ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 25, 2015 - Fórum téma

HTML iframe tag és a külső fájlok

Mistic97 · 2015. Okt. 25. (V), 23.49
Korábban már feltettem egy kérdést a témában, de csak ideiglenes megoldást találtam rá. A probléma az, hogy alkalmakkor egy helyes elérési úton nem talál bizonyos css vagy js kiterjesztésű fájlokat a weblap.

Egy iFrame-be ágyazott weblapról beszélek, az iFrame betöltésekor ugye a weblap megjelenik, de az ahhoz a weblaphoz tartozó külső fájlok gyakran sehol sem jelennek meg, eltűnnek és nem reagálnak. Az elérési út helyes, ezt alá tudom azzal támasztani, hogy amikor egy betűt megváltoztatok a fájl nevén és az elérési utat frissítem, akkor már megtalálja a fájlt. Ez gondolom frissítési hiba lehet.

A projektemben használok AJAX technológiát, habár az iFrame akkor töltődik be, amikor egy esemény aktiválódik, a háttér mögötte annyi, hogy az iFrame elérési útja megváltozik, és szépen betölti az új weboldalt (simán js-el kicserélem a src attribútumot). Ez működik is, addig, amíg újra nem indítom a gépet, ezután már lemondhatok a stílusfájlokról és a js fájlokról, addig, amíg egy betűt meg nem változtatok a fájlnéven, amit el szeretnék érni.

Az elérési út direkt, tehát nincs benne könyvtárak közötti ugrándozás (../ és társai), mégis, a probléma továbbra is fennáll.

Próbáltam, hogy a WAMP-ot lecseréltem XAMPP-ra, ekkor sem működött. Próbáltam másik gépen, ugyanaz a hiba.

Ezzel az idegesítő kis buggal küzdök már egy ideje, és ahogy növekszik a projektem egyre inkább durvább lesz.

Még úgy gondolom van lehetőségem változtatni a módszeren, akár azzal is megpróbálkozhatnék, hogy az iframe-ek helyett AJAX-ot használok az új tartalom betöltésére, de ebben az esetben szükségem lenne egy kis felvilágosításra (mire figyeljek oda, hogyan induljak el, stb.).

Előre is köszönöm!
 

Gyakori beléptető rendszer rések

Abalam · 2015. Okt. 25. (V), 23.49
Milyen viszonylag gyakori beléptető rendszeri rések vannak? Mik azok a hibák amiket érdemes elkerülni?