ugrás a tartalomhoz

Más is kapott levelet a JetBrains-től?

inf · 2015. Szep. 30. (Sze), 01.53
As a valued personal customer, we wanted to send you a formal note.

As of November 2, 2015, all our IDEs and .NET tools will be available under the JetBrains Toolbox Subscription Model. This will allow you to subscribe to individual tools for either monthly or annual fees, as well as choose to subscribe to All Products for a reduced fee. Additionally, JetBrains Toolbox includes an important perpetual licensing benefit called a fallback perpetual license. This new model will completely replace the existing one we currently have in place.

While this change provides benefits and flexibility to you as a customer, it is also an important and necessary move for JetBrains.

For existing customers (depending on your current license status), we are offering special transition discounts. As long as your license is relatively current and bought or renewed after November 2013, we can offer you “2 years for the price of 1” to move to our new model. More details can be found on the Toolbox page and in our detailed FAQ. For more context, you can also read the open letter from our CEO, Maxim Shafirov.

We will begin selling the new plan on November 2, 2015. We’d love your feedback and welcome the opportunity to continue to earn your business.

Please log in to your JetBrains Account for specifics on your account and licenses. If you have questions just write us back.


Nincs most időm utánanézni, hogy ez a gyakorlatban mit jelent (vajon minden évben kötelezően meg kell újítanom a licenszt, vagy ugyanúgy, mint most, csak akkor, ha újabb verziókat akarok használni), de érdekelne, hogy mások, akik használják a JetBrains IDE-ket utánajártak e már.
 
1

Igen

janoszen · 2015. Szep. 30. (Sze), 09.51
Igen, Adobe mintara elofizeteses modellt akarnak, viszont eleg nagy volt a felhordules korulotte, szoval azt irtak, hogy ujragondoljak.
2

Hát remélem is. Amúgy várható

inf · 2015. Szep. 30. (Sze), 10.14
Hát remélem is. Amúgy várható volt. Régen pl a 30 napos trial-t újra lehetett rakni, ha az ember úgy gondolta, hogy szürke zónázik, és ráhúz még egy kicsit. Tavaly óta már ezt sem lehet. Elképzelhető, hogy nem jön be elég pénz a licenszekből, és anyagi gondjaik vannak. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem növelik az árakat mondjuk 50%-al. Simán kifizetné úgyis mindenki, mert még itthoni viszonylatban is teljesen megfizethetőek a termékeik.
3

Nemtudom

vbence · 2015. Szep. 30. (Sze), 10.31
Én fél éve néytem, de 60k kicsit borsos egy licenszre, amikor ott van a NetBeans (sokkal okosabb) ha enterprise eszközökkel kell dolgozni.

Amúgy nekem is szimpi az IDEA, sokkal gyorsabb (kevesebb hajtépés) a konkurenciánál... a NetBeans / Eclipse páros bármilyen hardveren köhög.
5

Ja, nagyon kevés memóriát

inf · 2015. Szep. 30. (Sze), 11.21
Ja, nagyon kevés memóriát esznek összehasonlítva más IDE-kkel. Nekem a tabletemen is vidáman elment 250-300MB memórián a firefox mellett, és akadni egyáltalán nem akadt a GUI. Netbeans-nél amire azt írják, hogy már használható, és nem akad a GUI az 1GB, de inkább ennél többet javasolnak. Nem véletlenül váltottam annak idején azonnal PhpStorm-ra NetBeans-ről miután kipróbáltam.

Hát azért egy Visual Studio-val nincs egy kategóriában árban. Azért ha mégis megvennéd, akkor mindenképp várd meg, hogy mi lesz ennek a licensz eladásos mizériának a vége, mert úgy már nem éri meg, hogy évente kötelezően újítani kell.
9

PHPStorm

janoszen · 2015. Okt. 2. (P), 11.55
Azert sztem a Netbeans nem rug labdaba a PHPStorm mellett ami az inspectionoket illeti. Azok pedig eleg sokat segitenek a bugmentes kod irasaban, ha odafigyel picit az ember.
6

Ez csak szerintem aggályos

inf · 2015. Szep. 30. (Sze), 11.43
Ez csak szerintem aggályos jogilag? Fizetek egy termékért, aztán következő évben azt mondják, hogy bocs, de vedd meg újra idén is, meg hát akkor már minden évben, mert úgy gondoljuk, hogy ez így neked könnyebben érthető, meg amúgy sem volt annyira jövedelmező az előző üzleti modellünk. Kapsz akciót, így most megspórolhatsz 40%-ot azaz keresel rajta 20.000Ft-ot az első 2 évben! ;-)

Értem én, hogy sokan keygen-nel használják, de ez így akkor sem túl fair azokkal szemben, akik fizettek érte.
7

Szolgaltatas

Poetro · 2015. Szep. 30. (Sze), 12.27
Nem a termekert fizetsz, hanem egy szolgaltatasert, hasonloan az Office 365-hoz. Azaz csak berled a szoftvert meghatarozott idore. Szerintem az a problemajuk, hogy sok ember megvette a valamelyik valtozatot par eve es azota nem vett uj valtozatot, mert amit a megvett valtozat tud, az boven elegendo nekik. Egyebkent ezt nem tehetik meg a korabban eladott termekekre, mivel azok eleve nem tudjak ezt a szolgaltatast, legfeljebb elesnek a tamogatastol, ami azota valoszinuleg ugyis lejart.
8

Na akkor megnyugodtam. Én is

inf · 2015. Okt. 1. (Cs), 00.10
Na akkor megnyugodtam. Én is úgy terveztem, hogy csak 2-3 évente frissítem, mert kb lövésem sincs, hogy milyen újdonságok kerültek bele az elmúlt 2 verzióban. Valszeg nem használom őket, azért nem tűnt fel semmi néhány bug javításán kívül.