ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 26, 2003 - Blog bejegyzés

A MySQL támogatás nem alapértelmezett a PHP5-ben

Granc Róbert · 2003. Jún. 26. (Cs), 10.40
A svéd MySQL AB a közelmúltban a GPL licenc alá helyezte ingyenes, nyílt forráskódú adatbáziskezelőjét, a MySQL-t. Ez a lépés a PHP számos fejlesztője szerint ellentétes a sokkal szabadabb, kevesebb korlátozást tartalmazó BSD-stílusú PHP terjesztési elképzeléseivel, ezért Sterling Hughes már el is távolította a PHP 5 forrásából a beépített MySQL támogatást. Természetesen a PHP 5 támogatni fogja a MySQL-t is, azonban azt külön kell majd konfigurálni a PHP 5 telepítése után.

Új Windowsos telepítőkészlet

Granc Róbert · 2003. Jún. 26. (Cs), 09.56
Azok számára, akik még mindig szenvednek a PHP telepítésével Windows alá (de persze azoknak is, akik egyszerűen csak kényelmesek), itt van John Lim (az ADOdb készítője) vadonatúj telepítőkészlete.
A program jelenlegi változata teljesen automatizálja a 4.3.2-es PHP telepítését Apache 1.3 illetve 2.0, és a Microsoft IIS alá, Windows 2000, XP és 2003 rendszereken lett tesztelve, tartalmazza a Turck MMCache támogatást a teljesítmény akár tízszeres növelése érdekében, a FastCGI támogatást az IIS számára, amely atomstabillá és jelentősen gyorsabbá teszi a PHP-t az IIS alatt, a PEAR és ADOdb osztályokat, tesztszkripteket a PHP futásának ellenőrzésére, PHP szkripteket, amelyek segítenek áttérni FastCGI módból CGI módba, ha valakinek kompatibilitási gondjai lennének, illetve fájl-alapú munkamenet- (session) és fájlfeltöltési támogatást is.
A program honlapja: http://php.weblogs.com/easywindows
Letöltés: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=75482 (6.9 MB)
Figyelem! A program a kiszolgálót (Apache vagy IIS) NEM telepíti, azt előtte külön kell telepíteni!