ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 30, 2003 - Blog bejegyzés

PHP Weekly - 143.

Granc Róbert · 2003. Jún. 30. (H), 12.01
A Zend szokásos heti hírlevelének 143. számából:

PHP 5 teszt béta - Sterling Hughes - mint megígérte - megjelentette a PHP 5 teszt/előzetes bétaváltozatát.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy ez a változat néhány teszten még mindig elbukik a minőségellenőrzési csoport tesztjeiben (mint azt Sterling a bejelentésében is megemlíti), és ez csak a legelső a várhatóan számos béta közül.
Letudva ezt a figyelmeztetést, mindenki előtt itt a lehetőség a PHP új funkcióinak korai megtekintésére.
Itt tölthető le mind a forráskód, mind a windowsos bináris telepítő.
Apache 2 támogatás - A "mikortól nem lesz már kísérleti az Apache 2 támogatás?" kérdés válaszára váró felhasználóknak kicsit tovább kell várniuk.
Úgy tűnik, hogy a kérdés megválaszolásához a fejlesztőknek össze kellene ülniük, és át kellene vizsgálniuk minden lehetséges könyvtárat, amellyel a PHP linkelhető (minden egyes platformon!) a szálbiztonság érdekében. Ha odakinn bárkinek vannak tapasztalatai az ilyen munkával, és szeretné önként felajánlani az idejének egy részét az alapfunkciók egyeztetésére, ne habozzon felvenni a kapcsolatot a listával!

PHP 5.0.0 Beta 1

Granc Róbert · 2003. Jún. 30. (H), 09.32
[ PHP.net] "A PHP fejlesztői közösség büszkén jelenti be a PHP 5 első bétájának megjelenését. Mind a forráskód, mint a Windowsos bináris letölthető a Letöltések lapról. A ChangeLog fájl tartalmazza a változások listáját, amelyek közül a következőket emelnénk ki:
  • A PHP 5 a Zend Engine 2-re épül. A Zend Engine 2 változásainak listájához látogasson ide
  • Az XML támogatás teljesen új a PHP 5-ben, minden, az XML-lel kapcsolatos kiegészítő a kitűnő libxml2 könyvtár köré épül (http://www.xmlsoft.org/)
  • A PHP-vel az SQLite adatbázismotor érkezik csomagolva. Bővebb információkért az SQLite-tal kapcsolatban, látogasson el honlapjukra.
  • A Streams sokban javult, beleértve az alacsonyszintű socket operációk elérésének képességét is.

Megjegyzés: ez egy bétaváltozat. Nem szabad éles kiszolgálókon használni. Ismert hibákkal rendelkezik, valamint egyes funkciók meg is változhatnak a jövőben (a visszajelzések alapján). Arra bátorítunk mindenkit, hogy töltse le és játsszon vele (és jelentse a talált hibákat!), de egyelőre ne cseréljék le vele az éles PHP 4-et."
 

Netscape - lesz folytatás

Bártházi András · 2003. Jún. 30. (H), 07.21
Az Inquirer magazinban jelent meg egy rövid hír arról, hogy a Netscape előrendeléseket vesz fel a 7.1-es verzióra. A hír azért jelentős, mert azt jelzi, hogy az AOL-Microsoft megegyezés ellenére mégsem zárják be a boltot.