ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 27, 2003 - Blog bejegyzés

eZ publish 3.1

Granc Róbert · 2003. Jún. 27. (P), 10.09
Hosszú tesztelés után megjelent a norvég eZ csoport által fejlesztett tartalomkezelő rendszer, az eZ publish stabil 3.1-es változata.
Az eZ publish számos fejlett képességgel rendelkezik, mint: teljesen testreszabható, rugalmas tartalom-mezők, sablonrendszer, szerep-alapú jogosultságkezelő rendszer, munkafolyamatok és kiegészítők, több nyelv támogatása, verziókövetés, keresőmotor, e-kereskedelmi megoldások, csoportmunkafunkciók.
Az eZ publish-t bizonyos Szabó Zoltán már magyar nyelvre is lefordította.
A forráskód mellett előre összeállított telepítőcsomagok is letölthetők a honlapról, amelyek telepítik az Apache-ot, a PHP-t, a MySQL-t és az ImageMagickot is, így a legtöbb platformon percek alatt üzembe lehet helyezni az eZ publish-t futtató kiszolgálót.
Honlap és letöltés: http://www.ez.no/developer/ez_publish_3
 

Nemzetközi PHP magazin

Granc Róbert · 2003. Jún. 27. (P), 09.30
[ PHPDeveloper.org ] Megjelent az International PHP Magazine legújabb angol kiadása. (Ha valaki látja esetleg egy újságosnál Budapesten, jelezze! Bár nem tartom valószínűnek, mert a honlapjukon nincs Magyarország felsorolva a terjesztési országok között.)
A tartalomból: "A PHP programozása (az Open Office Impress fájljainak átalakítása PHP prezentációs rendszerré), tippek és trükkök, interjúk (pl. Zak Greanttal a MySQL klienskönyvtárak licencváltozásáról), PHP alapú sablonrendszerek (összehasonlító teszt), Biztonságos programozás, Hibakezelés, A Zend Engine 2 objektumkezelése, Webkiszolgáló konfigurálása az IISfunc segítségével, A cURL használata, Az XML-RPC bemutatása, Azonnali üzenetküldés a PHP és a Jabber kombinálásával, A BLOB visszatérése".