ugrás a tartalomhoz

Védjük az oldalunkat a potenciális felhasználóktól! (flame)

pythonozok · 2015. Szep. 5. (Szo), 09.51
Előre elnézést kérek a témáért de már rég érik bennem valami hasonló poszt... (ha törli valaki, nem fogok megsértődni, bár úgy érzem, volna mit beszélni a erről)

Szóval hogyan üldözzünk el minél több új tagot az oldalunkról?
Például a prohardveresek módszerével: új vagy? Egy témához csak egyszer szólhatsz hozzá. Legközelebb akkor írhatsz a topikba, ha valaki _válaszolt_ neked. Értsd: ha senki sem válaszol, akkor többet nem írsz... ha többen válaszolnak, akkor is csak az egyikre tudsz reagálni. Időkorlát a jelek szerint nincs.

Jó kis troll gyűjtő megoldás az automata cenzor, amikor jobb esetben a "trágár" szavakat automatikusan csillagozzák (port.hu) vagy a hozzászólás beküldésekor dobják vissza, hogy "tiltott kifejezés" (blog.hu egyes blogjai, sokszor olyat sem, ami kulturáltan van megfogalmazva, csak az egyéni szótár...)

Jó ötlet még az is, mikor személyesen az adminhoz kell könyörögni a regisztrációért, megindokolva, hogy miért is óhajtasz tag lenni (na jó, ez kilóg egy kicsit, mert ha zárt körű, hát zárt körű - konkrét példát nem írok :) )

Az index fórumán is van pár hasonló dolog, de amiről tudok, az nem feltétlenül publikus infó, ott inkább a moderátorok működése lehet alkalmas a userek elüldözésére. (Nemileg változott is)

Tudtok meg hasonló, "jó" ötleteket?

Jajj, majdnem kihagytam: IP cím alapján történő blokkolások... amivel már tíz éve is csak a szopás volt, mert céges proxy mögül ugye... :)
 
1

Kiváló módszer az is, hogy

Práger Ádám · 2015. Szep. 5. (Szo), 11.12
Kiváló módszer az is, hogy indoklás és figyelmeztetés nélkül átírják az általad leírtakat. (weblabor álláshirdetés)
2

Hm... ilyen esetre egyre

pythonozok · 2015. Szep. 5. (Szo), 11.30
Hm... ilyen esetre egyre emlékszem. Ha rendszeres...
Apropó: indexen egy időben divat volt átírni a kitiltott nikkek nevét, adatlapját. Sok barátot szereztek ezzel is. :)
5

Indoklás és figyelmeztetés a

Joó Ádám · 2015. Szep. 6. (V), 02.36
Indoklás és figyelmeztetés a rovat felhasználási feltételeiben, melyeket minden beküldéskor elfogadsz. De ha óhajtod, akkor legközelebb az egész hirdetést törlöm, nekem sokkal egyszerűbb, mint fáradni vele, hogy szerkesszem.
3

prohardver

Hidvégi Gábor · 2015. Szep. 5. (Szo), 11.56
A prohardvereseket meg tudom érteni, rengeteg felesleges hozzászólás keletkezik a fórumon, és nem hiszem, hogy van elég pénzük annyi moderátort foglalkoztatni.
4

Ott sem az fáj, hogy

pythonozok · 2015. Szep. 5. (Szo), 14.41
Ott sem az fáj, hogy korlátozzák az újakat, hanem a módja.
Ha történetesen nincs esélyem angol fórumokon kérdezősködni, akkor viszonylag szűkös a készlet hazai IT fórumokból. Odamegyek, mint új és kérdezni akarok valamit. Netán adott témához még hozzá is tudnék szólni. Erre mit látok? Amíg konkrétan nekem, az én hozzászólásomra nem írnak választ, addig abban a topikban nem írhatok.
Bocsánat, de ez szvsz egy elég dilettáns hiba. Ha azt mondja, hogy napi öt hozzászólást enged vagy óránként egyet vagy... de hogy ahhoz kösse valaki a folytatás lehetőségét, hogy érkezik-e közvetlen válasz... Hááááááát... :D Ennél már csak az jobb, amikor a "vitapartner" úgy ad hangot ellenvéleményének, hogy moderátori jogok birtokában egyszerűen törli a neki nem tetsző hozzászólásokat. (ugye ilyenre is láttunk már példát kis hazán fórumain)