ugrás a tartalomhoz

VPN-t keresnék... - de ha win7 témában tud valaki segíteni, akkor nem... :)

pythonozok · 2015. Szep. 10. (Cs), 18.59
Szükségem lenne pár órára (plusz másfél nap, míg a kliens oldalt beállítom :D) egy VPN szerverre, ami valahol a digi/hdsnet érdekkörein kívül tartózkodik.
Nem tudtok olyan szolgáltatóról, ahol esetleg tudnának pár órára biztosítani ingyenes teszt lehetőséget?

Kínomban és kíváncsiságból szeretném. Több, mint egy hete küzdök egy nulláról felrakott windows 7-tel. A notebookomon sokadik nekifutásra, kb. egy óra után találta meg az update-eket és nagyjából 4-5 óra volt az össz telepítés (és talán még nincs is vége, de egyelőre félretettem)
Kipróbáltam egy virtuális gépbe telepített win7-ről is, de úgy, hogy közben tcpdump-pal rögzítettem a hálózatos forgalmat. Két és fél óra után még mindig csak keresi az update-eket, a letöltésekhez hozzá sem kezdett.
Úgy látom, hogy sok, talán a legtöbb letöltés a digi IP tartományában működő akamai.net szerverekről jönne. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon ha a wan címem egy másik szolgáltatóé, akkor is innen próbál-e töltögetni ez a nyomoronc vagy akkor másfelé indul, viszont a tor-t nagy ívben szeretném elkerülni, ha lehet.
De ha valaki tud értelmes magyarázatot adni arra, hogy miért tart most ennyi ideig az update, az is megfelel. (gyorsításra vannak tippek, no meg nem akarom újra eljátszani, már csak a kíváncsiság miatt játszom vele, de nagyon bosszant a dolog)
 
1

akamai.net

Poetro · 2015. Szep. 10. (Cs), 20.10
Az akamai.net nem a Digi IP tartományában működik, hanem rengeteg szerveren, minden fajta IP tartományokban. Próbálj ki más DNS szervert, lehet nagyobb szerencséd lesz. Esetleg vidd el a gépedet egy ismerősödhöz, ahol más a szolgáltató mint nálad. Vagy próbálj ki egy mobilos szolgáltatót.
2

Nincs ismerősöm akihez ezzel

pythonozok · 2015. Szep. 10. (Cs), 20.38
Nincs ismerősöm akihez ezzel elmehetnék, de közben fel is tűnt valami: lehet, hogy igaz lesz a rémhír és tényleg a windows update, mint szoftver közelíti a hulladék kategóriát. :(
Pár óra és kiderül.

Ami az akamai-t illeti, tudom, hogy rengeteg helyen van szerverük, de amikor windows update-et próbálok leszedni, akkor a digis IP-n lógó szerverekkel társalog.
És régebben voltak gondjaim a digi egyéb szolgáltatásaival (DNS elsősorban), mostanában meg a külföldi sávszélességgel.
De most kicsit alaposabban szemügyre vételezve az update működését, tartok tőle, hogy lokális a gond (konkrétan a kevés memória + viszonylag gyenge CPU)
Ami valahol szánalmas, mert annyira azért nem gyenge ez a gép...
3

A napokban telepítettem

Max Logan · 2015. Szep. 10. (Cs), 21.36
A napokban telepítettem gépet, Digi-s nettel szintén ez volt, hogy lassú az update.

Volt kb. 1 óra, mire megtalálta az első adag frissítéseket, majd utána sokáig nem mutatta, hogy mennyit töltött le (pedig 100/50-nél látni kellett volna a haladást). Mire felment egyik gépre minden program, addig a másikon lejöttek és települtek a frissítések. Utána már gyorsabban megtalálta az újakat, és már a letöltés is látszott százalékosan folyamatosan. Mire sok frissítés fent volt már, az újabb adagok már gyorsan jöttek, mind a lista, mind a letöltés. Nem tudtam eldönteni, hogy mi lehet a gond, de ezek szerint akkor a Digi lehet a ludas.
4

