE-ben fog működni: http://www.codelifter.com/main/javascript/amazinggobehind.html

-boogie-
4

Kedves Boogie! Köszi, mos

Anonymous · 2004. Nov. 7. (V), 00.13
Kedves Boogie!

Köszi, most azon kísérletezem, hogy lehet, hogy az iframe mégis jól fog működni. Már csak az lenne a kérdésem, hogy lehet-e úgy mozgatni az egérrel egy iframe-et, mint egy popup ablakot.
5

iframe mozgatása

Bártházi András · 2004. Nov. 7. (V), 13.26
Szia!

Biztosan lehet, csak oda kell figyelni, hogy pontosan mire hivatkozol. Az egér kattintás az az iframe-en belüli dokumentumban van, az iframe maga viszont a szülő dokumentumban. Az iframe-en belül elkapott egérdolgokat a window.parent.getElementById('iframeidja') objektum pozíciójára kell levetítened (vagy hasonló).

-boogie-
6

nem az iframe-et

Anonymous · 2004. Nov. 7. (V), 16.14
Nem az iframe-et, de egy div-ben elhelyezett bármit (így iframe-et is) pl így lehet egérrel mozgatni: http://www.blakems.com/archives/000075.html

Nadi
7

HI!én azt szeretném

mhorpheus · 2005. Ápr. 26. (K), 20.35
HI!
én azt szeretném kérdezni (uj vagyok ebben a témában)
hogy hogyan kell alkalmazni ezt a div-et!
nekem annyira kéne hogy a szöveg mögé háteret tegyek.mert van az oldalamon egy háttér amin nem igazán látszanaka a betük de nem szeretném lecserélni a képet.
Ezért kéne hogy tudjam a szöveget "kiemelni"

Előre is thx.!
Mhorph.