ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 10, 2015 - Fórum téma

VPN-t keresnék... - de ha win7 témában tud valaki segíteni, akkor nem... :)

pythonozok · 2015. Szep. 10. (Cs), 18.59
Szükségem lenne pár órára (plusz másfél nap, míg a kliens oldalt beállítom :D) egy VPN szerverre, ami valahol a digi/hdsnet érdekkörein kívül tartózkodik.
Nem tudtok olyan szolgáltatóról, ahol esetleg tudnának pár órára biztosítani ingyenes teszt lehetőséget?

Kínomban és kíváncsiságból szeretném. Több, mint egy hete küzdök egy nulláról felrakott windows 7-tel. A notebookomon sokadik nekifutásra, kb. egy óra után találta meg az update-eket és nagyjából 4-5 óra volt az össz telepítés (és talán még nincs is vége, de egyelőre félretettem)
Kipróbáltam egy virtuális gépbe telepített win7-ről is, de úgy, hogy közben tcpdump-pal rögzítettem a hálózatos forgalmat. Két és fél óra után még mindig csak keresi az update-eket, a letöltésekhez hozzá sem kezdett.
Úgy látom, hogy sok, talán a legtöbb letöltés a digi IP tartományában működő akamai.net szerverekről jönne. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon ha a wan címem egy másik szolgáltatóé, akkor is innen próbál-e töltögetni ez a nyomoronc vagy akkor másfelé indul, viszont a tor-t nagy ívben szeretném elkerülni, ha lehet.
De ha valaki tud értelmes magyarázatot adni arra, hogy miért tart most ennyi ideig az update, az is megfelel. (gyorsításra vannak tippek, no meg nem akarom újra eljátszani, már csak a kíváncsiság miatt játszom vele, de nagyon bosszant a dolog)
 

Mysql checkbox

komcsi4 · 2015. Szep. 10. (Cs), 13.50
Üdv!

A kérdésem a következő lenne:
Van egy űrlap, melyben találhatóak checkbox-ok... azt, hogy ezt tárolja a Mysql adatbázis, ahhoz milyen típusú rekordot adjak meg a tábla létrehozásakor?

Köszönöm: komcsi4
 

Kezdő vagyok, kérlek segítsetek

komcsi4 · 2015. Szep. 10. (Cs), 10.17
Az lenne a kérdésem, hogy van egy oldal, amit csináltam... és van egy login rendszer, amely most működőképes. Egyetlen felhasználója van, amely az admin nevet viseli, MYSQL adatbázisban ENUM típusú rekordnál pedig az admin szintet kapta. Ezzel be tud lépni egy olyan felületre, ahol hozzá tud adni további felhasználókat. Nos az lenne a lényeg, hogy itt hogyan tudnám meghatározni PHP-ben, hogy mondjuk az itt hozzáadott felhasználók típusa mondjuk editor legyen?
Nagyon köszönöm a válaszokat!