Mikor a topikot nyitottam,

pythonozok · 2015. Szep. 10. (Cs), 22.44
Mikor a topikot nyitottam, még én is azt hittem, hogy hálózati gond.
De ennek ellentmond, hogy elindul a "checking for updates...", egyre ritkul a hálózati forgalom, majd az update-ekkel kapcsolatos adatforgalom teljesen leáll és 30-50 percen át egy svchost.exe eszi a cpu-t majd hírtelen elkezdi a letöltéseket. Ezt egy i5-2520m procis laptopon. Ja, és 800M-1.2G memóriát foglal. Ugyanez egy régebi, core2duo gépen nagyjából hasonlóan indult, csak a proci zabálása tart tovább. Másfél óra után felfüggesztettem, majd holnap felélesztem és megnézem, mennyit fog még futni. Szóval olyan, mintha valamit elkeféltek volna a Windows update clientben.
Persze a tévedés jogát fenntartom. Azért az érdekes, hogy te is digi és az ismerőseim közt csak olyan volt aki nem találkozott ezzel a gonddal.
5

Meglepődtem a jelenségem,

Max Logan · 2015. Szep. 10. (Cs), 23.41
Meglepődtem a jelenségem, mert bár szokott gondolkodni a frissítések listájának összeállításán, de nem ennyit. Úgy voltam vele, van jó pár órám arra, hogy meglegyen a frissítés, majd kiderül, hogy mennyi idő lesz, már ha elindul egyáltalán a folyamat. Hamarabb belelendült, mint amire számítottam. És aztán a második harmadik kör után már könnyedén ment, akkor már nem volt gond. Hamar meglett a lista is, meg a letöltés is.

(Én már úgy vagyok ezzel, hogy akarja a tököm tudni az okokat, csak oldódjon meg a helyzet. Az ilyen sz@rságok miatt mondtam azt, hogy az életben nem akarom én már az informatika technológiai szintjével foglalkozni. Úgy látom, hogy jelen életemben már esély sincsen arra, hogy az informatika kinője ezeket a gyerekbetegségeket, és ki tudja, hogy valaha eljön-e az a világ, ami lehetne, ha nem az eszetlen pénztermelésre, a mesterségesen gerjesztett tempóra épülne az iparág.)
6

Nekem valahogy úgy volt, hogy

pythonozok · 2015. Szep. 11. (P), 10.39
Nekem valahogy úgy volt, hogy 30 percig checking for... (a gyorsabb gépen), utána két, talán három óra, mire mind a 200 csomag felment. A harmadik checking for már gyors volt.
Érdekelne az oka, mert olyan pletykákat is láttam, hogy a win10 letöltések miatt megy így. Ez sem kizárt, de várakozás közben miért eszi a processzort?
Ráadásul az egyik oka, hogy legyalultam a régit az volt, hogy az svchost -k netsvcs pörgette a processzort, látszólag ok nélkül.

update: borulni látszik az eddigi elképzelésem. A tegnapi próbálkozás során kb. három órán át vergődött ez a nyomorult, mire elkezdte volna letölteni a frissítéseket. Ma ugyanaz a virtuális gép, azonos kezdőállapotról másfél óra alatt elkezdte a letöltéseket. Fura. De akkor mi a ...t csinál amíg "checking for update..." és tekeri a processzor egyetlen magját 100%-on?
(a notebookom négymagos, de ott is csak egy van kihajtva ilyenkor)
8

Feldolgozza, hogy mi az, ami

inf3rno · 2015. Szep. 11. (P), 19.13
Feldolgozza, hogy mi az, ami érdekelheti a microsoftot a gépeden. :D
9

Hát most már

pythonozok · 2015. Szep. 12. (Szo), 11.32
Hát most már dolgozhatja...
Részemről itt kiszálltam ismét a fórumról.
A gépem veszélyes hulladékká vált, másikat akkor sem vennék, ha lenne rá keret.
7

Ezek alapján lehet, hogy a

inf3rno · 2015. Szep. 11. (P), 19.12
Ezek alapján lehet, hogy a kliens rossz, és az első pár update javítja a bugot a kliensben, azért indul be később.