ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 9, 2004 - Blog bejegyzés

Koders - forráskód kereső programozóknak

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 9. (K), 15.12
Végre elkészült az, amire álmainkban nagyon sokan vágytunk, de nem gondoltuk, hogy valóság lehet. A Koders kifejezetten fejlesztők számára készült kereső egyelőre béta állapotban van, de már most több mint 125 millió programsort indexelt. A Visual Basictől a Perlen és a PHP-n át a Fortranig lehetővé teszi a keresés nyelvi szűkítését, és több mint egy tucat licenc szerinti választást is a kezünkbe ad.

Firefox party itthon is

Török Gábor · 2004. Nov. 9. (K), 14.17
Az egész világon átsöprő Firefox party hullám elérte kishazánkat is. Az esemény előreláthatólag november 19-én, pénteken kerül megrendezésre a Szódában. További részletek és jelentkezési információk a http://www.openforce.at/mozparty2/?view=HU címen olvashatók.
 

Firefox 1.0

Granc Róbert · 2004. Nov. 9. (K), 11.25
Az előzetes terveknek megfelelően ma megjelent a Firefox böngésző végleges 1.0 verziója. A Firefox 1.0 a Mozilla alapítvány első jelentős új programja a Mozilla 1.0 2002. júniusi megjelenése óta. A program két éves fejlesztés eredménye, és már az előzetes kiadásokat is több, mint nyolc millióan töltötték le. A program az angol mellett már jelenleg is több mint egy tucat nyelven (köztük magyarul is) letölthető, és a Mozilla alapítvány a közeli hetekben további legalább tucatnyi fordítás megjelenésére készül.